Online banken

Met de digitalisering van de samenleving hebben onlinebanken de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Zij zijn ontstaan uit het initiatief van de bestaande traditionele banken om het aanbod van de neobanken te pareren en een nieuw economisch model zonder fysieke agentuur in te voeren om hun winstgevendheid te bewerken. Als we het over de Hello Bank hebben, hebben we het over de blauwe bank en BNP, haar moedermaatschappij, wordt de groene bank genoemd.

Hier is de lijst van deze online banken en hieronder vindt u de kenmerken van deze instellingen om u te helpen uw keuze te maken tussen hen.

Wat zijn de diensten en producten van online banken ?

Online banken bieden nu grotendeels dezelfde producten aan als traditionele banken: zichtrekening, spaarrekening, consumptieve leningen, hypotheken, debet- en kredietkaarten, enz.

U hebt een 100% digitale toegang waarmee u alles kunt bedienen vanaf uw smartphoneapplicatie en vaak ook vanaf uw persoonlijke internetruimte, vanaf uw computer of uw tablet.

Online banken hebben een lange weg afgelegd wat betreft het in contact brengen met een adviseur. Omdat zij beseffen dat hun klanten een zekere nabijheid moeten bewaren, hebben zij de communicatiemiddelen verveelvoudigd: telefoon, e-mail, chat, sms, en zelfs Facebook-pagina.

De adviseurs van online banken zijn echte professionals, net als hun collega’s bij traditionele banken. Zij zijn vaak gedurende veel langere uren beschikbaar dan in filialen waar de kantoren vroeg sluiten.

Online banken

Tarieven voor online bankieren

De kosten van online banken zijn lager dan die van traditionele kantoren. Dit komt doordat zij geen fysieke filialen hebben, waardoor zij aanzienlijk kunnen besparen op de kosten van het huren of kopen van panden, alsook op personeelskosten.

Aangezien het aanbod enorm gediversifieerd is, kunt u in onze vergelijking zien dat de kosten sterk verschillen van bank tot bank. Je kunt één of twee gratis bankkaarten hebben. Dit zijn vaak debetkaarten, terwijl u voor de kredietkaart een jaarlijkse bijdrage moet betalen. Het kan ook zijn dat u een vergoeding moet betalen wanneer u geld opneemt aan een geldautomaat.

Sommige online accounts zijn echter volledig gratis. Het is aan u om te zien of ze aan uw behoeften voldoen.

Merk op dat online banken regelmatig promoties aanbieden om nieuwe klanten aan te trekken. Zij kunnen u een krediet van enkele tientallen euro’s aanbieden voor de opening van uw rekening of een kredietkaart waarvan de kosten u het eerste jaar worden aangeboden.

Toepassingen ontwikkeld voor uw bankverrichtingen

U hoeft niet erg vertrouwd te zijn met digitale technologie om een rekening te openen bij een online bank. In een poging om zoveel mogelijk mensen aan te spreken, bieden banken zeer gebruiksvriendelijke interfaces aan. Ze zijn volledig intuïtief en je hoeft alleen maar de instructies te volgen.

De veiligheid is ook perfect verzekerd en u heeft natuurlijk 24/7 toegang.

De bank met een loket en ... online!

Het kan zijn dat u een fysiek bankkantoor moet gebruiken. Dit is met name het geval voor handelaren die transacties verrichten met contant geld en/of cheques.

In dat geval kunt u kiezen voor een online bank die een dochteronderneming is van een traditionele bank die haar loket beschikbaar stelt voor dit soort transacties. Zo profiteert u van de voorkeurtarieven van de online bank en de flexibiliteit in gebruik, zonder dat u de toegang tot het loket verliest.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px