Een lening online aanvragen – De ultieme handleiding !

Met de komst van het internet is er een einde gekomen aan de vervelende en tijdrovende procedure om een lening te bekomen.

Een lening online vragen - title

U kunt nu inderdaad heel gemakkelijk en op een veilige manier een krediet online aanvragen. U hoeft zich niet eens te verplaatsen, alle stappen gebeuren gewoon via internet.

Naargelang de bank of de kredietinstelling, moet u ongeveer één week tot één maand voorzien tussen het moment dat u de aanvraag indient et het moment dat het geld op uw rekening gestort wordt.

Ontdek nu alle stappen die u moet ondernemen om een lening online aan te vragen.

In het kort :

  • Vergelijk om de interessantste rentevoeten te bekomen
  • Vraag een principeakkoord aan
  • Dien een formele en definitieve aanvraag in
  • Verwerking van uw aanvraag
  • Toekenning van het krediet

Een lening online aanvragen: de verschillende etappes

1° Voer een online simulatie uit om de voordeligste rentevoet te vinden

Naargelang het type lening (persoonlijke lening, hypothecaire lening, verbouwingslening, autolening, motorlening, enz), vult u het gewenste bedrag in en de maandelijks afbetaling en/of de gewenste looptijd.

Aarzel niet om verschillende online simulaties bij verscheidene kredietinstellingen uit te voeren om de voordeligste aanbieding te vinden. Zo’n simulatie kan u geheel vrijblijvend uitvoeren. U kunt op deze manier uw terugbetalingscapaciteit eenvoudig en in een paar minuten evalueren.

2° Dien uw aanvraag in en bekom snel een principeakkoord

Wanneer u één of verscheidene kredietinstellingen hebt uitgekozen, moet u nu het online formulier invullen (u hoeft zich dus niet te verplaatsen, of de aanvraag ook niet telefonisch in te dienen).

U verkrijgt per email onmiddellijk een principeakkoord en een overzicht van uw simulatie. Indien het antwoord positief is, gaat u over naar de volgende etappe. Indien het antwoord negatief is, kunt u een aanvraag indienen bij een andere kredietinstelling.

3° Vul de officiële aanvraag in en verstuur dit dossier per post naar de kredietinstelling

Indien u het principeakkoord verkregen hebt, zal de kredietinstelling u per post het in te vullen dossier opsturen dat u dus moet invullen, ondertekenen, dateren en opsturen, en ook de gevraagde bewijsstukken natuurlijk. Om tijd te besparen, kan u het kredietdossier downloaden en printen.

Zoals bij een klassieke kredietaanvraag, zal de kredietinstelling u meestal ook een verzekering voorstellen om te waarborgen dat de lening terugbetaald wordt in geval van problemen. U bent natuurlijk volledig vrij om voor een andere verzekeraar te opteren.

4° Grondige analyse van uw dossier

Van zodra de kredietinstelling uw dossier verkrijgt, zal deze een grondige analyse van uw aanvraag uitvoeren: ze gaan de echtheid van de bewijsstukken controleren alvorens een definitief akkoord te geven.

5° U verkrijgt uw lening

Eens uw aanvraag aanvaard wordt, zal het geld op uw bankrekening gestort worden.

Wettelijk heeft u het recht om van gedacht te veranderen (u beschikt over een herroepingsrecht). Denk eraan om u goed in te lichten over de voorwaarden en de wettelijke termijn.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px