Online spaarrekeningen: uitleg en lijst

Voordelige rentevoeten, gemakkelijk te openen, te beheren en af te sluiten, lage kosten, lees meer over online spaarrekeningen en hoe u er een kunt openen.

Online spaarrekeningen

Wat is een online spaarrekening?

Meestal aangeboden door online banken of neobanken, zijn online spaarrekeningen, of internetspaarrekeningen, bankrekeningen waarbij u uw geld 100% digitaal kunt storten en laten groeien. Hij is dus vergelijkbaar met een traditionele spaarrekening, met dit verschil dat hij alleen online kan worden geopend, beheerd en afgesloten en niet in een bijkantoor. Behalve dat u uw geld kunt storten en beheren, bieden online spaarrekeningen doorgaans ook andere diensten, zoals de mogelijkheid om geld naar andere rekeningen over te maken, uw rekeningen online te betalen en uw transacties in realtime te volgen. De meeste online banken bieden ook mobiele toepassingen waarmee u uw rekening rechtstreeks vanaf uw mobiele telefoon kunt beheren.

Lijsten van enkele online spaarrekeningen

GeldExpert heeft 3 online spaarrekeningen geselecteerd met een aantrekkelijke totale rente (basisrente + loyaliteitspremie) die u uiteraard online kunt openen 😉

Waarom kiezen voor een online spaarrekening?

Het openen van een online spaarrekening in België kan een geweldige optie zijn voor wie geld wil besparen en tegelijkertijd gemakkelijk en gemakkelijk toegang heeft tot zijn geld. Bovendien hebben online spaarrekeningen vaak lagere kosten en bieden ze meestal een hogere rente dan traditionele spaarrekeningen, zodat u meer kunt verdienen. Ten slotte kunt u met internetspaarrekeningen snel en gemakkelijk uw rekening openen, beheren en sluiten, waardoor ze ideaal zijn voor wie geen tijd of zin heeft om regelmatig naar de bank te gaan.

Pas op! Bij de keuze van uw spaarrekening is het essentieel dat u de veiligheid van de uitgevende online- of neobank controleert. Zorg er met name voor dat de bank strenge veiligheidsmaatregelen heeft om uw gegevens en geld te beschermen en dat zij geaccrediteerd is door de Financial Services and Markets Authority (FSMA).

Hoe kan ik een online spaarrekening openen?

Als u in België een online spaarrekening wilt openen, kunt u de volgende stappen volgen:

1° Om te beginnen moet u de bank selecteren waarbij u uw internetspaarrekening wilt openen. Aangezien er veel verschillende aanbiedingen zijn, en de basisrente en loyaliteitspremies en de bijbehorende kosten aanzienlijk kunnen verschillen, is het essentieel dat u de tijd neemt om de op de markt beschikbare spaarrekeningen te vergelijken. Zo kunt u profiteren van het meest voordelige aanbod dat het beste past bij uw behoeften en financiële situatie.

2° De nodige documenten voorbereiden. Om een online spaarrekening te openen hebt u uw identiteitskaart, uw nationaal verzekeringsnummer en een document waaruit blijkt dat u in het Verenigd Koninkrijk woont nodig. U hebt ook een lopende rekening of een kredietkaart nodig om geld over te maken naar uw spaarrekening.

3° Vul het online formulier in. Zorg ervoor dat u alle verplichte velden invult en alle noodzakelijke documenten verstrekt.

4° Wacht op de bevestiging dat uw rekening is geopend. Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, controleert de bank uw gegevens alvorens uw rekening te openen. Deze procedure kan soms enkele dagen duren.

5° Geld overschrijven naar uw spaarrekening. Zodra uw rekening is geopend, kunt u geld van uw lopende rekening of creditcard overboeken naar uw spaarrekening. U kunt ook automatische overschrijvingen instellen zodat er elke maand geld naar uw spaarrekening wordt overgemaakt.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px