Liever geen geld lenen voor deze 5 aankopen

lenen voor een trouwGeld lenen kan u helpen bepaalde grote aankopen te doen, zoals een auto of zelfs uw huis. Het is aan de andere kant verstandig om voor bepaalde andere aankopen eerst zelf te sparen, ook al lijkt dat op dit moment wellicht nog lang te gaan duren.

Uw bruiloft

Ga bijvoorbeeld geen geld lenen voor uw bruiloft, maar probeer deze te organiseren met de middelen die u heeft. Het zou erg vervelend zijn om uw leven samen al direct met een schuldenberg te beginnen, terwijl het juist een mooie start zou moeten zijn. Ga op zoek naar creatieve manieren om de kosten te drukken en leen het geld bijvoorbeeld voor een mooie woning.

Een dure verlovingsring

In het verlengde hiervan kunt u beter geen geld lenen voor een dure verlovingsring. Gaat uw vriendin alleen voor een dure ring? Denk dan nog eens na of dit inderdaad ware liefde is. Liefde kent geen prijskaartje, dus het is niet nodig om een dure ring aan te schaffen. Geld lenen hiervoor brengt u behoorlijk gemakkelijk in de problemen, met het risico dat uw vrouw op termijn een rijkere man vindt.

Inrichting van uw woning

Geld lenen voor de inrichting van uw woning was nog nooit zo gemakkelijk. U kunt huishoudapparaten en meubels vaak al in de winkel financieren, op het moment dat men merkt dat u het geld eigenlijk nog niet heeft. Pas op voor dure leningen, die het leven behoorlijk duurder kunnen maken. Wilt u toch geld lenen voor enkele apparaten? Kies dan voor de wasmachine en droogkast, die u de kosten van een wassalon uit kunnen sparen.

Een vakantie of reis

Geld lenen voor een vakantie biedt u de mogelijkheid een droomvakantie te vieren, maar dat is op de lange termijn doorgaans geen goede keuze. Spaar voor de vakantie en zorg ervoor dat u volgend jaar meer geld te besteden hebt, dankzij de intrest die u kunt uitsparen.

Een tweede auto of motorfiets

Spaar altijd zelf voor een tweede auto of een motorfiets. U kunt geld lenen voor een eerste auto die u echt nodig heeft, maar een lening voor een tweede exemplaar zou een onnodige financiële druk met zich meebrengen. Geld lenen doet u het best voor uw primaire levensbehoeften, die u op dit moment zelf niet kunt financieren, maar waarmee u kosten kunt besparen of u nieuwe kansen aan kunt grijpen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px