Verschillende formules van consumptief krediet

consumptief krediet formulesBent u op zoek naar een consumptief krediet, of bent u benieuwd of de voorgestelde financieringsvorm voor een nieuwe aankoop hier onder valt? De kans is groot dat dit het geval is, aangezien op de hypothecaire lening na eigenlijk alle leningen onder het consumptief krediet vallen. Dat is op zich geen probleem, al is het verstandig om de kosten van dergelijke kredieten goed in de gaten te houden. Een rentepercentage boven de 15% is geen uitzondering, wat betekent dat de intrest er relatief hoog ligt.

Lening en verkoop of afbetaling

U kunt allereerst kiezen voor een lening op afbetaling of een verkoop of afbetaling. In het eerste geval sluit u simpelweg een lening af, die u aan de hand van vaste stortingen aflost. De verkoop of afbetaling werkt in principe hetzelfde, al krijgt u dan  niet de geldwaarde, maar een product tot uw beschikking. U betaalt dit af met, maandelijkse, periodieke stortingen. Daarnaast wordt er rente over het uitstaande bedrag berekend. Voor bedragen tot €1.250 is het JKP voor een lening of verkoop op afbetaling 19,5%, waardoor u een flinke intrest betaalt om als het ware achteraf te kunnen sparen voor uw aankoop.

De Beste leningen op afbetaling
(7.500€ / 36 maanden)

Financieringshuur

Een tweede belangrijke vorm binnen het consumptief krediet is de financieringshuur. Wanneer u een wagen of een pc huurt kunt u daar een maandelijkse prijs voor betalen. Daarnaast bestaat er aan het eind van het huurcontract over het algemeen een optie tot aankoop, tegen een prijs die vooraf bepaald is. Houd er rekening mee dat aanbieders van een dergelijke constructie maximaal 13,5% aan rente mogen rekenen, over de waarde van het product. Indien u ook de mogelijkheid heeft om het product direct aan te schaffen is dat over het algemeen een meer voordelige optie.

Kredietopening

Tenslotte kunt u kiezen voor een kredietopening. Dit is als het ware een mogelijkheid om ‘in het rood te gaan’. Alleen wanneer u de reserves aanspreekt betaalt u daar periodiek de intrest over. Het is mogelijk om de kredieten versneld weer af te lossen, maar ze op een later moment opnieuw weer een keer op te nemen. U heeft daardoor als het ware altijd wat extra geld achter de hand. Indien u kiest voor een kredietopening met kaart mag men maximaal 16% rente rekenen. De intrest bedraagt maximaal 12% per jaar wanneer u ervoor kiest om een kredietopening zonder kaart te doen, al levert u dan in aan flexibiliteit.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px