De prepaid kredietkaart, hoe werkt dat?

Het is niet moeilijk om de beste prepaid kredietkaar te vinden… Het volstaat om ze te vergelijken!

Bepaal de criteria van "UW" PREPAID kredietkaart en vergelijk!

Gebruikslimiet
Gebruikslimiet - slider
020.000
Jaarlijkse kosten van de kaart
Jaarlijkse kosten van de kaart
Kenmerken
Kenmerken

De prepaid kredietkaart is een betaalmiddel die u veel voordelen biedt, maar er zijn ook enkele aandachtspunten. Hier leest u hoe het werkt.

Wat is een prepaid kredietkaart?

De prepaidkaart is een soort kredietkaart die wordt opgeladen voordat ze gebruikt kan worden. Deze prepaid kredietkaart heeft dezelfde functionaliteiten als een traditionele kredietkaart. U kan ze gebruiken in heel België, maar ook over de hele wereld. Het stelt u in staat om geld op te nemen, maar ook om online op het Internet of in fysieke winkels te betalen.

Net als de klassieke kaart kan de prepaid kaart MasterCard, Visa of American Express zijn. De unieke pincode beschermt het gebruik van de kaart. Omdat ze enkel werkt als de kaart volgeladen is, heeft ze geen recht op een lopende rekening. Dit heeft als voordeel dat er nooit rentekosten hoeven betaald te worden.

U kunt kiezen tussen de volgende 2 formules, een configuratie met een bestedingslimiet of volledig onbeperkt. Natuurlijk, hou er wel goed rekening mee, u moet het altijd financieren.

De prepaid kaart is vaak anoniem, er staat immers geen naam op. Dit maakt het mogelijk om ze, tijdelijk of definitief, uit te lenen, zoals bijvoorbeeld tussen ouders en kinderen.

Carte de credit prepaid 1

Hoe laad ik de prepaid kredietkaart op?

Uw prepaid kredietkaart wordt opgeladen vanuit de persoonlijke online ruimte die uw bank ter beschikking stelt. Het enige wat u hoeft te doen is dus in te loggen en de transactie uit te voeren vanaf uw zichtrekening. U kunt ook uw prepaid kredietkaart bij een geldautomaat van uw bank opwaarderen.

De overdracht van het geld is onmiddellijk, zodat u uw kaart zonder vertraging kan gebruiken.

Voor wie is de prepaid kredietkaart interessant?

Terwijl de prepaid kredietkaart voor iedereen is, richt deze zich op een ander publiek dan de traditionele bankkaart.

De vooruitbetaalde kredietkaart voor jongeren

De prepaid kaart is met name bedoeld voor jongeren. Voor de ouders van een minderjarige biedt het immers de perfecte veiligheid. Het kind of de tiener is beperkt in zijn uitgaven. Hun ouders stellen deze limiet vast door de kaart te financieren. Geen krediet, geen verleiding en geen debetstand!

In geval van verlies of diefstal zijn de risico’s ook beperkt, zelfs als de pincode online wordt gehackt of gebruikt.

Voor minderjarigen is het een goede manier om onafhankelijk te worden en te beginnen leren omgaan met geld.

Deze kaart is praktisch voor speciale gelegenheden, zoals een verblijf in het buitenland voor school of zelfs vakantie. Omdat het anoniem is, kan het door een ouder worden uitgeleend voor bijvoorbeeld de duur van de reis.

De oplossing voor mensen met een laag inkomen

De vooruitbetaalde kredietkaart is zinvol voor mensen met een laag inkomen. Het is veel goedkoper dan een traditionele bankkaart, of zelfs gratis. Op deze manier wordt het toch al beperkte budget niet nog meer onder druk gezet.

Het feit dat u uw kredietkaart niet kunt overdragen, betekent dat u niet in de verleiding komt om teveel uit te geven. Dit betekent dus een “vaarwel” aan de vicieuze cirkel van onmogelijk terug te betalen rentelasten. Zodra u een klein budget heeft dat geen onverwachte gebeurtenissen aankan, voldoet de prepaid kredietkaart aan uw wensen.

De prepaid kredietkaart in geval van verbod op bankieren

Als u niet mag bankieren, wees er dan op bedacht dat de vooruitbetaalde kredietkaart niet gekoppeld is aan enig tegoed. Het biedt een daarom in dit geval een welkome oplossing voor het dagelijks beheer van uw geld.

