Voordelige voorwaarden voor jonge bestuurders die een autolening willen

De leeftijd van de lener beïnvloedt de rentevoet die door banken aangeboden wordt. Wat autoleningen betreft, moet u vragen welke banken voordelige voorwaarden bieden voor jongeren onder de 30. Aan deze leningen zijn natuurlijk voorwaarden gebonden.

Autolening voor jonge bestuurders

Lenen voor een auto vanaf 18 jaar

In België kunnen jongeren vanaf 18 jaar lenen. Sommige banken bieden formules met voordelige rentevoeten en zelfs met voordelige dossierkosten in sommige gevallen. Natuurlijk moet u garanties geven om te bewijzen dat u in staat bent om maandelijks af te betalen.

Dit soort plan is vaak tot de leeftijd van 30 jaar geldig.

Beste autolening
25.000€ op 60 maanden

Welke garanties moet u geven?

Aan jonge bestuurders wordt alleen krediet verleend als zij alle garanties voor terugbetaling kunnen geven. Als u jong bent, betekent dit dat u ofwel al moet werken, ofwel dat iemand borg moet staan voor de lening. Vaak zijn dat je ouders.

Als u werk hebt, zal de financiële instelling beoordelen of uw inkomen voldoende is om uw lening te dekken.  Dit zal ook afhangen van andere leningen die u reeds hebt aangegaan. Zij zullen ook de stabiliteit van uw baan nagaan, en zich ervan verzekeren dat het een vaste baan is.

Veel hangt ook af van uw levensstijl. Als u werkt, maar nog bij uw ouders woont, zal de bank rekening houden met het feit dat u geen huur hoeft te betalen. Wo wordt het gemakkelijker om een lening te geven.

Indien u niet werkt of onvoldoende inkomsten hebt, kan een goede vriend of familielid voor u borg staan. Dan is het aan deze persoon om de nodige garanties te geven.

Voordelen voor jongeren onder de 30 jaar

Om te beginnen hebt u er alle belang bij om een lening met bestemming aan te vragen voor uw voertuig, en niet een traditionele lening. Dat komt omdat leningen zonder bestemming, hoewel er geen bewijs van leeftijd nodig is, vaak een veel hogere rentevoet hebben.

Banken en financiële instellingen ontwerpen aantrekkelijke voorstellen voor jongeren. Het zijn nieuwe klanten en zij maken daar gebruik van om uw vertrouwen te winnen. U kunt dus profiteren van gunsttarieven die over het algemeen worden toegekend aan personen onder de 30 jaar. Aanvraagkosten kunnen ook worden aangeboden. Sommige banken eisen alleen dat u in ruil daarvoor een rekening bij hen opent.

Zo biedt Belfius een voorkeurtarief op autofinanciering voor werkende jongeren. U moet tussen 18 en 29 jaar oud zijn en minstens één jaar gewerkt hebben.

Bij CBC wordt u aangemoedigd om tot 110% van de aankoopprijs te lenen, zonder garantie van uw ouders, als u werkt en uw inkomen kunt bewijzen. Met het geleende geld kunt u, naast het bedrag van het voertuig, uw verzekering, de registratiekosten, en de verkeersbelasting financieren.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px