Werkloosheid: heb ik recht op een kredietkaart

Werkloosheid betekent niet automatisch dat u geen kredietkaart kunt krijgen. Kredietkaartverstrekkers zijn meer geïnteresseerd in uw inkomen dan in uw werk. Zij kijken ook naar uw kredietgeschiedenis, kredietratings en bestaande schulden. U kunt ook zonder baan aan de inkomenseis voldoen door elk inkomen waarover u kunt beschikken op uw aanvraag te vermelden. Zelfs als uw inkomen ontoereikend is, kunt u gerust zijn. U hebt altijd opties om krediet op te bouwen of te behouden.

Wie had gedacht dat werkloosheid en krediet hand in hand konden gaan? En toch is het mogelijk als je weet hoe je het goed moet doen. Er is immers geen enkele officiële wet die een werkloze verbiedt een lening aan te vragen. Dus waarom zou het onmogelijk zijn?

Werkloosheid heb ik recht op een kredietkaart

De kunst van overtuiging

Ook al vraag je de bank om een heel klein bedrag, zonder de kunst van het overtuigen onder de knie te krijgen, zul je nooit je geld krijgen, ook al is het maar een klein bedrag.

Banken zijn zeer strikt bij het verlenen van krediet. En als je werkloos bent, zijn ze nog veeleisender. Bedenk dat zij nooit een lening zullen verstrekken aan iemand van wie zij niet zeker zijn dat hij betrouwbaar en geloofwaardig is.

Indien u niet over het juiste profiel beschikt en u werkloos bent, zal het voor u moeilijk zijn om van de bank te lenen. Maar met de juiste argumenten in handen, kunt u altijd uw geluk beproeven om de bank te overtuigen:

 • Uw vermogen om terug te betalen:

  Wie zegt dat werklozen geen geld hebben? Het is heel goed mogelijk dat zij in de loop van hun werkzame jaren een aanzienlijk spaartegoed hebben opgebouwd. Hij of zij kan ook al een familie- of andere erfenis hebben. Daarom kan de werkloze met dit vermogen dat hij opzij heeft gezet, de bank zijn volledige geloofwaardigheid garanderen.

 • Het gebruik van het geleende geld:

  Door de nadruk te leggen op uw voornemen om het bedrag te gebruiken voor een opleiding of voor professionele projecten die erop gericht zijn u weer aan het werk te krijgen, zult u de bank er gemakkelijker van kunnen overtuigen dit of dat bedrag te lenen. Na afloop van de lening kunt u immers een nieuwe baan krijgen, en zo weer een actief leven leiden met een bron van inkomsten.

Andere technieken om krediet te verkrijgen wanneer u werkloos bent

Als u werkloos bent en geen bewijs van vast werk hebt, zijn er andere technieken die u kunnen helpen krediet bij de bank te krijgen:

 • Speel op de aflossingsperiode:
  Hoe langer u erover doet om een lening terug te betalen, hoe terughoudender de bank zal zijn om u een bepaald bedrag toe te kennen. Kies daarom voor de kortst mogelijke termijn, zonder uzelf failliet te laten gaan. Als u pas werkloos bent, hebt u zeker recht op een werkloosheidsuitkering. Dit is een goed moment om een lening aan te vragen. Het doel moet zijn dat uw maandelijkse betalingen niet langer duren dan de duur van uw recht.

 • Geef stevige garanties:
  U kunt de bank ook een onderpand geven, naast een kredietverzekering. Deze garanties kunnen bestaan uit activa, of uit één of meer personen. Als u de lening niet terugbetaalt, zal de bank beslag leggen op uw activa of de borgsteller(s) vragen de hele lening terug te betalen.

Ik deel het op :

Eén reactie

 1. Geachte,
  Ik woon sinds1976 in België ik ben 69 jaar officieel getrouwd eigenaar van woning zonder
  Hypotheek geen leningen lopen geen kredietkaarten zou graag 5000 euro willen lenen op 36 maanden kom hiervoor in aanmerking dank

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px