Een nieuwe camper/caravan financieren is eenvoudiger dan u denkt!

Lening voor mobilhome nodig? Eigenaar worden van een mobilhome of caravan is synoniem van vrijheid. U kunt op vakantie vertrekken en de wegen afschuimen zonder zich zorgen te maken. Geen vragen waar u zult logeren of over andere logistieke problemen. Voor een mobilhome of camper opteren, is de keuze maken om zonder zorgen overal naartoe te kunnen rijden. U kan kamperen naast een meer of een rivier, genieten van een prachtig uitzicht op bergtoppen of genieten van de rust van een natuurpark. Met de camper rondreizen is synoniem voor avontuur ! Kampeerwagens en mobilhomes worden soms wel eens door elkaar gehaald. Het woord mobilhome kan men letterlijk vertalen door “mobiel” & “huis”. Het gaat hier dus om een residentiële woonwagen of caravan, en dus niet om een kampeerwagen. Vroeger werd reizen met de caravan beschouwd als een saaie manier van reizen, voorbehouden voor oudere mensen. Vandaag vinden steeds meer jongeren en gezinnen met kinderen het een interessante reisformule. Niet alleen kunt u op deze manier genieten van vrijheid en comfort, maar het is bovendien ook een goedkopere manier om te reizen.

Een caravan of camper financieren? De lening voor mobilhome

Indien u ook gecharmeerd bent door de motorhome en het overweegt om er één te kopen, dan bent u waarschijnlijk al tot de conclusie gekomen dat een mobilhome kopen heel wat geld kost. Het vergt dus een aanzienlijke investering, en dit of u nu kiest voor een nieuwe of voor een tweedehands. De meeste kopers gaan dus een lening aan om hun droom te kunnen financieren. Lening voor mobilhome nodig? De camper- of caravanlening is de populairste financiële oplossing voor de aankoop van een mobilhome. Het is een vrijetijdslening waarbij u geld leent voor een welbepaald doel, en dit met een vaste rentevoet en looptijd. U kan met een lening voor mobilhome 100 procent van het totale bedrag financieren zonder persoonlijke inbreng en zonder verplichte verzekering. Dit is afhankelijk van het model dat u wil aanschaffen. De totale looptijd van zo’n lening kan oplopen tot 120 maanden.

Beroep doen op een makelaar

U kunt eventueel ook een beroep doen op een financieringsmakelaar die voor u de goedkoopste motorhome lening kan bekomen. Bovendien zult u dankzij deze makelaar bepaalde valstrikken kunnen vermijden, en zult u ook vaak de beste rentevoet bekomen omdat de makelaar in uw plaats onderhandelt met de banken et kredietinstellingen. Gebruik maken van een makelaar is ook interessant omdat u op deze manier ook heel wat tijd kunt uitsparen, en bovendien hoeft u zich dan niet bezig te houden met de administratieve rompslomp. De makelaar houdt zich namelijk bezig met al de formaliteiten aangaande tot uw kredietdossier. Het merendeel van de kredietinstellingen bieden specifieke financieringsformules aan om het voor u mogelijk te maken om uw camper te financieren. Omdat er hier meestal sprake is van een aanzienlijk bedrag dat u moet terugbetalen over een lange periode, raden we u ten sterkste aan om de tijd te nemen om de verschillende aanbiedingen te vergelijken alvorens zo’n lening aan te gaan. Op MijnFinanciën.be kunt u nu de verschillende rentevoeten vergelijken en bovendien uw terugbetalingscapaciteit bepalen: het enige wat u hoeft te doen is een paar keer klikken !

Vergelijking van leningen voor mobilhome

Ik deel het op :

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px