Persoonlijke leningen vergelijken !

Vergelijk in slechts enkele minuten tijd de grootste kredietverstrekkers in België. Zo ontdek jij met geldexpert.be in één oogopslag de goedkoopste persoonlijke leningen in België!

Bepaal de persoonlijke leningen simulatie criteria

Bedrag
0€ 50000€
Looptijd
12 maanden 120 maanden
15 aanbiedingen van persoonlijke leningen van 7500 op 36 maanden.
Ik bespaar tot 549,36 dankzij deze vergelijking.
Laatste verificatie : 18/06/2024.
KBC Bank Persoonlijke lening
vanaf €500
Persoonlijke lening kbc bank
8,25%
€ 234,86
€ 954,96
Of bezoek de website
Mozzeno Collaboratieve Persoonlijke Lening
Collaboratieve persoonlijke lening mozzeno
8,29%
€ 234,99
€ 959,64
Of bezoek de website
Beobank Lening op afbetaling Confort
Beste Rente Voorbehouden aan nieuwe klanten
Lening op afbetaling confort beobank
8,90%
€ 236,95
€ 1.030,20
Of bezoek de website

Het meest aantrekkelijke tarief voor kleine persoonlijke leningen < €8.000! met 5,90% voor looptijden van minder dan 30 maanden

Cofidis Persoonlijke lening
35 jaren ervaring
Persoonlijke lening cofidis
10,90%
€ 243,38
€ 1.261,68
Of bezoek de website
Beobank Persoonlijke lening
Persoonlijke lening beobank
13,00%
€ 250,12
€ 1.504,32
Of bezoek de website
loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Wat is een persoonlijke lening? Waarvoor kan je deze lening gebruiken?

De persoonlijke lening behoort tot de categorie consumentenkrediet. Het is een lening op afbetaling om een uitgave te financieren. In tegenstelling tot andere leningen die zijn toegewezen aan een bepaalde uitgave (zoals een autolening of hypotheek), moet je een persoonlijke lening niet verantwoorden. Dit betekent dat je geen aankoopbewijs (zoals een factuur of offerte) hoeft voor te leggen aan een kredietverstrekker om een persoonlijke lening aan te vragen.

Een persoonlijke lening is een consumentenlening voor alle mogelijke doeleinden, zonder dat je aan de kredietverstrekker moet bewijzen waarvoor je de financiering nodig hebt.

Presentatie persoonlijke lening

Hoeveel kan je lenen met een persoonlijke lening?

Het maximumbedrag dat je kan lenen via een persoonlijke lening wordt afgestemd op je profiel. Zo spelen factoren als je netto maandinkomen, je gezinssituatie en andere leningen een rol.

Wist je trouwens dat niet elke bank dezelfde voorwaarden of limieten hanteert? Toch volgen kredietverstrekkers als KBC en Beobank de vuistregel dat het totaal van al je maandelijks af te lossen schulden niet hoger dan 33 procent van het besteedbare inkomen mag zijn. Het besteedbare inkomen is hetgeen dat je overhoudt nadat je al je maandelijkse financiële verplichtingen bent nagekomen.

Met onze persoonlijke lening simulator bereken je het maximumbedrag dat je kunt lenen.

Waarvoor kan je een persoonlijke lening simuleren en afsluiten?

Je kan een persoonlijke lening afsluiten voor uiteenlopende doeleinden:

Persoonlijke lening voor een huwelijk

Een huwelijkslening. Dit is een persoonlijke lening op afbetaling om een bruiloft te financieren. Lenen voor jouw bruiloft stelt je in staat om de afbetaling te spreiden over verschillende maanden, de kosten kunnen namelijk snel oplopen. Denk maar aan de traiteur, de DJ, fotograaf, trouwringen en het bruidskleed.

Vakantielening

Een vakantielening. Dit is een persoonlijke lening op afbetaling om een vakantie mee te financieren. Het totale kostenplaatje van je droomvakantie kan immers snel oplopen. Zo heb je bijvoorbeeld je vlucht, hotel, huurauto en activiteiten om te betalen.

Digitale krediet

Het digitale krediet. Dit is een persoonlijke lening op afbetaling waarmee je elektrische toestellen kan aankopen. Deze persoonlijke leningen zijn interessant om bijvoorbeeld een laptop, smartphone of grotere elektrische toestellen als een TV aan te kopen.

Studie financiering

Een studielening. Dit is een persoonlijke lening op afbetaling waarmee je jouw studies of die van jouw kind aan de hogeschool of universiteit kan financieren. Deze persoonlijke lening kan de kosten van jouw inschrijving, cursussen en eventueel het kot van je kind financieren.

Wie kan een persoonlijke lening aangaan?

Net als alle consumentenkredieten kan een persoonlijke lening alleen worden verstrekt aan een persoon of een natuurlijke persoon die hoofdzakelijk in eigen naam handelt. De aanvrager moet de wettelijke leeftijd hebben en zijn gebruikelijke verblijfplaats moet in België zijn.

