Spaargeld overboeken naar een andere bank

De bankmobiliteitsdienst, ook bekend als BankSwitching, wordt door alle Belgische banken aangeboden voor de overdracht van zichtrekeningen. De meeste bieden het nu ook aan voor spaarrekeningen. Ontdek via geldexpert.be hoe u uw spaargeld naar een andere bank kunt overboeken !

Spaargeld overboeken naar een andere bank 1 1

De bankmobiliteitsdienst voor spaarrekeningen

Steeds meer Belgische banken bieden nu een bankmobiliteitsdienst aan voor spaarrekeningen. Met deze dienst kunt u gratis profiteren van de overdracht van uw spaarrekening naar uw nieuwe bank. 

Hoe zet u uw spaargeld over naar een andere bank?

Om uw spaargeld naar een andere bank over te schrijven, moet u eerst een spaarrekening openen bij de bank van uw keuze, net zoals u dat zou doen voor een zichtrekening. Vraag dan gewoon aan uw nieuwe bank om de overdracht van uw spaarrekening van uw oude bank over te nemen. 

Let op ! Nog niet alle Belgische banken nemen deel aan de interbancaire mobiliteitsdienst voor spaarrekeningen. Om van deze dienst gebruik te kunnen maken, moeten beide instellingen hem aanbieden. Denk eraan om informatie te vragen of de volledige lijst van deelnemende instellingen rechtstreeks te raadplegen.

Bij de overdracht van een spaarrekening zal de interbancaire mobiliteitsdienst van de nieuwe bank niet alleen uw saldo overdragen, maar ook uw oude rekening liquideren. Als u Bankswitching gebruikt voor spaarrekeningen, worden de oude rekeningen automatisch verwijderd. Zodra uw aanvraag is geformaliseerd, kan het minimaal 10 en maximaal 30 bankwerkdagen duren voordat de overdracht van de spaarrekening is afgerond.  

Een spaarrekening overzetten naar een andere bank : pas op voor de getrouwheidsbonus!

Bij de overdracht van een spaarrekening, en dus de sluiting ervan bij de oude bank, wordt weliswaar rente berekend, maar gaan de getrouwheidspremies op de stortingen die minder dan 12 maanden voor de sluiting zijn gedaan, verloren. Om deze situatie te vermijden, kan het verstandig zijn de overschrijving van uw spaarrekening te plannen volgens de datum van verwerving van de getrouwheidspremie. Op die manier wordt het saldo dat naar de nieuwe bank wordt overgeschreven automatisch verhoogd met de getrouwheidspremie. Zelfs als het nog niet op je oude rekening is gestort. 

Ik deel het op :

Eén reactie

  1. Na een zeer slechte dienst, hebben twee rekeningen geblokkeerd zonder geldige reden en weigeren mij te helpen bij Belfius zou ik graag willen weten hoe ik best mijn spaarcenten, groot bedrag, op mijn spaarrekening in een keer kan afhalen aub?
    Woon in Thaïland en hebben mij zonder geld te kunnen ophalen alhier 2 rekeningen geblokkeerd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px