Huwelijkslening : vergelijk aanbiedingen !

Het is geen geheim… Om het voordeligste huwelijkslening te vinden om een van de meest onvergetelijke momenten van je leven te financieren, moet je vergelijken !

Bepaal de persoonlijke leningen simulatie criteria

Bedrag
Looptijd
14 aanbiedingen van persoonlijke leningen van 10000 op 48 maanden.
Ik bespaar tot 1.200,48 dankzij deze vergelijking.
Laatste verificatie : 21/05/2024.
Aanbieder JKP Per maand
Persoonlijke lening kbc bank
KBC Bank
Persoonlijke lening
8,25%
€ 243,91
Persoonlijke lening cofidis
Cofidis
Persoonlijke lening
9,49%
€ 249,32
Persoonlijke lening beobank
Beobank
Persoonlijke lening
13,00%
€ 264,73
Loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Bij het plannen van een bruiloft kan het moeilijk zijn om de droom van een perfecte dag te combineren met de financiële realiteit. Een huwelijkslening biedt een praktische financiële oplossing voor stellen die hun droomhuwelijk willen organiseren zonder hun financiële stabiliteit in gevaar te brengen. 

Of je nu een intieme ceremonie of een uitbundig feest wilt, een huwelijkslening kan je de flexibiliteit geven die je nodig hebt om alle uitgaven voor je grote dag te financieren !

Huwelijkslening - title

Wat is een huwelijkslening ?

Een huwelijkslening is een persoonlijke lening zonder beperkingen. Met andere woorden, met een huwelijkslening beschik je over fondsen die je vrij kunt gebruiken zoals je wilt, zonder dat je een aankoopbewijs moet voorleggen.

De huwelijkslening is dus een zeer praktische financieringsoplossing, omdat je hiermee alle kosten voor je bruiloft kunt dekken zonder dat je verplicht bent om deze uitgaven te verantwoorden aan je kredietverstrekker.

Hoeveel bedraagt een huwelijkslening ?

Het bedrag van een huwelijkslening ligt altijd tussen € 1.250 en € 100.000. Het maximumbedrag van een huwelijkslening kan echter variëren afhankelijk van de bank die je kiest.

Bovendien hangt het maximale bedrag dat je kunt lenen voor je huwelijkslening ook af van je financiële situatie.

Let op ! Het gewenste bedrag van je huwelijkslening moet overeenkomen met je inkomen. Je moet al je inkomsten optellen (loon, uitkeringen, werkloosheidsuitkeringen, toelagen, enz.) en daar al je vaste persoonlijke uitgaven en uitstaande leningen van aftrekken. Ontdek “Hoeveel kan ik lenen” op basis van je salaris !

Hoe lang kun je een huwelijkslening terugbetalen ?

Over het algemeen ligt de terugbetalingstermijn voor een huwelijkslening tussen 12 en 120 maanden. Maar net als het bedrag van de lening, variëren de exacte terugbetalingsvoorwaarden afhankelijk van de bank die je kiest.

Let op : hoe langer je je huwelijkslening terugbetaalt, hoe hoger de totale kosten van je lening.

Wat kun je financieren met een huwelijkslening ?

Met een huwelijkslening kun je alle kosten financieren die komen kijken bij het organiseren van je grote dag. Je kunt hierbij denken aan :

 • De aankoop van trouwringen, een trouwjurk of een pak,
 • De kosten voor het maken en drukken van uitnodigingen en bedankkaarten,
 • De financiering van de diensten van een fotograaf,
 • De huur van de locatie,
 • Huur van een zaal voor uw gasten,
 • De betaling van de diensten van een cateraar, band of DJ,
 • De financiering van je huwelijksreis, enz.

Waarom een huwelijkslening afsluiten ?

Alle bruiden en bruidegommen willen een onvergetelijke herinnering aan hun grote dag bewaren. De kosten van een bruiloft zijn echter vaak hoog en het is soms moeilijk om de planning van een perfecte bruiloft te combineren met de financiële realiteit van die bruiloft. Het is het beste om altijd een vangnet te hebben. Als je pas sinds kort werkt, heb je waarschijnlijk nog niet veel geld kunnen sparen en het is altijd verstandig om niet al je spaargeld uit te geven.

