Crelan logo

Crelan spaarrekeningen

Crelan biedt 3 gereglementeerde spaarrekeningoplossingen en een niet-gereglementeerde spaarrekeningoplossing voor professioneel gebruik.

De kenmerken van Crelan-spaarrekeningen

Crelan verdeelt 3 gereglementeerde open spaarrekeningen: de Crelan Spaarrekening, de Crelan Direct Rekening en de Crelan iHorizon Rekening. Crelan biedt ook een niet-gereglementeerde open spaarrekening voor professioneel gebruik: de Crelan Business spaarrekening. Het geld op elk van de Crelan-spaarrekeningen is direct beschikbaar. Dit betekent dat u op elk moment en kosteloos kunt kiezen om het geld van uw Crelan-spaarrekening op te nemen of over te boeken naar uw lopende rekening.

Crelan gereglementeerde spaarrekeningen voor privé

 Basisrente

Getrouwheids-

premie

Minimum inlageMaximum inlageEssentiële spaardersinfo
Crelan Spaarboekje0.45%0.45%0 €1.000.000 €*Het document downloaden
Crelan Direct boekje0.45%0.55%10.000 €*1.000.000 €*Het document downloaden
Crelan iHorizon boekje0.45%0.55%0 €250.000 €*Het document downloaden

*Als het gestorte geld lager is dan het minimumdepot of hoger dan het maximumdepot, kan Crelan een andere basisrente en loyaliteitspremie toepassen.

Let op: de Crelan iHorizon spaarrekening is alleen online te beheren. Om erachter te komen welke spaarrekening het beste bij u past, kunt u contact opnemen met een adviseur van Crelan.

Crelan gereglementeerde spaarrekeningen voor bedrijven

De Crelan Business-spaarrekening is een aanbod voor rechtspersonen en zelfstandigen wanneer de rekening uitsluitend voor beroepsdoeleinden wordt gebruikt.

 

Basisrente

Getrouwheids-

premie

Minimum inlage

Maximum inlage

Essentiële spaardersinfo

Crelan Business Spaarrekening

0,00 %

0,00 %

0 €

1.000.000 €*

Het document downloaden

*Als het gestorte geld lager is dan de minimale storting of hoger dan de maximale afschrijving, kan Crelan een andere basisrente en loyaliteitspremie toepassen.. 

Let op! Lees de essentiële beleggersinformatie voordat u een rekening opent.

Rentebetalingen op Crelan-spaarrekeningen

De rentebetaling voor elk van de Crelan-spaarrekeningen omvat een basisrente en een getrouwheidspremie:

  • De basisrente wordt dagelijks berekend en kan te allen tijde worden aangepast aan de marktontwikkelingen. De rente wordt jaarlijks betaald, op 1 januari of bij sluiting van de rekening.
  • De getrouwheidspremie wordt geïnd op elk bedrag dat gedurende 12 maanden ononderbroken op de spaarrekening blijft staan. Zij wordt vervolgens op de spaarrekening gestort op de eerste dag volgend op het kwartaal waarin zij is verdiend, d.w.z. op 1 januari, 1 april, 1 juli, 1 oktober of bij het afsluiten van de rekening.

Goed om te weten: elke wijziging van het basistarief of de getrouwheidspremie wordt meegedeeld via de rekeningafschriften.

Belastingheffing op Crelan-spaarrekeningen

  • Op gereglementeerde spaarrekeningen zijn de interesten tot 980 euro per spaarder vrijgesteld van roerende voorheffing (inkomstenjaren 2020 tot en met 2023 en boekjaren 2021 tot en met 2024). Voor interesten boven dit bedrag is een roerende voorheffing van 15% verschuldigd.
  • Op de niet-gereglementeerde spaarrekening zijn alle interesten onderworpen aan de Belgische roerende voorheffing van 30%.. 

De risico's van Crelan-spaarrekeningen

De middelen die op elk van de Crelan-spaarrekeningen worden gestort, komen tot een maximum van 100.000 euro en onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor het beschermingsstelsel van het Garantiefonds voor financiële diensten. In geval van faillissement of het faillissement van Crelan kan het spaargeld boven 100.000 € dus verloren gaan of onderworpen worden aan een vermindering en/of omzetting in kapitaalaandelen.

Goed om te weten: u moet ook rekening houden met het inflatierisico. Een aanhoudende prijsstijging kan leiden tot een waardeverlies van de ingelegde fondsen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px