Ideaal om uw budget onder controle te houden

Als u, net als Oscar Wilde, allesbehalve de verleiding kan weerstaan, is de prepaid kredietkaart dé oplossing die u behoedt voor onontwarbare situaties.

Bent u een gokker? Dankzij de prepaid kaart kan u naar het casino gaan zonder dat u bang hoeft te zijn om teveel geld te verliezen. Als u zich onverbiddelijk aangetrokken voelt tot het Internet en u geeft toe aan deze impulsen voordat u spijt krijgt van u debetstand, zal de prepaid kredietkaart uw veiligste betaalmiddel zijn. U houdt uw rekeningen niet bij en u weet nooit waar u aan toe bent? Dan helpt de prepaid kaart om te voorkomen dat u over uw budget heen gaat, etc.

De prepaid kredietkaart is uw beste bondgenoot voor een strenge controle van uw bankrekening.

Wat kost een prepaid kredietkaart?

De prepaid kredietkaart kan volledig gratis zijn, maar u dient dit altijd te controleren bij uw bank. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht voor het herladen en terugtrekken. We nodigen u uit om de verschillende prepaid kredietkaarten te vergelijken om de meest interessante te vinden, in functie van uw gebruik.

Er zijn drie redenen waarom het gratis is:

  • Aangezien deze kaart geen overdruk toestaat, heeft ze geen JKP. Het Jaarlijkse Kosten Percentage drukt immers de kosten van een krediet uit, die in dit geval dus niet bestaan;
  • Heel vaak wordt aan de prepaid kredietkaart geen maandelijkse of jaarlijkse vergoeding verbonden;
  • Het overmaken van geld van uw zichtrekening naar uw prepaid kredietkaart is vaak gratis, net als opnames (dit is het gedeelte dat gecontroleerd moet worden).

Zonder JKP, geen kosten en geen overdrachtskosten; u kan dus volledig gratis prepaid kredietkaarten vinden.

Kredietkaarten

Hoe kom ik aan een prepaid kredietkaart?

De prepaid kredietkaart is voor iedereen beschikbaar. Minderjarigen, zelfs zeer jonge, kunnen er één hebben op voorwaarde dat een ouder of wettelijke vertegenwoordiger hen vergezelt op het moment van de aanvraag.

Voor het verkrijgen van een prepaid kredietkaart kunt u naar uw bank gaan of direct online aanvragen. Sommige zijn te koop bij kiosken of zelfs supermarkten.

Controleer altijd de voorwaarden voordat u zich verbindt want zoals gezegd kunnen er steeds verborgen kosten zijn.

Zodra u uw kaart ontvangt, activeert u deze via een geldautomaat of via uw persoonlijke ruimte op het internet. Bijgevolg laadt u deze opnieuw op en dan is deze klaar voor gebruik.

De nadelen van een prepaid kredietkaart

Hoewel het economisch en handig is, heeft de prepaid kredietkaart toch ook een aantal nadelen.

Geen lopende rekening krediet

De onmogelijkheid om te veel te betalen is de essentie van de prepaid kredietkaart. U moet hier in bepaalde situaties over nadenken. Als u bijvoorbeeld op reis bent, kunt u te maken krijgen met onverwachte uitgaven zoals hotel- of vervoersreserveringen.

De prepaid kredietkaart is perfect voor klassieke situaties, maar denk na voordat u het huis verlaat, want het is verstandig om een alternatief betaalmiddel bij te hebben.

Beperkt gebruik op bepaalde plaatsen

Het gebruik van de prepaid kaart is beperkt op locaties waar het saldo niet in real time kan worden geverifieerd. Voorbeelden hiervan zijn vliegreizen of tolheffing op bepaalde wegen.

Geen uitstel van betaling

Het debiteren van het bedrag gebruikt bij een prepaid kredietkaart is noodzakelijkerwijs onmiddellijk en u heeft niet, zoals bij sommige traditionele bankkaarten, de mogelijkheid van een uitgestelde debitering aan het einde van de maand. Het bedrag van uw aankoop wordt altijd meteen afgeschreven.

De transactielimiet

Hoewel er onbeperkte prepaid kredietkaarten zijn, bieden sommige een lage transactielimiet die u verbiedt grote aankopen te doen. Niet omdat u zich dat niet kunt veroorloven, maar omdat u niet genoeg geld kunt overmaken.

Controleer altijd of er geen verborgen kosten zijn.

Terwijl sommige prepaid kredietkaarten inderdaad gratis zijn, brengen andere u kosten in rekening voor het herladen of voor het opnemen van geld uit de geldautomaten.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px