Hoe kan ik snel geld lenen in België?

Snel geld lenenHoewel geld lenen een beslissing is waar je goed over moet nadenken, kan het voorkomen dat je door onvoorziene omstandigheden snel geld nodig hebt. Vroeger waren de procedures vaak omslachtig en moeilijk, maar tegenwoordig is het perfect mogelijk om binnen 48 uur geld op je rekening te hebben, en in sommige gevallen kan het nog sneller.

De minilening

De minilening is waarschijnlijk een van de snelste manieren om een klein bedrag betrouwbaar en snel te lenen. Voor een minilening kun je soms terecht bij een reguliere kredietverstrekker zoals Auxifina, hoewel het bedrag niet lager mag zijn dan €1000.

Voor de zogenaamde microkredieten kun je bij gespecialiseerde kredietverstrekkers terecht, zoals Payday. Omdat de geleende bedragen veel kleiner zijn (van €50 tot €500), is de procedure minder streng en kun je sneller over je geld beschikken. Hou er wel rekening mee dat de rentetarieven op een minilening vaak veel hoger liggen dan bij een normale lening. Hoe kleiner het bedrag, hoe hoger de rentetarieven.

De persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is meestal vrij snel verkrijgbaar bij gespecialiseerde kredietverstrekkers. Bij banken kan het wat langer duren voordat je daadwerkelijk het geld ontvangt, hoewel sommige banken ook snel kunnen handelen. Het is echter mogelijk om geld te lenen zonder tussenkomst van een bank. Bij bedrijven die zich specialiseren in krediet, zoals Auxifina, Cofidis en het Vlaams Krediethuis, kun je het geleende geld binnen enkele dagen op je rekening hebben staan.

 

De Beste minileningen
(2.500€ / 12 maanden)

Doorlopend krediet (Geldreserve)

Bij een doorlopend krediet krijg je een geldreserve die je telkens weer mag opnemen. Hier zijn enkele kenmerken en overwegingen:

  • Flexibiliteit: Je hebt toegang tot een kredietlijn en kunt geld opnemen zolang je binnen je limiet blijft.
  • Snelheid: Je kunt snel geld lenen zonder een nieuwe lening af te sluiten.
  • Altijd beschikbaar: Je hebt altijd geld ter beschikking zonder een nieuwe lening aan te gaan.
  • Interesten: Je betaalt alleen interest op het opgenomen bedrag.


Met een doorlopend krediet heb je dus snel toegang tot geld. 
Je betaalt alleen interest op wat je opneemt, hoewel de interesten op het geleende bedrag doorgaans hoger liggen dan bij een persoonlijke lening.

Een kredietlijn kan relatief snel worden verkregen, bijvoorbeeld bij Cofidis.

Kredietkaarten

Hoewel kredietkaarten niet direct verkrijgbaar zijn (je moet wachten tot de kaart met de post wordt opgestuurd), delen ze enkele kenmerken met een kredietlijn. Hier zijn enkele overwegingen:

  • Beschikbaarheid: Zodra je de kaart hebt, kun je altijd over geld beschikken zolang je binnen je limiet blijft.
  • Snelheid: Na ontvangst van de kaart kun je snel toegang krijgen tot krediet.
  • Interesten: Je betaalt alleen interest op het opgenomen bedrag, maar de interesten zijn doorgaans relatief hoog.
  • Jaarlijkse bijdrage: Voor het bezit van een kredietkaart betaal je vaak een jaarlijkse bijdrage.
  • Gemak: Kredietkaarten zijn handig voor online betalingen en het opnemen van geld in landen waar je bankkaart mogelijk niet wordt geaccepteerd.


Je hebt snel toegang tot krediet na ontvangst van de kaart maar je betaalt r
elatief hoge interesten op het geleende bedrag.

Waar kan je snel geld lenen in België?

Op geldexpert.be vind je betrouwbare bedrijven die zich specialiseren in krediet. Een kredietaanvraag bij deze kredietverstrekkers gaat bijzonder vlot en je kan gegarandeerd snel over je geld beschikken op voorwaarde natuurlijk dat het voor jouw mogelijk is om geld te lenen (je bent ouder dan 18 jaar, je werkt, enz…).

Ik deel het op :

6 antwoorden

  1. Waar kan ik geld lenen zonder dat er een melding zou komen dat ik geld leen? Het is voor al mijn schulden te centraliseren en in 1 bedrag te kunnen betalen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px