Spaarproducten in België

Vergelijk alle spaarproducten om het rendement van uw spaargeld te optimaliseren.
Sparen is geld opzij zetten voor de toekomst, om bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven te kunnen betalen, of om een bepaalde aankoop te kunnen doen.

Er bestaan verschillende soorten financiële producten die het mogelijk maken om geld te sparen. Zoals het meestal het geval is, zal het rendement hoger zijn als u kiest voor meer risicovolle producten, maar het risico verbonden aan spaarproducten zal altijd aanzienlijk lager zijn dan het risico van andere financiële producten.

De Spaarrekening

De basisrente en de getrouwheidspremie zijn de elementen die u moet vergelijken als u uw rendement wil maximaliseren.

De Termijnrekening

Indien u uw spaargeld een tijdje kan missen, dan is het interessanter om te kiezen voor een termijnrekening, aangezien deze rekening waarschijnlijk gepaard gaat met een hoger rendement. Maar dan bent u wel verplicht om het geld te laten staan op de rekening.

Voor welk spaarproduct moet u kiezen? Alles hangt af van uw (beleggers)profiel

Om hier een antwoord op te geven, moet u nadenken over de volgende vragen:

  • Hoe zeker bent u dat u het spaargeld niet nodig zal hebben gedurende de duur van de belegging?
  • Wat heeft uw voorkeur: rendement of veiligheid?
  • Beschikt u direct over het bedrag dat u van plan bent te sparen of bent u van plan om regelmatig te sparen (maandelijks, per kwartaal, …)

Het belangrijkste verschil ligt in het termijn van de spaarproducten en de beschikbaarheid van het spaargeld. Hoe langer de duurtijd en hoe minder beschikbaar uw geld is, hoe meer uw geld normaal gezien zal opbrengen. Toch is het interessant om even aandacht te besteden aan de verschillende spaarproducten en deze te vergelijken.

Sparen - title

Een andere factor die een invloed kan hebben op de rentevoeten is de manier waarop het spaarproduct beheerd wordt. De banken die enkel op het internet actief zijn of traditionele banken die bepaalde spaarproducten online aanbieden, bieden inderdaad bijna altijd een hogere rente aan. De kosten en beheerskosten liggen lager voor deze instellingen, en dus kunnen zij hogere rentevoeten uitbetalen. De waarborgmechanismen en garanties aangeboden door de Belgische staat gelden ook voor deze producten, dus waarom zou u zo’n interessant aanbod moeten missen?

HET LAATSTE NIEUWS OVER SPAREN IN BELGIË

Vervroegd pensioen in 2023

Vervroegd pensioen in 2023

Elk jaar zoeken veel Belgen informatie over de mogelijkheid om met vervroegd pensioen te gaan en over de hoogte van hun pensioen. Maar wat is

Investeer enkel in financiële producten die u begrijpt !

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px