Zichtrekening met rente en/of uitkeringen

Tien jaar geleden betaalden banken vaak rente op hun zichtrekeningen. Vandaag zijn rentedragende zichtrekeningen zeldzaam geworden, maar er zijn alternatieven met aantrekkelijke voordelen.

Ontdek via GeldExpert.be de mogelijkheden om rente te verdienen op uw zichtrekening, zoals de aanbiedingen voor rentedragende zichtrekeningen met rente en/of voordelen van Keytrade Bank en Banx.

Zichtrekening met rente en/of uitkeringen

Keytrade Bank: een zichtrekening die vergoed wordt via verrichtingen

Keytrade Bank onderscheidt zich door rente te bieden aan haar zichtrekeningklanten. De bank betaalt 5 cent per verrichting, tot een maximum van 50 verrichtingen per maand, wat neerkomt op een maximale winst van 2.5 euro per maand.

Deze strategie is ontworpen om frequent gebruik van de betaalrekening aan te moedigen en klanten te belonen.

Bovendien brengt de bank geen extra kosten in rekening voor debet- of kredietkaarten die aan de zichtrekening zijn gekoppeld, waardoor de transactiekosten worden verlaagd.

Let op! Creditcardkosten kunnen vanaf het tweede jaar in rekening worden gebracht als de kaart minder dan 12 keer per jaar wordt gebruikt. Voor een Visa Classic en een Visa Gold worden extra kosten van respectievelijk 50 en 150 euro per jaar in rekening gebracht als je te weinig transacties doet.

Concrete voordelen met de zichtrekening Banx

Banx, het resultaat van de samenwerking tussen Belfius en Proximus, biedt een gratis zichtrekening zonder kredietkaart: Essential. Houders van deze rekening kunnen punten sparen door verschillende acties uit te voeren, zoals het inleveren van een oude smartphone in een Proximus-winkel. Deze punten kunnen dan worden omgezet in waardebonnen voor partnerwinkels zoals BioPlanet en A.S. Adventure.

Deze vernieuwende aanpak, die tastbare voordelen biedt, is een interessant alternatief voor rentedragende zichtrekeningen.

Cashback: een aantrekkelijk aanbod voor een rentedragende zichtrekening

Sommige traditionele banken, zoals KBC en ING België, maar ook buitenlandse neobanken zoals Revolut en Bunq, bieden ook cashback aan. Voor bepaalde betalingen ontvangen klanten een klein bedrag rechtstreeks op hun zichtrekening.

Let op: als je kiest voor buitenlandse rekeningen, is het essentieel om deze aan te geven bij het Centraal Aanspreekpunt (CAP) van de Nationale Bank en ze te vermelden in je belastingaangifte. Dit garandeert naleving van de geldende fiscale regelgeving en volledige transparantie tegenover de belastingdienst. Meer weten? Ontdek hoe je een bankrekening opent in het buitenland en met welke fiscale gevolgen je rekening moet houden.

Zijn er nog steeds aanbiedingen van rentedragende zichtrekeningen met rente op vastgezet geld?

Helaas is het tegenwoordig zeldzaam om een rentedragende betaalrekening te vinden die een significante rente biedt op vastgezet geld. Door het huidige monetaire beleid en de omstandigheden op de financiële markten zijn de rentetarieven op lopende rekeningen over het algemeen erg laag, of zelfs onbestaande.

Als rente op vastgezet geld een belangrijk kenmerk voor je is, wil je misschien andere soorten rekeningen overwegen, zoals gereglementeerde spaarrekeningen, waar de rentetarieven aantrekkelijker kunnen zijn. Houd in dat geval rekening met de voorwaarden en beperkingen die aan deze rekeningen verbonden zijn.

Het belang van het vergelijken van aanbiedingen

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk het is om aanbiedingen voor betaalrekeningen te vergelijken. De voordelen, kosten en voorwaarden verschillen aanzienlijk van bank tot bank.

Goed om te weten: houd bij het analyseren van de aanbiedingen rekening met je bestedingsgewoonten, je voorkeuren en de voordelen die voor jou het belangrijkst zijn. Meer advies nodig? Ontdek hoe je een zichtrekening kiest.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px