Waarom meerdere spaarrekeningen bij verschillende banken een slimme zet is

Of je nu een voorzichtige of dynamische spaarder bent, het spreiden van je tegoeden over verschillende banken is een slimme zet. Ontdek op GeldExpert.be waarom het hebben van meerdere spaarrekeningen bij verschillende instellingen voordelig kan zijn!

Meerdere spaarrekeningen hebben bij verschillende banken

Waarom meerdere spaarrekeningen openen bij verschillende banken ?

De garantie dat je je spaargeld niet verliest, is heel belangrijk voor elke spaarder. De overheid begrijpt dit en biedt bij een bankfaillissement een terugbetaling van je tegoeden tot 100.000 euro per spaarder en per bank. Als je meer spaargeld hebt dan dit bedrag, is het slim om je spaargeld te verdelen over meerdere banken.

Let op ! Banken zoals Hello bank! en Fintro zijn dochterondernemingen van BNP Paribas Fortis. Als je bij deze banken meerdere spaarrekeningen opent, krijg je maar één keer de garantie van 100.000 euro.

Gespreid sparen over verschillende garantieregelingen

Je kunt er ook voor kiezen om je spaargeld te spreiden over verschillende garantiesystemen. Het Belgisch Garantiefonds is een depositobeschermingsstelsel dat alleen geldt voor banken met een Belgische vergunning. Je kunt dus sparen bij een bank die onder een buitenlands garantiestelsel valt, zoals Triodos en NIBC Direct (Nederlands garantiestelsel), Deutsche Bank (Duits garantiestelsel) of Keytrade (Maltees garantiestelsel).

Hoewel je in alle gevallen bescherming krijgt voor je spaargeld tot €100.000 per bank, kun je je tegoeden spreiden over banken met verschillende vergunningen.

Kies ook voor verschillende financiële producten !

Als spaarder is het ook in je belang om te kiezen voor verschillende financiële producten. Je kunt beginnen met het openen van één of meerdere spaarrekeningen waarop je maandelijks een bedrag stort. De spaarrekening is altijd toegankelijk en biedt een goede oplossing om je geld te laten groeien, terwijl je het vrij kunt gebruiken voor onverwachte uitgaven.

Het spreiden van je spaargeld over verschillende producten kan je echter een beter rendement opleveren. Je kunt bijvoorbeeld geld dat je niet op korte termijn nodig hebt investeren in een termijnrekening of een levensverzekering van tak 21 (voordelig vanaf 8 jaar).

Sluit een beleggingsplan af !

Als interessant alternatief voor of aanvulling op de spaarrekening kan een beleggingsplan je op lange termijn een hoog rendement opleveren. Deze financiële dienst, doorgaans toegankelijk vanaf een investering van 25 of 50 euro per maand, biedt je regelmatig en automatisch toegang tot de beurs.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px