Levensverzekering bij een lening afsluiten

levensverzekering afsluitenWanneer u een lening aangaat verplicht u zich op een bepaald moment in de toekomst het geldbedrag terug te betalen. Of u nu direct begint met aflossen of u daar liever nog even mee wacht, u dient er uiteindelijk voor te zorgen dat het geleende geld wordt terugbetaald. Ondanks dat u er wellicht liever niet aan denkt is het mogelijk dat u in de tussentijd komt te overlijden. U kunt een verzekering aangaan tijdens het lenen om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden in dat geval niet voor de lening op hoeven te draaien.

De schuldsaldoverzekering

Een van de meest voorkomende vormen van een verzekering tijdens het aangaan van een lening is de schuldsaldoverzekering. U gaat met de verzekeringsmaatschappij een overeenkomst aan, die ervoor zorgt dat het nog verschuldigde saldo zal worden uitgekeerd, indien u vroegtijdig komt te overlijden. U kunt ervoor kiezen het nog verschuldigde bedrag in een keer uit te laten keren, maar het is ook mogelijk om dit op basis van een jaarlijkse premie te laten gebeuren. Bovendien bent u vrij in de mate waarin u zich verzekerd tegen het schuldsaldo, waardoor het ook mogelijk is een deel van de schuld af te laten lossen door de verzekeraar.

Hypothecair krediet

De schuldsaldoverzekering wordt over het algemeen verplicht gesteld door de verstrekkers van een hypothecair krediet. Zodra u een hypotheek neemt gaat u een flinke schuld aan, die dient te worden terugbetaald op het moment dat u vroegtijdig komt te overlijden. Met behulp van een schuldsaldoverzekering zorgt u ervoor dat de verzekeringsmaatschappij de geldverstrekker zal compenseren voor het verlies dat men mogelijk maakt. U betaalt daarom premie wanneer u een hypotheek afsluit, die bedoeld is om eventuele openstaande schulden af te lossen wanneer u komt te overlijden.

De gemengde levensverzekering

Daarnaast kunt u kiezen voor een gemengde levensverzekering, die niet alleen uit zal keren indien u komt te overlijden. U kunt er namelijk voor kiezen om deze tijdens de duur van de lening uit te laten keren wanneer u komt te overlijden, maar deze daarnaast sowieso uit te keren aan het einde van de looptijd, ook wanneer u nog in leven bent. U kiest er dan eigenlijk voor om een levensverzekering aan te gaan, die ook uit zal keren wanneer de lening nog loopt en u helaas komt te overlijden. Het is verstandig om goed naar de fiscale voordelen van de diverse varianten te kijken, wanneer u een lening aangaat.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px