Wat heb ik aan een verzekering tijdens mijn lening?

verzekering leningWilt u geld lenen, maar wilt u er aan de andere kant ook zeker van zijn dat u de kosten kunt (blijven) betalen? Het is verstandig om vooraf een simulatie te maken, zowel voor een kredietopening als een lening op afbetaling. U krijgt dan een goed beeld van de kosten waar u rekening mee dient te houden. U kunt daarnaast een verzekering afsluiten. Indien u in de problemen komt en de kosten van de lening niet meer kunt betalen, kunt u dan een beroep doen op de dekking.

Arbeidsongeschiktheid of jobverlies

Sluit u een verzekering af, zoals de Garantie + dekking van Cofidis? Dan kiest u voor een dekking tegen jobverlies en arbeidsongeschiktheid. U kunt de maandelijkse aflossingen in dat geval niet meer doen, waardoor de verzekeraar die zal overnemen. Komt u te overlijden of raakt u permanent invalide? Dan zal de verzekeraar het restant van de lening integraal terugbetalen. U zorgt er wat dat betreft voor dat het geld lenen u niet in de problemen zal brengen. In plaats daarvan kunt u er zeker van zijn dat u de maandelijkse betalingen kunt blijven doen, of er een vangnet beschikbaar is.

Kosten van de verzekering

Uiteraard betaalt u kosten voor een dergelijke verzekering, waardoor het van belang is om daar rekening mee te houden. In veel van de gevallen betaalt u voor een geldreserve in ieder geval een klein percentage van het resterende verschuldigde saldo. U betaalt veelal 0,5 – 1 % van de openstaande schuld. Heeft u een lening op afbetaling afgesloten? Dan is de kans groot dat u gemiddeld 5% van de maandelijkse aflossing betaalt, voor een dergelijke verzekering. U maakt wat dat betreft iets meer kosten om geld te lenen, in ruil voor wat extra zekerheid.

Eigen afweging

Maak een afweging tussen de extra zekerheid die u geniet dankzij de verzekering, in vergelijking tot de kosten die u hiervoor dient te maken. Wilt u zo goedkoop mogelijk geld lenen, of is het voor u aan de andere kant van belang dat u de kosten kunt blijven betalen? Op het moment dat u uw job verliest is de kans groot dat u veel minder inkomsten ontvangt, waardoor leningen vaak een blok aan het been vormen. Vergelijk de verschillende leningen met elkaar en betaal de verzekeringspremie bijvoorbeeld van het voordeel dat de goedkoopste leningaanbieder u te bieden heeft, zodat u hier voordelig van kunt profiteren.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px