Santander Spaarrekening

Wil je sparen voor een project op korte of lange termijn? Santander heeft twee spaarrekening aanbiedingen die we voor je beoordelen: de Vision spaarrekening en de Vision+ spaarrekening, maar laten we beginnen met te kijken naar de gemeenschappelijke kenmerken van deze twee Santander rekeningen.

Gemeenschappelijke kenmerken van Santander spaarrekeningen

Onbeperkte duur

Santander spaarrekeningen zijn gereglementeerde rekeningen die uitsluitend online toegankelijk zijn. Ze hebben een onbeperkte looptijd, zodat je je spaargeld in alle vrijheid kunt beheren. Je bent vrij om te beslissen hoeveel en wanneer je wilt sparen.

Fiscaliteit

Met een Santander spaarrekening kun je profiteren van een vrijstelling van roerende voorheffing van maximaal 980 euro per spaarder. Ben je getrouwd of wettelijk samenwonend? Dan is dit bedrag 1960 euro. Betaal dan 15% roerende voorheffing op het deel van de rente dat het vrijgestelde bedrag overschrijdt. Dit bedrag wordt elk jaar geïndexeerd.

Rentevoeten

De rentevoeten op spaarrekeningen van Santander wordt uitgedrukt op jaarbasis en kan op elk moment aangepast worden. Als Santander klant word je vooraf per e-mail op de hoogte gebracht van tariefwijzigingen.

Kosteloos

Santander spaarrekeningen zijn helemaal gratis. Hetzelfde geldt voor het verkrijgen van de bijbehorende documenten.

Risico's

In geval van faillissement profiteer je van het Spaanse depositogarantiestelsel (tot 100.000 euro per deposant). Bij een dreigend faillissement of het faillissement van de Santander bank loop je als spaarder het risico dat je je spaargeld niet terugkrijgt. Je kunt ook verplicht worden het bedrag aan vorderingen die je op Santander hebt van meer dan 100.000 euro te verminderen of om te zetten in kapitaalaandelen. Meer over dit garantiefonds

Spaarrekening Vision

Met de Santander Vision spaarrekening staat je spaargeld op een vrije en flexibele manier tot je beschikking

Heb je geen duidelijk idee van de duur van je besparing of ben je van plan je spaargeld regelmatig op te nemen? Kies dan voor de Vision rekening, een spaaraanbod met een horizon van minder dan 12 maanden.

Rentevoeten

Basisrente

Getrouwheidspremie

0,25%

0,10%

Profiteer van een aantrekkelijke basisrente vanaf de eerste dag na je storting.
Je krijgt ook een getrouwheidsbonus voor bedragen die langer dan 12 maanden op je spaarrekening blijven staan.
De rente op je Vision spaarrekening hangt niet af van het bedrag dat je stort. De tarieven blijven gelijk, ongeacht wat je met het geld op je rekening doet.

Voordelen van de Vision spaarrekening om te sparen bij Santander

 • Beheer je spaargeld op elk moment en op een flexibele manier
 • Spaar in het tempo dat bij je past, zo lang en zo veel als je wilt
 • Betaal geen roerende voorheffing op je rente tot €980 per persoon
 • Profiteer van een gratis, 100% online account
 • Profiteer van een basisrente van 0,25% en een getrouwheidspremie van 0,10%

De Vision+ spaarrekening

Ben je van plan je spaargeld minstens 12 maanden niet aan te raken? Kies dan voor de Santander Vision+ spaarrekening en optimaliseer het totale rendement op je spaargeld.

Hoewel de basisrente iets lager is, wordt dit aanzienlijk gecompenseerd door een zeer aantrekkelijke getrouwheidspremie. Deze premie wordt toegekend voor elk bedrag dat gedurende 12 opeenvolgende maanden op je spaarrekening blijft staan.

Rentevoeten op de Vision + spaarrekening

Basisrente

Getrouwheidspremie

0,05%

0,55%

De basisrente van de Santander Vision+ Spaarrekening wordt toegepast vanaf de eerste dag na je storting. De getrouwheidspremie wordt toegekend voor elk bedrag dat langer dan 12 maanden op je spaarrekening blijft staan.

De rente op je Vision+ Spaarrekening hangt niet af van het bedrag dat je stort. De tarieven blijven gelijk, ongeacht wat je met het geld op je rekening doet.

Voordelen van de Vision+ spaarrekening

 • Profiteer van een aantrekkelijke getrouwheidsbonus voor je spaarrekening na 12 maanden
 • Spaar in je eigen tempo, zo lang en zo veel als je wilt
 • Geen belasting op je rente tot €980 per spaarder
 • Geniet van een gratis, 100% online spaarrekening
 • Geniet van de bescherming van je spaargeld tot gegarandeerd € 100.000

Hoe open ik online een Santander spaarrekening?

Een Santander Spaarrekening openen duurt maar een paar minuten.

Ontdek hieronder de 3 verschillende manieren om je Santander spaarrekening te openen, de nodige documenten en de voorwaarden:

 • ItsMe: Open je spaarrekening op de snelst mogelijke manier met de itsme applicatie via je smartphone.
 • e-id: Open je Santander spaarrekening met je elektronische identiteitskaart en je e-ID kaartlezer.
 • Via Formulier: Ben je ouderwets (en een beetje allergisch voor de digitale wereld) en heb je meer tijd? Open je Santander Spaarrekening door een formulier per post op te sturen.

Nodige documenten om een Santander spaarrekening te openen

 • Belgische e-ID, Belgische verblijfsvergunning of een niet-elektronische versie
 • Belgisch rijksregisternummer
 • E-mail adres
 • Belgisch telefoonnummer
 • Zichtrekening waarvan je de enige houder bent in een andere Belgische financiële instelling. Deze zichtrekening dient als referentie om je correct te identificeren.

Merk op dat als je een Santander spaarrekening opent met twee houders, de verwijzende zichtrekening dezelfde houders moet hebben.

Santander Spaarrekening Vergelijker

Santander spaarrekening vergelijker
fragment uit de Santander spaarrekening vergelijker

Staat je spaargeld echt op de spaarrekening die je het beste rendement geeft? Om daar achter te komen heeft Santander een spaarrekeningvergelijker ontwikkeld.

Met deze vergelijker kun je snel het rendement van je spaargeld berekenen. Je kunt ook gemakkelijk de rente van een spaarrekening bij je huidige bank vergelijken met die van een van de Santander spaarrekeningen.

Om je van de meest recente informatie te verzekeren, worden de spaarrentes in de Santander vergelijker dagelijks bijgewerkt.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px