Meerdere spaarrekeningen hebben bij verschillende banken

Of u nu een voorzichtige of dynamische spaarder bent, het spreiden van uw tegoeden over verschillende instellingen kan een verstandige zet zijn. Ontdek via geldexpert.be waarom meerdere spaarrekeningen bij verschillende banken wenselijk zijn !

Meerdere spaarrekeningen hebben bij verschillende banken

Waarom meerdere spaarrekeningen openen bij verschillende banken ?

De garantie dat u het spaargeld dat u bij een instelling hebt opgebouwd niet verliest, is een essentieel criterium voor elke spaarder. De Staat is zich bewust van deze noodzaak en biedt in geval van faillissement van een bank de terugbetaling van uw tegoeden aan tot 100.000 euro per spaarder, maar ook per instelling. Als uw spaargeld dit bedrag overschrijdt, kan het dus verstandig zijn meerdere spaarrekeningen bij verschillende banken te openen.

Let op ! Banken als Hello bank! en Fintro zijn bijvoorbeeld dochterondernemingen van BNP Paribas Fortis. Als u bij deze banken meerdere spaarrekeningen opent, krijgt u maar één keer de garantie van 100.000 euro.

Sparen gespreid over verschillende garantieregelingen

U kunt er ook voor kiezen om uw spaargeld te spreiden over verschillende waarborgen. Het Belgisch Garantiefonds is een depositobeschermingsstelsel dat alleen geldt voor instellingen met een Belgische vergunning. U kunt er dus voor kiezen om te sparen bij een bank die onder een buitenlands depositogarantiestelsel valt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Triodos en NIBC Direct (Nederlands garantiestelsel), Deutsche Bank (Duits garantiestelsel) of Keytrade (Maltees garantiestelsel).

Hoewel u in alle gevallen bescherming krijgt voor uw spaargeld tot € 100.000 per bank, kunt u uw tegoeden spreiden over banken met verschillende herkomst van de vergunning.

Kies ook voor verschillende financiële producten !

Als spaarder is het ook in uw belang om te kiezen voor verschillende financiële producten. U kunt beginnen met het openen van één of meerdere spaarrekeningen waarop u maandelijks een bedrag stort. De spaarrekening is altijd toegankelijk en biedt een geschikte oplossing om uw geld te laten groeien, terwijl u het vrij kunt gebruiken voor onverwachte uitgaven.

Uw spaargeld spreiden over verschillende producten kan u echter een beter rendement opleveren. U kunt bijvoorbeeld geld dat u niet nodig hebt op langere termijn beleggen met een termijnrekening of een levensverzekering van tak 21 (voordelig vanaf 8 jaar).

Sluit een beleggingsplan af !

Als interessant alternatief voor of aanvulling op de spaarrekening kan het beleggingsplan u op lange termijn een hoog rendement opleveren. Deze financiële dienst, die doorgaans toegankelijk is vanaf een investering van 25 of 50 euro per maand, geeft u regelmatig en automatisch toegang tot de beurs.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px