Logo kbc bank 250x250 e1652287514898

KBC Spaarrekening

KBC biedt twee gereglementeerde spaarrekeningen aan: de groeispaarrekening voor uw kind en de spaarrekening voor u.

 Spaarrekening KBCKBC Groeisparen
Voor wie?Klassieke gereglementeerde spaarrekening toegankelijk voor alle particulierenEen spaarrekening op uw naam maar voor uw kind, voor of na zijn/haar geboorte
Basisrente0,01% op jaarbasis
0,01% op jaarbasis
Getrouwheidspremie0,10% op jaarbasis
0,10% op jaarbasis
Minimum stortingGeenGeen
Maximale stortingGeenGeen
Rekening openen
In kantoor of onlineIn kantoor of online
Beheer van de rekening
Rekeningsaldi en transacties kunnen worden bekeken via rekeningafschriften, internetbankieren, zelfbankieren, telefonisch bankieren en mobiel bankieren.Rekeningsaldi en transacties kunnen worden bekeken via rekeningafschriften, internetbankieren, zelfbankieren, telefonisch bankieren en mobiel bankieren.
Waarom ?Sparen voor jezelf in geval van onverwachte uitgaven, het geld blijft altijd beschikbaar 

Sparen voor uw kind

U kiest de dag waarop het geld wordt vrijgegeven: op een vaste datum of bijvoorbeeld wanneer uw kind een huis koopt. Tot de dag voor de release datum, kunt u, gratis en op elk moment ;

 • Uw spaargeld terugvorderen
 • De begunstigde wijzigen
 • De releasedatum wijzigen
 • Wijzig de vrijgaveformule
Wettelijke informatie
Essentiële spaardersinformatieEssentiële spaardersinformatie

Rendement van de KBC-spaarrekeningen

De basisrente op KBC-spaarrekeningen wordt verdiend vanaf de dag nadat het geld op de rekening is gestort tot de dag van opname.

De getrouwheidspremie wordt door KBC alleen aangeboden op bedragen die gedurende 12 maanden na de storting ononderbroken op de rekening blijven staan. De bonus wordt uitbetaald vanaf de dag na de storting.

De getrouwheidspremie op bedragen van minstens 500 euro die van een KBC-spaarrekening naar een andere KBC-spaarrekening van dezelfde houder worden overgeschreven, blijft gedurende maximaal 3 overschrijvingen per jaar verworven.

Een nieuwe wachtperiode van 12 maanden begint op de dag na de verwerving van de KBC-getrouwheidspremie.

De percentages van de basistarieven en de getrouwheidsbonus kunnen te allen tijde worden gewijzigd. Bij een wijziging zal KBC de spaarrekeninghouders informeren via de rekeningafschriften.
Merk op dat het percentage dat wordt toegepast op de getrouwheidspremie gegarandeerd is voor de gehele wachtperiode, d.w.z. voor 12 maanden.

De basisrente wordt betaald bij het afsluiten van de KBC-spaarrekening of op de valutadatum 1 januari.
Reeds verdiende loyaliteitspremies worden 4 keer per jaar op de rekening gestort, op 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober, of wanneer de rekening wordt afgesloten.

Let op! Als een opname wordt gedaan vóór het einde van deze periode van 12 maanden, wordt de getrouwheidspremie niet verdiend op dit geld. Daarom is het belangrijk te weten wanneer de getrouwheidspremie wordt verdiend. Een dergelijke intrekking zou echter geen gevolgen hebben voor de basisrente.

Kbc spaarrekening oplossingen
Spaar oplossingen bij KBC bank

KBC spaarrekeningkosten

 • Beheerskosten :
  • Rekening openen : GRATIS
  • De rekening sluiten : GRATIS
  • Jaarlijkse verklaring: GRATIS
 • Eventuele saldo verzekering: € 4,80 / jaar
 • Mogelijke mailing/andere kosten: 2,50 € / maand voor maandelijkse mailings of 25 € / maand voor dagelijkse mailings. 2,50 € / mois pour un envoi mensuel ou 25 € / mois pour des envois quotidiens

Belastingen op inkomsten uit spaargeld

De jaarlijkse rente op een KBC-spaarrekening is vrijgesteld van roerende voorheffing tot een maximum van 980 euro per belastingplichtige per jaar, voor het inkomstenjaar 2022. Als de rekening samen met een wettelijk samenwonende of gehuwde echtgenoot werd geopend, bedraagt dit maximum 1.960 euro.
Voor elk bedrag dat deze limieten overschrijdt, wordt een bronbelasting van 15% per jaar rechtstreeks aan de bron van KBC ingehouden.

Let op! Eenieder die meer dan één spaarrekening heeft, moet de rente die hij boven het aangegeven maximumbedrag heeft ontvangen en die niet aan de bronbelasting is onderworpen, op zijn belastingaangifte vermelden.

Looptijd van KBC-spaarrekeningen

KBC-spaarrekeningen zijn open rekeningen. Het geld op deze rekeningen kan dus te allen tijde worden opgenomen, binnen de door de wet gestelde grenzen. Geldovermakingen van deze spaarrekeningen zijn ook wettelijk beperkt. Ze kunnen niet als betaalrekening worden gebruikt.

Risico's en garanties voor KBC-spaarrekeningen

Tegoeden die door particulieren op KBC-spaarrekeningen worden gestort, zijn tot 100 KBC is aangesloten bij het Belgische wettelijke depositogarantiestelsel.
In geval van faillissement of faillissementsrisico van KBC kan het spaargeld boven 100.000 euro dus geheel of gedeeltelijk in aandelen worden omgezet of verloren gaan.

Hoe opent u een KBC-spaarrekening?

Al KBC cliënt

 1. Ga naar de homepage “Betalen” van KBC Touch en klik op het “+”-teken naast “Spaarrekeningen”.
 2. Kies uw spaarrekeningoplossing en klik onderaan de pagina op “Een spaarrekening openen”.
 3. Kies de gewenste opties.
 4. U hoeft enkel nog uw aanvraag te bevestigen en te ondertekenen om de opening van uw spaarrekening af te ronden.

U bent nog geen KBC-klant

 1. U moet eerst een zichtrekening openen om KBC-cliënt te worden.
 2. Binnen enkele dagen ontvangt u per post een betaalkaart en een kaartlezer.
 3. Log in op KBC Touch en volg de bovenstaande instructies.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px