Online geld lenen voor een woning bij Hello Bank

Hello BankHello Bank biedt de mogelijkheid tot online geld lenen voor een woning, iets dat andere banken tot nu toe nog niet voor elkaar hebben gekregen. Consumenten krijgen de kans om online een aanvraag in te dienen, waar in de meeste gevallen een automatische beslissing over zal vallen. Op die manier hoopt Hello Bank de kosten te drukken en woonleningen goedkoper aan te kunnen bieden. Het is de eerste bank in België die ervoor kiest om online woonleningen te verstrekken, zonder dat daar een medewerker aan te pas komt.

Online spaarrekeningen en zichtrekeningen

Online geld lenen, spaarrekeningen en zichtrekeningen kennen we al veel langer. We vragen online een consumentenkrediet aan en beheren onze rekeningen wanneer we betalingen willen doen of geld ontvangen. Het aanvragen van een krediet voor een woning konden we nog niet online, maar daar gaat verandering in komen. Hello Bank is een merk van BNP Paribas Fortis, dat er daarmee voor wil zorgen dat de markt een nieuwe innovatieslag kan maken. De kans is groot dat ook de andere banken de proef in de gaten houden en bij succes mogelijk andere online initiatieven zullen starten.

Bestaande woningen en flats

Voorlopig zal Hello Bank zich uitsluitend richten op bestaande woningen. Dat betekent dat consumenten er een aanvraag tot geld lenen kunnen indienen op het moment dat zij een woning of een flat willen kopen. Willen consumenten een eigen woning bouwen? Daar komt meer bij kijken, waardoor het volgens Hello Bank nog niet realistisch is om dat op een automatische wijze af te laten handelen. De bank sluit aan de andere kant niet uit dat het tijdens een volgende fase van de proef wel mogelijk wordt om geld te lenen voor een zelf te bouwen woning.

Automatische beslissingen over dossiers

Hello Bank hoopt in 85% van de gevallen automatisch te kunnen beslissen of consumenten geld kunnen lenen voor de aankoop van een woning. In de overige 15% van de gevallen zal er alsnog een kredietanalist aan te pas komen, die na dient te gaan of een consument voldoende financiële middelen heeft om een bepaalde woning te kopen. Wat dat betreft probeert Hello Bank de kosten flink te drukken, maar onderkent het aan de andere kant dat het in sommige gevallen (voorlopig) mensenwerk zal blijven.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px