Berekening van een persoonlijke lening

GeldExpert stelt een gratis rekentool ter beschikking om eenvoudige offertes en berekeningen van persoonlijke leningen uit te voeren. Een persoonlijke lening kost immers geld. Wij bieden u de mogelijkheid om de totale kosten van dit soort krediet te berekenen. Vergelijk voordat u beslist!

De berekening van een persoonlijke lening moet onder verschillende invalshoeken geanalyseerd worden. Enerzijds staat uw beslissing vast en wilt u gewoon de rente vergelijken door uit te rekenen wat een persoonlijke lening werkelijk zal kosten.

Anderzijds stelt men bij minder nauwkeurige berekening vaak de vraag: moet ik wel geld lenen? Zou ik niet beter geld sparen? Men kan dus zeggen dat het belang bij het afsluiten van een persoonlijke lening een nogal subjectieve vergelijking wordt.

Persoonlijke lening calculator rekentool

Persoonlijke lening berekenen

Wij bieden u de mogelijkheid om zelf een persoonlijke lening te berekenen met het door ons ontwikkelde rekentool. U kunt de parameters veranderen, zoals de rentevoet, het bedrag en de duur van de lening.

Berekening van een persoonlijke lening
%
48maanden
6maanden120maanden

Persoonlijke leningen tegen de laagste rentevoet

*De bankrente kan variëren naargelang de looptijd van de lening en het geleende bedrag.

Hoe kunt u de rente en de maandelijkse afbetaling van een persoonlijke lening berekenen?

Hier wordt de formule uitgelegd waarmee u de maandelijkse betaling van een persoonlijke lening met vaste afbetalingstermijnen kunt berekenen.

Om u de moeite te besparen om de rentevoeten van elke bank te vergelijken, kunt u echter onze vergelijkingstool voor persoonlijke leningen gebruiken.

Formule voor de berekening van de maandelijkse betalingen voor een lening met constante aflossing

Legende voor de formule van de maandelijkse afbetaling:

  • Maandelijkse afbetaling: dit wordt in banktermen ook wel de vervaldatum genoemd, het bedrag dat u op elke afgesproken periode zult moeten terugbetalen.
  • JKPper: het jaarlijkse tarief herleid tot een bepaalde periode (hier in maanden)
  • Looptijd van de persoonlijke lening: het aantal afbetalingstermijnen (60 maanden bijvoorbeeld)
  • Kapitaal: het geleende bedrag
  • JKP: JKP (jaarlijks kostenpercentage dat gewoonlijk door de bank wordt aangegeven) van de persoonlijke lening
  • #termijnen: aantal termijnen in één jaar. Dit zijn er doorgaans 12

De looptijd van een lening met vaste termijnen bestaat uit 2 elementen: de rente voor elke periode en de terugbetaling van het kapitaal. Dit is hetzelfde principe als voor een hypotheek.

Bij elke aflossing daalt de rente en stijgt het deel van de aflossing. Zo hebt u altijd dezelfde looptijd en hetzelfde bedrag dat u elke maand moet terugbetalen.

Definitie van JKPper:

Definitie van jkpper 3

—  Het volledig of gedeeltelijk gebruik van dit materiaal is toegestaan met een zichtbare bronvermelding en link naar www.geldexpert.be

De juiste redenen

Zoals reeds gezegd, zijn er soms andere reden waarom u een krediet zult nemen. Hebt u het geld direct nodig of wilt u eerst wat meer sparen? Dit is de echte bereken*De bankrente kan variëren naargelang de looptijd van de lening en het geleende bedrag.ing die u moet maken voordat u een persoonlijke lening afsluit, en alleen u kent hier het antwoord op.

De andere calculators voorgesteld door geldexpert.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px