Mozzeno’s bedrijfslening voor zelfstandigen

Het gezamenlijke financieringsplatform Mozzeno biedt nu professionele leningen aan via zijn eerste 3 partners: Accountable, Partena en Invest.BW. Kom meer te weten over Mozzeno’s bedrijfslening voor zelfstandigen!

Een nieuwe bedrijfslening van Mozzeno voor zelfstandigen

Mozzeno heeft een white label oplossing voor zakelijke leningen gelanceerd met een netwerk van partners om deze kredietaanbiedingen aan te bieden aan hun zakelijke klanten (zelfstandigen en kmo’s). Voor deze lancering heeft het collaboratieve financieringsplatform de krachten gebundeld met de fintech Accountable, het sociaal secretariaat Partena Professional en Invest.BW, het Waals-Brabantse invest. 

Ter herinnering: Mozzeno is een in 2017 opgericht crowdfundingplatform waarmee individuele investeerders indirect projecten kunnen financieren die door andere particulieren en door professionals worden gelanceerd. Sinds haar oprichting is Mozzeno vooral actief in de sector van het consumentenkrediet, waar zij voornamelijk rechtstreeks onder haar eigen merk kredietoplossingen aan particulieren aanbiedt. 

Mozzeno’s professionele lening voor zelfstandigen via een netwerk van partners

Voor de ontwikkeling van haar nieuwe kredietaanbod voor professionals heeft Mozzeno echter voor een andere aanpak gekozen. Het bedrijf vertrouwt op een netwerk van partners aan wie het white label professionele leenoplossingen aanbiedt. 

Goed om te weten: een white label is een dienst of product dat door een bedrijf (de Original Design Manufacturer) wordt gecreëerd in opdracht van een of meer andere organisaties. In tegenstelling tot traditionele onderaannemers is de naam van de leverancier onbekend bij het grote publiek.

Partnerbedrijven kunnen dan de professionele kredieten van Mozzeno in hun dienstenaanbod integreren. “Hierdoor kunnen zij hun klanten een aanvullende dienst aanbieden en tevens een nieuwe bron van inkomsten veiligstellen. Voor ons is dit een kans om ons bedrijf te ontwikkelen en snel veel klanten te bereiken”, zegt Xavier Laoureux, medeoprichter van Mozzeno. 

Mozzeno’s zakelijke kredietvoorwaarden voor zelfstandigen

De professionele leningen van het Mozzeno-platform zijn bedoeld voor Belgische kmo’s en zelfstandigen die minstens drie jaar actief zijn. Afhankelijk van de gekozen zakelijke kredietoplossing kunnen de middelen worden gebruikt om de aankoop van een voertuig, de aankoop van diensten en uitrusting of de behoefte aan werkkapitaal te financieren dankzij een lening van 5.000 tot 50.000 euro en een looptijd van 6 tot 48 maanden. 

 

=> meer weten over Mozzeno

Toegang tot een groot klantenbestand

Zoals hierboven vermeld, werkt Mozzeno samen met 3 enigszins verschillende spelers om dit white label aanbod te lanceren:

  • Door de samenwerking met het sociaal secretariaat Partena Professional krijgt het crowdfundingplatform een nieuwe toegang tot een zeer groot klantenbestand van ongeveer 135.000 zelfstandigen en 81.000 bedrijven. 
  • Het partnerschap met Accountable is meer specifiek gericht op zelfstandigen en ondernemers. Deze fintech heeft onder meer een applicatie ontwikkeld waarmee zelfstandigen hun onkostenrekeningen en facturen kunnen beheren. Met de overeenkomst van Mozzeno krijgen zij nu toegang tot financieringsoplossingen voor hun projecten. 
  • Mozzeno’s samenwerking met Invest.BW. is een beetje anders. Hoewel Waals-Brabant invest via het Mozzeno-platform professionele leningen zal aanbieden in het kader van een nieuwe financieringsdienst voor Waalse bedrijven, zal de financiering niet door particuliere investeerders maar door Invest.BW worden verstrekt. Bovendien bedraagt de lening maximaal 100.000 euro. 

60 miljoen euro aan leningen als ambitie voor Mozzeno 

Mozzeno heeft het mogelijk gemaakt om tegen 2021 voor in totaal 30 miljoen euro aan leningen te verstrekken. Met dit nieuwe aanbod van zakelijke leningen voor zelfstandigen ziet het crowdfundingplatform 2022 optimistisch tegemoet. “We willen het aandeel van professionele kredieten in onze activiteiten aanzienlijk vergroten”, legt Xavier Laoureux uit. “Onze ambitie is om in 2022 het totale bedrag aan leningen dat via ons platform wordt verstrekt te verdubbelen tot 60 miljoen euro.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px