Welke spaarrekening kiezen in 2021?

Voor het jaar 2021 springen er twee banken uit met pure spaarproducten: MeDirect.be en Santander.be. Zij bieden risicovrije, rentedragende producten aan. Interessant is ook te kijken naar ING, die een negatieve rente biedt op rekeningen met grote bedragen en zo de rijkste klanten uitnodigt nieuwe maatregelen te nemen voor hun geld.

Bij MeDirect.be, net als bij Santander.be, is uw spaargeld gegarandeerd tot € 100.000 per rekening en per persoon. Bovendien geniet u van een belastingvrijstelling: de interesten zijn vrijgesteld van 15% roerende voorheffing, tot een maximum van 980 euro per persoon, of 1.960 euro voor een koppel.

De beste spaarrekening 2021

Sparen met MeDirect

MeDirect werd tijdens de jaarlijkse Guide-épargne Bank Awards verkozen tot beste spaarbank van 2020. Zij is voornemens haar titel in 2021 te behouden, dankzij haar uitgebreide aanbod en aantrekkelijke rentevoeten.

MeDirect is een Belgische bank die directe oplossingen biedt voor uw spaargeld en vertrouwt op de afwezigheid van bijkomende kosten om te streven naar een hoger rendement. De bank is alleen beschikbaar via haar digitale app, waardoor zij haar exploitatiekosten kan drukken.

De troeven van MeDirect

Met MeDirect hebt u toegang tot een internationaal aanbod van meer dan 500 beleggingsfondsen, trackers, aandelen, obligaties, enz. Voor 97% van hun fondsenselectie hoeft u geen instap-, uitstap- of transactiekosten te betalen. De bank stelt u 8 kant-en-klare modelportefeuilles ter beschikking, elk bestaande uit 8 tot 13 fondsen en lijsten van fondsen ingedeeld per categorie.

U profiteert van de ondersteuning van de klantendienst van MeDirect, die rechtstreeks telefonisch bereikbaar is van maandag tot vrijdag van 9 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 14 uur. U kunt dus profiteren van het advies van professionals, voor een voordelig beheer.

MeDirect-spaarrekeningen

MeDirect biedt u 3 gereglementeerde spaarrekeningen waaruit u kunt kiezen naargelang uw spaarcapaciteit: Épargne Mensuelle Max, Fidelity Épargne en Épargne Dynamic.

De bank biedt u ook een niet-gereglementeerde spaarrekening aan: spaarrekening ME3.

Santander, een wereldberoemde bank

Santander Consumer Finance maakt deel uit van de Santander Groep, een van de grootste financiële instellingen ter wereld. De bank heeft 25 jaar ervaring in België en 18 miljoen klanten in Europa.

Santander is gespecialiseerd in consumentenkrediet en biedt ook spaarproducten aan.

Santander's sterke punten

Santander’s rekeningen zijn volledig gratis. De bank biedt twee gereglementeerde spaarrekeningen aan, Vision en Vision+. De klantenservice is bereikbaar per e-mail, maar ook per telefoon, van maandag tot vrijdag, van 8.30 tot 19.30 uur.

De gereglementeerde rekening Vision is bedoeld voor kortetermijnsparen, terwijl Vision+ bedoeld is voor mensen die voor de lange termijn willen sparen.

ING en negatieve rente

In 2021 zal ING een negatief tarief van -0,5% toepassen voor haar rijkste klanten. Deze nieuwe regeling betreft klanten met een vermogen van meer dan twee miljoen euro op één rekening.

In de praktijk wordt een wettelijke minimumrente van 0,11% toegepast tot een bedrag van 1 miljoen euro. Daarboven wordt het overschot overgeboekt naar een niet-gereglementeerde rekening waarop een nultarief wordt toegepast. Als de rekening dan meer dan een miljoen euro bedraagt, wordt het negatieve percentage van -0,5% toegepast op het bedrag dat daarboven ligt.

Andere Europese banken passen reeds negatieve rentetarieven toe op de deposito’s van bepaalde klanten. Net als ING rechtvaardigen zij dit met het feit dat zij zich moeten aanpassen aan Europese markten die al enige tijd zeer lage of negatieve rentetarieven bieden.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px