Waarvoor kan ik geld lenen?

Geld LenenWilt u geld lenen? Dan is het verstandig om vooraf na te denken over het doel dat u voor ogen heeft, al was het maar om na te gaan of u het waard vindt hier maandelijks bijvoorbeeld een paar tientjes voor te betalen. Dient u de aankoop daadwerkelijk nu te doen, of is het mogelijk om er eerst voor te sparen? Als u geld gaat lenen en u direct aan kunt geven waar u dat voor wilt doen is de kans bovendien groot dat de bank meer vertrouwen zal hebben in het feit dat u alles netjes terug kunt betalen.

Auto lenen

Wilt u bijvoorbeeld een auto lenen, omdat uw huidige auto het niet meer doet en u voor uw werk toch een wagen nodig heeft? Geef dit duidelijk aan bij het aanvragen van de lening, zodat de bank hier rekening mee kan houden. Stem de looptijd van de lening af op de periode waarin verwacht gebruik te maken van de auto. Er zijn verschillende leenvormen beschikbaar en in een aantal gevallen is het zelfs mogelijk om een speciale autolening af te sluiten. U krijgt het geleende bedrag direct tot uw beschikking, om dat in de komende jaren af te gaan lossen.

iPad, televisie of computer

Wilt u een iPad, een nieuwe televisie of wellicht een nieuwe computer aanschaffen? Deze apparaten gaan op de meest vervelende momenten kapot, waardoor het prettig is om dan gebruik te kunnen maken van een consumentenkrediet. Zorg ervoor dat u de lasten over de komende maanden of jaren kunt verspreiden, zodat u bijvoorbeeld iedere maand een paar tientjes kunt afbetalen. Op die manier kunt u geld lenen voor een van deze technische producten en kunt u er aan de andere kant al direct gebruik van maken.

Verhuizen of op vakantie

Wilt u graag verhuizen, maar bent u geschrokken van de kosten? Of wilt u op vakantie en heeft u daar op dit moment het geld even niet voor? U kunt in de beide gevallen een lening afsluiten. Het is verstandig om dit direct aan te geven bij de kredietverstrekker, zodat het duidelijk is dat u een bepaald doel voor ogen heeft. U kunt aan de hand van het bedrag zelf vaststellen wat het u maandelijks kost om het bedrag te lenen, zodat u een realistische aanvraag bij de bank kunt doen. Wilt u geld lenen en heeft u nog geen duidelijk doel voor ogen? Dan zal de bank hier waarschijnlijk kritischer naar kijken.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px