Spaargeld OVERZETTEN naar een andere bank

De bankoverstapdienst, ook wel BankSwitching genoemd, wordt aangeboden door alle Belgische banken voor het overzetten van zichtrekeningen. Tegenwoordig biedt de meerderheid van hen het ook aan voor spaarrekeningen. Ontdek met GeldExpert hoe je jouw spaargeld naar een andere bank kunt overzetten!

Spaargeld overboeken naar een andere bank 1 1

De bankoverstapdienst voor spaarrekeningen

Steeds meer Belgische banken bieden nu een bankoverstapdienst aan voor spaarrekeningen. Met deze dienst zet je gratis jouw spaarrekening over naar een andere bank. 

Hoe zet je jouw spaargeld over naar een andere bank?

Om jouw spaargeld naar een andere bank over te zetten, hoef je alleen maar een spaarrekening te openen bij de bank van je keuze, net zoals je dat zou doen voor een zichtrekening. Vraag dan gewoon aan je nieuwe bank om de overdracht van je spaarrekening van je oude bank over te nemen.

In 2022 heeft BankSwitching 93.167 overdrachten verwerkt. Wil je meer weten over deze service, klik dan hier.

Bij de overdracht van je spaarrekening zal de interbancaire bankoverstapdienst van je nieuwe bank niet alleen je saldo overdragen, maar ook je oude rekening liquideren. Als je BankSwitching gebruikt voor spaarrekeningen, worden de oude rekeningen automatisch verwijderd. Zodra je aanvraag is geformaliseerd, kan het minimaal 10 en maximaal 30 bankwerkdagen duren voordat de overdracht van de spaarrekening is afgerond.

Een spaarrekening overzetten naar een andere bank? Pas op voor de getrouwheidsbonus!

Bij het overzetten van je spaarrekening, en dus de sluiting ervan bij de oude bank, wordt weliswaar rente berekend, maar gaan de getrouwheidspremies op de stortingen die minder dan 12 maanden voor de sluiting zijn gedaan, verloren. Om dit te vermijden, kan het slim zijn de overschrijving van je spaarrekening te plannen volgens de datum van verwerving van de getrouwheidspremie. Op die manier wordt het saldo dat naar de nieuwe bank wordt overgeschreven automatisch verhoogd met de getrouwheidspremie, zelfs als het nog niet op je oude rekening is gestort.

Drie spaarrekeningen in de kijker

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px