Persoonlijke lening zonder gebruiksbewijs in België: moet u aangeven hoe het geld zal worden gebruikt?

In België is het mogelijk om zonder bewijs een persoonlijke lening af te sluiten tot een bedrag van 100.000 of 150.000 euro, afhankelijk van de organisatie. U moet de term “zonder rechtvaardiging” echter niet verkeerd opvatten. Hier zijn de verklaringen.

Persoonlijke lening moet u het gebruik melden

Wat zijn de ontvangsten in de term "persoonlijke lening zonder rechtvaardiging

De documenten die in de formule “persoonlijke lening zonder rechtvaardiging” worden vermeld, betreffen de documenten die overeenstemmen met het gebruik dat u van het geleende geld denkt te maken. Met dit type lening bent u vrij om het geld te gebruiken zoals u wilt.

Daarom wordt dit type lening een “onbeperkte lening” genoemd. Het geld kan worden gebruikt voor één doel of voor meerdere, zonder dat de bank of financiële instelling waarbij u de lening hebt afgesloten, daar enige zeggenschap over heeft.

Wanneer u een geoormerkte lening aangaat, moet u een aankoopbewijs voorleggen in de vorm van offertes of facturen. Zij stellen uw schuldeiser in staat na te gaan of u het geld hebt gebruikt voor het doel waarvoor u het had bestemd. Dit is bijvoorbeeld het geval in België voor een autolening of een bouwlening.

Als tegenprestatie voor een persoonlijke lening zonder bewijs is de rente vaak hoger dan wanneer de bank een controlerecht heeft over het gebruik dat u van het geleende geld maakt.

De documenten die de bank nodig heeft om de lening te aanvaarden

Dit mag niet worden verward met de documenten die de bank van u verlangt, ongeacht het soort lening dat u aanvraagt. In dit geval gaat het om een bewijs van identiteit en verblijfplaats, en ook om documenten waaruit de financiële middelen waarover u beschikt blijken.

De bank moet er zeker van zijn dat u bent wie u zegt dat u bent, zodat het geld niet onder een fictieve identiteit kan worden verduisterd. Zij moet ook nagaan of u in staat zult zijn de lening terug te betalen en of uw inkomen toereikend is om dat te doen.

De kredietinstelling zal ook nagaan of u niet op de zwarte lijst van slechte betalers van de NBB, de Nationale Bank van België, staat. Als dat wel het geval is, zal uw persoonlijke lening zonder betalingsbewijs worden geweigerd.

Indien u een kredietverleden hebt, moet u eerst uw schulden afbetalen alvorens een lening aan te gaan. U kunt ook een hypotheek aanvragen. In dit geval weet de bank dat zij het verhypothekeerde goed kan gebruiken om de lening terug te betalen als u uw maandelijkse betalingen staakt.

Beste rentevoet voor 12 000 € op 42 maanden

Hoe sluit ik een persoonlijke lening zonder rekening af?

Om in België een persoonlijke lening zonder rechtvaardiging aan te gaan, neemt u best contact op met verschillende banken om de rentevoeten die zij aanbieden te vergelijken. De gemakkelijkste manier om dit te doen is gebruik te maken van onze vergelijker voor persoonlijke leningen zonder rekening, die u onmiddellijk het aantrekkelijkste aanbod op de markt zal tonen.

Om het te gebruiken, moet u het bedrag invoeren dat u wilt lenen. Vervolgens speelt u met de duurschuif, waarmee u de maandelijkse betaling kunt moduleren en aanpassen aan uw financiële mogelijkheden.

Zodra u het meest interessante aanbod hebt geselecteerd, volgt u de link die u naar de website van de bank brengt en dient u uw aanvraag in.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px