Door te kiezen voor een trouwlening kun je je evenement financieren zonder jezelf in financiële problemen te brengen, zodat je je volledig kunt concentreren op de voorbereidingen en optimaal kunt genieten van je dag.

Als je wilt, kun je ook een eigen bijdrage toevoegen aan het bedrag van je huwelijkslening. Soms bieden ouders en schoonouders ook aan om bij te dragen in de kosten, zodat jij de bruiloft van je dromen kunt hebben. Zo kun je het geleende bedrag en, wiskundig gezien, de totale kosten van je huwelijkslening verlagen.

Hoeveel kost een bruiloft in België ?

In België geven koppels die besluiten om te trouwen gemiddeld tussen de €12.000 en €15.000 uit aan de organisatie van hun receptie. De belangrijkste kosten zijn :

 • Huur van de locatie: geschat budget tussen € 1.000 en € 5.000,
 • De cateraar: kosten tussen €100 en €120 per gast,
 • De trouwjurk: gemiddelde prijs tussen €800 en €2.500,
 • De schoonheidsmakeover van de bruid en bruidegom: geschatte kosten tussen €150 en €300,
 • Trouwringen: budget variërend van €500 tot €1.500,
 • De bloemist: kosten tussen €80 en €150,
 • De fotograaf: kost tussen €800 en €1.600.

Bovendien zijn er veel extra kosten om rekening mee te houden, zoals uitnodigingen, entertainment, het pak van de bruidegom, decoraties voor de zaal en de DJ. En dan heb ik het nog niet eens over onvoorziene uitgaven, die volgens deskundigen ongeveer 20% van het totale trouwbudget uitmaken.

Hoe krijg ik een huwelijkslening ?

Hoewel de bank je niet om bewijs van je uitgaven vraagt, moet je wel de nodige financiële garanties geven zodat je je lening met een gerust hart kunt terugbetalen. Voordat de bank je aanvraag aanvaardt, controleert ze of je aan alle voorwaarden voldoet en of je geen risico loopt op een te hoge schuldenlast.

De geloofwaardigheid van je aanvraag wordt sterk vergroot door de nauwkeurigheid van je budgetprognose. Wanneer je een huwelijkslening aanvraagt, zorg er dan voor dat je bewijs levert dat je je financiën goed beheert, inclusief bewijs van een vast en voldoende maandelijks inkomen en de afwezigheid van huidige of vroegere geschillen met een bank. Je moet ook de volgende bewijsstukken meesturen met je huwelijkslening aanvraag :

 • Een identiteitsbewijs ;
 • Je loonfiches van de laatste drie maanden;
 • Je meest recente belastingaangifte;
 • Bewijs van adres;
 • Bankgegevens.

Hoe kies ik de juiste huwelijkslening ?

Het kiezen van de juiste financiering begint met het vergelijken van aanbiedingen voor trouwkredieten. Deze stap is essentieel om ervoor te zorgen dat je de meest aantrekkelijke aanbieding krijgt die het beste bij je behoeften past. Zorg er bij het vergelijken voor dat je het JKP (jaarlijks kostenpercentage) analyseert. Dit is een essentiële indicator om je te helpen het voordeligste huwelijkskrediet te kiezen.

Zorg er ook voor dat je de algemene voorwaarden van elk contract controleert. Vergelijk in het bijzonder eventuele boetes voor vervroegde aflossing en kosten voor te late betaling.

Om de juiste keuze te maken voor je huwelijkslening, is het ook essentieel om je leencapaciteit te berekenen en een marge in je budget te houden. Tot slot, als je al uitstaande leningen hebt, kan kredietconsolidatie een voordelige oplossing zijn. Lees voor meer informatie het artikel “4 stappen om de juiste persoonlijke lening te kiezen“.

Goed om te weten ! Net als de huwelijkslening dekt de persoonlijke lening ook :

Deze inhoud was nuttig voor jou... Deel het !
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px