Welke vormen van autofinanciering kan ik kiezen?

autolening mogelijkhedenWilt u een autofinanciering afsluiten om een auto aan te kunnen schaffen? Dan kunt u kiezen uit verschillende leenvormen, maar kunt u daarnaast besluiten een lening bij de bank of bij een kredietmaatschappij af te sluiten.

Lening op afbetaling

Indien u kiest voor een lening op afbetaling (LOA) gaat u een krediet aan dat u voor 100% af zal betalen. Het is niet verplicht om een voorschot te betalen en u zal maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks gaan betalen. U betaalt natuurlijk een stuk af te betalen kapitaal, maar daarnaast ook intrest. Deze bedragen samen zorgen voor de maandlast waar u rekening mee dient te houden. De looptijd kunt u veelal zelf kiezen, maar deze zal afhankelijk zijn van het ontleende bedrag.

Verkoop op afbetaling

Kiest u voor verkoop op afbetaling? Dan betaalt u over het algemeen een voorschot op het totaalbedrag van de lening. De rentevoet ligt over het algemeen wat lager dan bij een reguliere lening op afbetaling, waardoor dit een aantrekkelijke optie kan zijn. Het te lenen bedrag zal over het algemeen tussen de €2.500 en €50.000 liggen. U kiest zelf een termijn, tussen de 30 en 120 maanden. Zorg ervoor dat de termijn niet langer is dan de levensduur van uw auto, om te voorkomen dat u kosten betaalt voor een auto die u niet meer rijdt.

Lening bij de bank

Wilt u de lening afsluiten? Dan kunt u zich daar onder andere voor tot de bank wenden. Houd er rekening mee dat zij over het algemeen alleen de lening op afbetaling aan zullen bieden. Indien u liever voor verkoop op afbetaling kiest kunt u zich wenden tot een concessiehouder. U kunt wat dat betreft toch kiezen uit de verschillende varianten om een autofinanciering rond te krijgen.

Kredietmaatschappij bij automerk

U kunt daarnaast kiezen voor een kredietmaatschappij die samenwerkt met een van de automerken. U kunt daar kiezen voor een lening op afbetaling, verkoop op afbetaling of een speciale variant die zorgt voor een laag afbetalingsbedrag en een hoge eindsom. Houd er rekening mee dat er bij verkoop op afbetaling over het algemeen een voorschot van 15% verplicht zal zijn, waardoor u dat bedrag beschikbaar dient te hebben.

De kredietmakelaar

Wilt u een lening op afbetaling afsluiten? Dan kunt u zich tevens wenden tot een kredietmakelaar, die u een scherp aanbod voor de autofinanciering zal kunnen doen, dat u met dat van de bank kunt vergelijken.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px