Peer-to-Peer geld lenen met Arnold Grunberg

Arnon Grunberg peer-to-peer lenenNora Bergers was op zoek naar een krediet, maar de bank wilde haar helaas niets lenen. Precies op tijd lanceerde Arnold Grunberg een nieuw initiatief, om peer-to-peer geld uit te lenen. Hierbij kiezen burgers ervoor om kapitaal dat zij bezitten beschikbaar te stellen, aan anderen die dat nodig hebben. Grunberg kwam op het idee vanwege het succes van het peer-to-peer lending in Engeland. Hij vroeg zich af of dit ook in Nederland zou werken en besloot daarom €5.000 beschikbaar te stellen, tegen 6% rente en met een looptijd van maximaal 10 jaar.

Meubelmaakster leent geld

Het was vervolgens meubelmaakster Nora Bergers die, onder andere, besloot om te reageren. Zij heeft het net als veel anderen binnen de branche moeilijk, maar wilde graag mooie meubels blijven maken. Hier is geld voor nodig, waardoor ze richting de bank trok om een krediet aan te vragen. Ze ontving daar echter nul op het rekest, waardoor de helpende hand van Grunberg haar uitstekend uitkwam. Ze schreef hem direct aan en hoopte daarmee op een mogelijkheid om het krediet af te sluiten.

Eerste contact

Ze begon haar contact met simpelweg ‘wanneer, waar?’, waardoor Grunberg antwoorden met ‘waarom die haast?’. Ze besefte zich dat dit geen goede start vormde om geld te lenen en besloot het daarom over een andere boeg te gooien. Met een ‘Festina lente’, wat ‘haast u langzaam’ betekent, wist ze Grunberg toch de overtuigen van haar oprechte instelling. De twee spraken af in Amsterdam en Nora gaf Arnold een rondleiding door de meubelmakerij en de galerie. Dit bood haar de mogelijkheid uit te leggen waarvoor ze het geld wil gebruiken. Arnold Grunberg raakte overtuigd en besloot het geld daarom uit te lenen.

Geld lenen bij alternatieve bank

We zoeken steeds vaker naar alternatieven voor de bank, wanneer we geld willen lenen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de bank gebonden is aan een aantal strenge voorwaarden en eisen. De banken dienen hun kapitaalposities te verbeteren, waardoor ze een stuk kritischer kijken naar plannen van ondernemers. Het zijn echter die ondernemers die kredieten nodig hebben om de economie weer draaiende te krijgen. Wat dat betreft is het goed om te zien dat het geld lenen in bepaalde gevallen ook op een andere manier mogelijk is, bijvoorbeeld dankzij de initiatieven die burgers opzetten om daar anderen mee te helpen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px