Keytrade bank logo

De Keytrade spaarrekening

Keytrade Bank biedt u twee 100% online spaarrekeningen: de High Fidelity spaarrekening, voor spaargeld dat u niet van plan bent te gebruiken, en de Azur spaarrekening, voor spaargeld dat u nodig heeft.

Keytrade Bank spaarrekeningen: welk rendement?

 High FidelityAzur
Basisrente*0,30% op jaarbasis
0,50% op jaarbasis
Getrouwheidspremie**0,70% op jaarbasis
0,20% op jaarbasis
Minimum stortingGeenGeen
Maximale storting1.000.000 € 1.000.000 € 
Toegestaan negatief saldoNeeNee

* De basisrente van 0,01% is van toepassing op elk bedrag op uw rekening.
** De getrouwheidspremie wordt toegekend voor elk bedrag dat gedurende 12 opeenvolgende maanden op uw rekening blijft staan.

De basisrente van de Keytrade Bank spaarrekeningen wordt op uw rekening gestort op 1 januari of wanneer u uw rekening afsluit. De reeds verworven getrouwheidspremie wordt 4 keer per jaar op uw rekening gestort, op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober of wanneer u uw rekening afsluit.

Let op! De basisrente en de getrouwheidspremie van Keytrade Bank spaarrekeningen kunnen op elk moment door de bank gewijzigd worden. De kennisgeving van de wijzigingen aan de klanten gebeurt per e-mail en via een aankondiging op de transactiesite.

Spaar op uw ritme met keytrade bank

Verbonden kosten

 • Beheerskosten :
  • Rekening openen : GRATIS
  • De rekening sluiten : GRATIS
  • Jaarlijkse verklaring: GRATIS
  • Opnamekosten: GRATIS
 • Eventuele verzekering: niet van toepassing
 • Eventuele mailing/andere kosten: €1,50 per mailing en per rekening
 • Kosten voor online afschriften: GRATIS

Fiscaliteit van de Keytrade Bank spaarrekeningen

Met de spaarrekeningen van Keytrade Bank geniet u van een vrijstelling van roerende voorheffing van € 980 aan interesten per Belgische ingezetene natuurlijke persoon en per jaar, voor het inkomstenjaar 2022.
Als u uw spaarrekening hebt geopend op uw naam en die van uw gehuwde of wettelijk samenwonende partner, bedraagt deze vrijstelling 1.960 euro voor het inkomstenjaar 2022.

Voor elke rente die deze limiet overschrijdt, bedraagt de bronbelasting 15%. Het wordt dan automatisch aan de bron ingehouden door Keytrade Bank.

Let op! Als u meerdere spaarrekeningen hebt, bent u wettelijk verplicht om de rente die u boven de bovengenoemde grens ontvangt en die niet aan de bronbelasting is onderworpen, in uw belastingaangifte te vermelden.

Duur van de Keytrade Bank spaarrekeningen

De gereglementeerde spaarrekeningen van Keytrade Bank zijn open rekeningen. U kunt uw geld dus op elk moment opnemen, binnen de wettelijk opgelegde grenzen.
Aangezien de mogelijkheden om geld over te maken ook wettelijk beperkt zijn, kunt u deze rekeningen niet als betaalrekening gebruiken.

Risico's en garanties

De fondsen op de spaarrekeningen van Keytrade Bank zijn gedekt door de Europese depositobescherming tot € 100.000 per persoon en per bank.
Keytrade Bank is aangesloten bij het Franse wettelijke depositogarantiestelsel.

Officiële documenten

Voor meer informatie over de spaarrekeningen van Keytrade Bank kan u de volgende documenten raadplegen:

Open een spaarrekening bij Keytrade Bank

Een Keytrade Bank spaarrekening openen gebeurt 100% online. Alles wat u nodig hebt is uw identiteitskaart of paspoort en uw mobiele telefoon en ga naar hun inschrijvingspagina.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px