Een lening met uitstel van betaling

Geld lenen met uitstel van betalingWilt u geld lenen, maar heeft u op dit moment niet direct de mogelijkheid om van start te gaan met de terugbetaling? Het is bij verschillende kredietverstrekkers mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen, al op het moment dat u besluit om het krediet aan te gaan. U kunt er op die manier voor zorgen dat u de komende maanden kunt gebruiken om alle andere kosten te dekken. Na dat moment kunt u van start gaan met afbetalen. Het geld lenen met uitstel van betaling geeft u op die manier net iets meer lucht.

Enkele maanden uitstel

Wilt u geld lenen met uitstel? Houd er dan rekening mee dat het doorgaans mogelijk is om de betalingen maximaal een paar maanden uit te stellen. KBC biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de betalingen maximaal 2 maanden uit te stellen. Dat betekent dat u het geld wel alvast kunt lenen, maar dat u pas over een tijdje dient te beginnen met aflossen. Wilt u juist liever na 1 maand of direct gaan aflossen? Geef dit de bank aan, zodat u het geld kunt lenen op de manier die u wenst.

Doel van de lening

Houd in ieder geval rekening met het doel van de lening, wanneer u deze met uitstel van betaling af wenst te sluiten. Wilt u het geld bijvoorbeeld gebruiken om uw hobby of andere zaken in uw vrije tijd te financieren, of wilt u bijvoorbeeld nieuwe meubels aanschaffen? Afhankelijk van het doel dat u voor ogen heeft is de kans groot dat u de komende tijd meer kosten kunt verwachten. In dat geval is het geld lenen met uitstel van betaling een goede keuze, aangezien u dan nog zo min mogelijk omkijken heeft naar het krediet zelf.

Plan voor de toekomst

Zorg er daarnaast voor dat u met het oog op de toekomst goed weet hoe u het krediet af wilt gaan betalen. Het geld lenen met uitstel van betaling geeft u tijdens de eerste maanden wat lucht, maar vraagt vervolgens om een volwaardige aflossing van het geleende bedrag. Dat betekent dat de looptijd van het krediet twee maanden langer uit zal vallen, of u in de overige maanden net iets meer aflost. Houd hier vooraf rekening mee, zodat u het geld lenen met uitstel van betaling op de juiste manier vorm kunt geven, bij een kredietverstrekker die u aan weet te spreken.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px