De bankoverstap dienst

Overstappen naar een andere bank was nog nooit zo eenvoudig. Als u ontevreden bent over uw bank, als u de kosten te hoog vindt, of om welke andere reden dan ook, kunt u nu profiteren van bankmobiliteit. Het stelt u in staat om eenvoudig van de ene instelling naar de andere over te stappen zonder dat u iets anders hoeft te doen dan een formulier in te vullen. Bovendien verzekert het de continuïteit van uw bankverrichtingen, of het nu om uw krediet of uw debet gaat.

Maak gebruik van interbancaire mobiliteit

Bankoverstapdienst

Wat is de bankoverstap dienst?

Dankzij de bankoverstapdienst kunt u uw rekeningen binnen een termijn van slechts 8 werkdagen van de ene naar de andere bank overbrengen en deze taak aan uw nieuwe bank toevertrouwen.

Uw domiciliëringen worden automatisch beheerd, evenals de vereffening van uw oude rekening en de deactivering van uw oude kredietkaarten (die u niet mag vergeten te vernietigen als u uw rekening afsluit).

Hoe kan ik een bankrekening sluiten?

Om uw bankrekening te sluiten, moet u een aanvraag indienen bij uw nieuwe bank. U beschikt over een bankmobiliteitsformulier dat, om het administratieve werk te vereenvoudigen, gemeenschappelijk is voor alle banken in België.

Op dit formulier moet u de gegevens vermelden van de bank die u gaat verlaten, evenals uw rekeningnummer. U stuurt dit formulier naar uw nieuwe bank, die alle administratieve formaliteiten zal afhandelen om de overdracht effectief te maken. Door ondertekening van uw formulier machtigt u de bank om in uw naam te handelen bij volmacht.

Hoe lang duurt het voordat de nieuwe bankrekening operationeel is?

Une fois votre formulaire rempli, vous devez le faire parvenir à votre nouvelle banque. Vous pouvez l’envoyer par courrier postal, mais c’est toujours plus rapide par mail, ou en vous présentant au guichet de votre nouvelle agence.

Vous devez prévoir 8 jours ouvrables pour que le transfert soit définitif.

Hoe verloopt de overschrijving van domiciliëringen en overschrijvingen tijdens de bankmobiliteit?

Uw nieuwe bank handelt de overdracht af. Je hoeft je nergens zorgen over te maken en je hoeft nergens voor te zorgen. Het schrijft van de ene rekening naar de andere, uw zichtrekening, uw doorlopende opdrachten, uw actieve Belgische domiciliëringen, uw overschrijvingen met een memodatum in de toekomst over.

Gegevens overdracht bij bank overstap

Wat gebeurt er met mijn andere transacties?

Uw nieuwe bank kan u als dienst aanbieden om voor al uw schuldeisers en schuldenaars te zorgen, met wie zij rechtstreeks contact zal opnemen. Als u toegang hebt tot uw oude rekening, krijgt u een lijst van al uw schuldeisers (werkgever voor uw salaris, sociale organisaties voor kinderbijslag, pensioenen, ziektekostenverzekering, ziekenfonds, enz.), maar ook van uw schuldenaars (huisbaas voor de huur of financiële instelling voor uw hypotheek, energie- en waterrekeningen, verzekeringen, telefoon- en internetabonnementen, enz.) Het zorgt er dan voor dat zij op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in uw bankgegevens.

U moet haar op de hoogte brengen van alle opnames en bijschrijvingen die niet op uw maandelijkse afschriften voorkomen, aangezien het om meer occasionele opnames gaat. Indien u bijvoorbeeld een jaarlijkse overschrijving doet naar een vereniging of indien u een lidmaatschapsbijdrage van welke aard ook wordt aangerekend, dient u uw bank hiervan op de hoogte te brengen en haar de gegevens van de betrokken persoon of organisatie te bezorgen.

Als uw bank deze dienst niet aanbiedt, moet u zelf contact opnemen met elke crediteur. Er zijn vooraf ingevulde formulieren beschikbaar om ervoor te zorgen dat u alle nodige informatie verstrekt.

Betaalt u een vergoeding voor het aanhouden van uw zichtrekening?

geldexpert.be vergelijkt gratis bankrekeningen, vind uw ideale rekening, de mogelijkheid om geld te besparen zonder te moeten overstappen dankzij de mobiliteit van de bank.

Wat kost het om een bankrekening te sluiten?

Het opheffen van uw bankrekening kost u niets, net zoals de mobiliteit van het bankieren zelf. De door uw nieuwe bank uitgevoerde taken worden u niet aangerekend, zij maken deel uit van hun dienstverlening.

Als er nog krediet op uw oude rekening staat, wordt dit automatisch overgeschreven naar de nieuwe rekening.

Meer informatie over de bankoverstapdienst

Hier zijn enkele adressen waar u meer documentatie over bankmobiliteit kunt vinden

  • Toelichting bij de wijziging van de bankrekening op de website van Febelfin

Wat is de beste bankrekening van het moment?

Icone check U betaalt alleen voor wat u gebruikt!

Kbc bank & verzekering logo
Jaarlijkse kosten : GRATIS
Transactie vergoedingen: Croix rouge
Geldopname: 0,5€/geldopname !
Online opening: Icone check2 verplicht!
Bankkaart: 1ste kaart gratis, 2de = 6€/jaar
Kredietkaart: Ja, gratis (onder voorbehoud van goedkeuring van je aanvraag)
Andere PLUS punten: Gratis kaartlezer
Andere min punten: Alle extra's zijn betalend
Een gratis zichtrekening met debetkaart en internetbankieren

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px