Welk consumentenkrediet past het best bij mij?

Consumenten KredietBent u van plan om geld te lenen, bijvoorbeeld om een nieuwe televisie of een computer aan te kunnen schaffen? Houd er rekening mee dat u de keuze heeft uit een aantal verschillende vormen van consumentenkrediet. U kunt kiezen voor een:

Uiteraard brengen de verschillende vormen van het consumentenkrediet zowel voor- als nadelen met zich mee. We lopen ze stuk voor stuk door en zorgen er op die manier voor dat u een beter inzicht krijgt in hoe u het best geld kunt lenen.

Verkoop op afbetaling

Verkoop op afbetaling is onder andere beschikbaar bij Carrefour, bijvoorbeeld op het moment dat u een computer van €1.000 wilt aanschaffen. U betaalt dan 7% rente en 2,4% kaartkosten. Dat betekent dat de computer na 2 jaar van krediet u in totaal iets meer dan €1.100 heeft gekost. U betaalt ongeveer €100, om de betaling over 2 jaar uit te mogen spreiden. De rente van dit type consumentenkredieten is marktconform, maar vanwege de kaartkosten voor de winkel(keten) dient u er rekening mee te houden dat er meer voordelige alternatieven beschikbaar zijn. Het voordeel van dit krediet is het gemak, waarmee u de aankoop kunt doen.

Kredietopening

U kunt daarnaast kiezen voor een kredietopening, bijvoorbeeld zoals die van MasterCard. U krijgt toegang tot een kredietlimiet, een bedrag tot aan waar u geld op kunt nemen. Stel dat u bijvoorbeeld maximaal €5.000 mag lenen en u er de komende maand €2.000 nodig heeft, dan gaat u daar rente over betalen. U lost het geleende bedrag in een aantal termijnen af. De flexibiliteit is een groot voordeel, maar houd er aan de andere kant rekening mee dat deze kredietmogelijkheden doorgaans voor onbepaalde tijd door blijven lopen.

Lening op afbetaling

Ten derde kunt u binnen het consumentenkrediet kiezen voor een lening op afbetaling. In dat geval sluit u een lening af voor een specifiek bedrag, dat u bijvoorbeeld kunt gebruiken om een aankoop te financieren. U betaalt een vaste rente per maand en u spreekt vooraf een looptijd voor het krediet af. Het grote voordeel hiervan is de duidelijkheid, die u heeft met betrekking tot het krediet dat u aan wenst te gaan. Zorg er aan de andere kant voor dat u het krediet alleen gebruikt voor aankopen die qua levensduur minimaal gelijk zijn aan de looptijd van het consumentenkrediet.

Foto door Naypong

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px