Let bovendien op dat je om een persoonlijke lening te kunnen aanvragen, enkele documenten aan de kredietverstrekker moet voorleggen. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen.
 • Je inkomstbewijzen zodat de kredietverstrekker jouw financiële situatie zo goed mogelijk kan evalueren.

Met deze documenten in de hand sluit je probleemloos een persoonlijke lening online af. Als je kiest voor een lening tussen individuen, vergeet dan niet om een schuldbekentenis te gebruiken.

Is een persoonlijke lening hetzelfde als een snel krediet?

Verwar de persoonlijke lening niet met de kasreserve, ook wel in de volksmond gekend als “snel krediet”. Het kasreserve is, net zoals een persoonlijke lening, een financieel product dat tot de categorie consumentenkrediet behoort. Dit betekent dat je ook geen bewijzen hoeft voor te leggen. De verwarring komt voort uit het feit dat het verkrijgen van een persoonlijke lening heel snel kan gaan, vooral wanneer je dit via het internet aanvraagt.

Wat kost een persoonlijke lening?

Lenen kost geld. Je betaalt een vergoeding aan de kredietverstrekker omdat het gedurende een bepaalde periode niet over zijn geld kan beschikken. De prijs die je dus betaalt om het geleende bedrag te gebruiken, wordt uitgedrukt in het vast jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het JKP is een goede indicator om een persoonlijke lening te vergelijken. Let wel op dat het jaarlijks kostenpercentage (JKP) kan verschillen naargelang het kredietbedrag, de looptijd en de gekozen betalingsmodaliteiten. Gelukkig moeten kredietverstrekkers zich houden aan enkele voorwaarden. Zo moet:

 • een persoonlijke lening tot 2500 euro binnen de 24 maanden afgelost worden;
 • een persoonlijke lening hoger dan 37000 euro binnen de 120 maanden afgelost worden.

Heb je een verzekering nodig voor een persoonlijke lening?

Een lening op afbetaling kan worden gedekt door een verzekering. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de afbetaling van de maandelijkse bedragen te garanderen in geval van verlies van werk, (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid, invaliditeit of overlijden.

Denk goed na bij het aanvragen van uw lening, want een verzekering is vaak verre van overbodig.

Wat gebeurt er als je de persoonlijke lening niet kan terugbetalen?

Dat hangt af van bank tot bank. Desalniettemin is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met de kredietverstrekker waarbij je een persoonlijke lening hebt afgesloten.

Hoe vergelijk je online een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening online aanvragen is tegenwoordig heel eenvoudig. Doorgaans moet je de onderstaande stappen nemen:

 1. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kies nadien de looptijd van de persoonlijke lening.
 2. De kredietverstrekker zal je enkele vragen stellen over je financiële situatie en gezinssamenstelling.
 3. Verstuur je aanvraag door naar de kredietverstrekker waarbij je de beste persoonlijke lening kunt afsluiten.
 4. Vervolgens zal de kredietverstrekker het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende leningen hebt lopen.
 5. Van zodra jouw aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail. Mogelijks bellen ze je ook op.
 6. Ben je tevreden met de offerte? Dan zal de kredietverstrekker je nog vragen enkele documenten op te sturen om je persoonlijke lening online af te sluiten.
 7. Van zodra alle documenten zijn ondertekend, wordt het volledige bedrag op je persoonlijke zichtrekening gestort.

Bij welke banken kan je een persoonlijke lening vergelijken, simuleren en aanvragen?

Wist je dat je tegenwoordig bij een heleboel Belgische banken een persoonlijke lening online kunt vergelijken? Jammer genoeg moet je wel bij elke kredietverstrekker formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Dankzij geldexpert.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen alle kredietverstrekkers in België! Zo hoef jij maar één keer een persoonlijke lening te vergelijken.

Waarom een persoonlijke lening vergelijken bij geldexpert.be?

Ben je van plan om een persoonlijke lening online af te sluiten? Dan is het online vergelijken van een persoonlijke lening een no-brainer! De tarieven en de algemene voorwaarden van persoonlijke leningen wijzigen regelmatig. Als je dus op zoek bent naar een persoonlijke lening met een aantrekkelijke rentevoet, dan is een persoonlijke lening vergelijken geen slecht idee. We hebben de voordelen van het online vergelijken van een persoonlijke lening op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door persoonlijke leningen online te vergelijken. Er zijn namelijk meer dan 20 verschillende aanbieders in België waar je een persoonlijke lening kunt afsluiten. Daarom krijg je op geldexpert.be alle Belgische aanbieders in een handig overzicht te zien.
 • Je blijft gespaard van alle verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu kiest voor de goedkoopste persoonlijke lening of die van een kredietgever met de aantrekkelijkste voorwaarden… Jij beslist welke persoonlijke lening je het beste vind!
 • De algemene voorwaarden wijzigen wel eens van tijd tot tijd. Op geldexpert.be proberen we de rentevoeten zo up-to-date mogelijk te houden.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px