Een motor of scooter kopen dankzij een motorlening

Lening voor motor of scooter? Lange tijd werd de motor voornamelijk gebruikt voor ontspannende ritjes tijdens het weekeinde, maar vandaag wordt de motor steeds vaker gebruikt als alternatief voor de auto. De motor is inderdaad handig om tussen de auto’s te slalommen, om files te vermijden en ook een parkeerplaats vinden is een pak eenvoudiger. Met de motor kan u veel tijd besparen en het is vaak ook een goedkoper alternatief, naargelang het model. Laten we eens kijken hoe u dit praktisch pareltje kan financieren.

Motorlening: de lening voor motor of scooter

Wanneer u een brommer of scooter wil kopen, is het aangaan van een lening voor motor soms de ideale oplossing. Een motorlening laat u toe om snel over het gewenste bedrag te beschikken, wanneer u bijvoorbeeld over onvoldoende geld beschikt of indien u liever niet aan uw spaargeld komt. De motorlening kan bovendien gebruikt worden voor elk type voertuig dat over twee wielen beschikt : motor, scooter, quad, jetski, enz.

De looptijd van een motorlening

Met dit type lening weet u op voorhand exact hoeveel u maandelijks zal afbetalen en wat de looptijd van uw krediet zal zijn, aangezien het een krediet is met een vaste looptijd en een vaste rentevoet. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse afbetalingen. Maar vergeet niet dat indien u voor deze optie kiest, dat u in totaal meer zal moeten afbetalen. Kortom: hoe langer de looptijd, hoe meer het krediet u zal kosten, en omgekeerd. De minimale looptijd van een motorlening is 6 maanden, maar overschrijdt zelden de 60 maanden. Indien u een overzicht van de verschillende rentevoeten van de kredietinstellingen wil verkrijgen, kan u onze vergelijkingstabel raadplegen. Vervolgens kan u een online simulatie uitvoeren om exact te weten te komen welk bedrag u kan lenen.

De financiering van een nieuwe motor versus een tweedehandsmotor

De voorwaarden voor het financieren van een nieuwe of een tweedehandsmotor verschillen. Indien u een nieuwe motor wil aanschaffen, dan kan u een lening bekomen voor 110 procent van de aankoopprijs: op deze manier beschikt u over voldoende geld voor de aankoop en de andere kosten, zoals bijvoorbeeld de verzekering, de belasting, enz. Voor de aankoop van een tweedehandsmotor (ouder dan 3 jaar), kan u meestal niet meer dan 100 procent van de aankoopprijs lenen. Uiteraard zal de rentevoet van een lening voor een nieuwe motor interessanter zijn dan de rentevoet voor een tweedehandsmotor. Indien u uw aanvraag online indient, dan zal u bij bepaalde kredietinstellingen een interessantere rentevoet bekomen. Alvorens uw aanvraag in te dienen, raden we u aan om onze gids te raadplegen om een volledig overzicht te verkrijgen van de verschillende stappen om een financiering te bekomen.

Motorleningen vergelijken

Ik deel het op :

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px