Ontdek hoe je online spaarrekeningen met voordelige rentetarieven, gemakkelijke opening, beheer- en sluitingsmogelijkheden, aan lage kosten kunt openen in dit artikel.

Online spaarrekeningen

Wat is een online spaarrekening?

Vaak aangeboden door online banken of neobanken, zijn online spaarrekeningen, of internet spaarrekeningen, waarop je jouw geld volledig digitaal kunt storten en laten groeien. Ze zijn vergelijkbaar met traditionele spaarrekeningen, met als enige verschil dat de opening, het beheer en eventuele sluiting uitsluitend online plaatsvinden en niet in een fysiek kantoor. Naast de mogelijkheid om geld te storten en te beheren, bieden online spaarrekeningen vaak extra diensten, zoals de optie om geld over te maken naar andere rekeningen, online rekeningen te betalen en je transacties in realtime te volgen. De meeste online banken voorzien ook in mobiele apps, waarmee je jouw spaarrekening direct vanaf je mobiele telefoon kunt beheren.

Enkele online spaarrekeningen opgesomd

Geldexpert heeft 3 online spaarrekeningen geselecteerd met een aantrekkelijk totaalrendement (basisrente + loyaliteitspremie) die je online kunt openen. 😉

Waarom kiezen voor een online spaarrekening?

Het openen van een online spaarrekening in België is een uitstekende keuze voor wie geld wil besparen en tegelijkertijd gemakkelijk toegang wil hebben tot zijn of haar fondsen. Online spaarrekeningen brengen doorgaans lagere kosten in rekening en bieden over het algemeen hogere rentetarieven dan traditionele spaarrekeningen, wat resulteert in een betere rendement. Bovendien vereenvoudigen en versnellen internet spaarrekeningen de procedures voor het openen, beheren en sluiten van de rekening, waardoor ze perfect zijn voor mensen die geen tijd of zin hebben om regelmatig naar hun bank te gaan.

Pas op! Bij het kiezen van je spaarrekening is het van groot belang om de veiligheid van de online- of neobank die de rekening aanbiedt te controleren. Zorg er vooral voor dat de bank strenge veiligheidsmaatregelen hanteert om jouw gegevens en geld te beschermen, en dat ze geaccrediteerd is door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

Hoe kan ik een online spaarrekening openen?

Als je een online spaarrekening in België wilt openen, neem je de volgende stappen:

1. Begin met het kiezen van de bank waarbij je jouw online spaarrekening wilt openen. Gezien het ruime aanbod en de aanzienlijke variatie in basisrente, getrouwheidspremie en gerelateerde kosten, is het essentieel om de beschikbare spaarrekeningen op de markt te vergelijken. Zo kun je profiteren van het meest voordelige aanbod dat het beste past bij jouw behoeften en financiële situatie.

2. Zorg ervoor dat je de benodigde documenten gereed hebt. Voor het openen van een online spaarrekening heb je onder andere jouw identiteitsbewijs, rijksregisternummer en een document met jouw adresgegevens nodig. Daarnaast dien je een zichtrekening of creditcard op te geven om geld naar jouw spaarrekening over te maken.

3. Vul het online formulier volledig in. Zorg ervoor dat je alle verplichte velden invult en de benodigde documenten indient.

4. Wacht op de bevestiging van de opening van jouw rekening. Na het indienen van je aanvraag zal de bank jouw gegevens controleren voordat ze de spaarrekening opent. Deze procedure kan enkele dagen in beslag nemen.

5. Maak geld over naar jouw spaarrekening. Zodra jouw rekening geopend is, kun je geld van jouw zichtrekening of creditcard naar de spaarrekening overmaken. Je kunt ook automatische overschrijvingen instellen, zodat er maandelijks geld naar jouw spaarrekening wordt overgemaakt.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px