Let op de kleine lettertjes bij geld lenen

Leen contract tekenenBent u van plan om een lening af te sluiten? Dan is het verstandig om de verschillende online aanbiedingen goed met elkaar te vergelijken. Ga op zoek naar de laagste rente en houd ook de looptijd in de gaten. Houd er bovendien rekening mee dat men het geld lenen aantrekkelijker probeert te maken door u een cadeau aan te bieden, of u een tijdelijke rentekorting te geven. Probeer altijd een volledige berekening uit te voeren, zodat u de totale kosten van een krediet kunt vergelijken.

Mooi cadeau

Gaat u geld lenen en biedt men u daarbij een mooi cadeau aan? Houd er dan rekening mee dat de kosten hiervan in de rente of overige kosten verwerkt kunnen zitten. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, maar het is verstandig om na te gaan of u de lening elders op een meer voordelige manier af kunt sluiten. Indien u bijvoorbeeld een tablet cadeau krijgt en deze eigenlijk in de prijs verwerkt zit leent u als het ware ook voor het cadeau. Probeer een vergelijkbare lening te vinden (zelfde leenvorm, zelfde looptijd en zelfde bedrag), om de kosten met elkaar te vergelijken.

Aantrekkelijke rentekorting

Ook indien u een rentekorting krijgt aangeboden is het verstandig om er een of meerdere andere leningen bij te pakken. Hoe lang geldt de rentekorting voor het geld lenen en wat gebeurt er met de rente op het moment dat deze periode voorbij is? Blijft de lening uiteindelijk goedkoper, of gaat u meer betalen door de dure tweede periode die eraan zit te komen? Houd er rekening mee dat u past echt goedkoper uit bent wanneer het geld lenen over de volledige looptijd voordeliger is dan bij een van de andere aanbieders die er actief zijn.

Volledige berekening

Probeer in ieder geval altijd een volledige berekening met betrekking tot het geld lenen uit te voeren. Ga na wat de rente is en combineer dit met de looptijd. Afhankelijk van het bedrag dat u wilt lenen heeft u de mogelijkheid om de totale kosten van de lening te berekenen. Het totale bedrag bestaat zowel uit de rente die u dient te betalen als de aflossingen die u dient te doen. De combinatie van deze bedragen zorgt ervoor dat u de totale kosten van het geld lenen tussen aanbieders kunt vergelijken, waardoor u de werkelijke waarde van cadeaus en tijdelijke kortingen kunt bepalen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px