Wat is het verschil tussen een lening op afbetaling en een persoonlijke lening ?

Het verschil tussen een lening op afbetaling en een persoonlijke lening? Lening op afbetaling, persoonlijke lening, geldreserve, woonkrediet,… zeggen deze woorden u niets? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Maakt u zich geen zorgen! We zullen het vandaag hebben over de lening op afbetaling en de persoonlijke lening, aangezien u waarschijnlijk al vaak hebt horen spreken over deze populaire leningen.

« Lening op afbetaling » en « persoonlijke lening » verwijzen beiden naar eenzelfde soort consumentenkrediet.

Maar laten we eerst beginnen met een antwoord te geven op de volgende vraag: wat houdt een consumentenkrediet precies in? Droomt u ervan om een wereldreis te maken, wenst u te studeren of wil u uw huwelijksfeest of de doop van uw kind financieren? Moet u het hoofd kunnen bieden aan onvoorziene omstandigheden? Beschikt u over het nodige geld voor uw project, maar wil u uw spaargeld liever niet aanspreken? Of beschikt u enkel over een deel van het nodige bedrag om uw droom te financieren? Een lening op afbetaling of persoonlijke lening is in deze gevallen vaak de ideale oplossing. Het verschil tussen een lening op afbetaling en een persoonlijke lening? Wat zijn de voordelen en nadelen?

De voordelen van een lening op afbetaling?

De lening op afbetaling is een eenvoudige en relatief veilige kredietvorm. Eenvoudig, aangezien een lening op afbetaling relatief simpel afgesloten kan worden. U moet het gebruik van het geld niet verantwoorden: de financiële instelling zal enkel uw terugbetalingscapaciteit en eventuele andere leningen bestuderen. Uw aanvraag zal meestal snel behandeld worden, en – indien uw aanvraag goedgekeurd wordt – dan zal het geld ook heel snel vrijgegeven worden. U kan dus snel beschikken over het geld om uw projecten te financieren. Relatief veilig, aangezien de looptijd en de maandelijkse aflossingen van meet af aan vastliggen, wat ervoor zorgt dat u niet voor onaangename verrassingen zal komen te staan. Aangezien de rentevoet ook vastligt gedurende de hele looptijd van uw krediet, kan u bij het afsluiten van het contract kiezen voor een langere of een kortere looptijd. U bepaalt dus in functie van uw eigen budget de looptijd van uw lening en hoeveel u maandelijks kan en wil afbetalen.

Nadelen van een lening op afbetaling?

Houd bij het afsluiten van lening steeds rekening met het feit dat geld lenen ook geld kost… en in het geval van een lening op afbetaling, zal het u vrij veel geld kosten. De rentevoeten en dossierkosten liggen namelijk hoger dan bij andere kredieten, aangezien de bank u geld leent zonder garantie.

Zorg ervoor dat u zich niet vergist !

Vergeet niet om de concurrentie tussen de banken te doen spelen en om de leningen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken alvorens een lening aan te gaan. Door goed te vergelijken kan u heel wat geld uitsparen!  MijnFinanciën.be kan u hierbij helpen: Rentevoeten vergelijken en de beste aanbiedingen kiezen.

Ik deel het op :

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px