De Mastercard kredietkaarten

De Mastercard kredietkaart is een veel gebruikt en internationaal geaccepteerd betaalmiddel. De kredietkaart heeft vaak verschillende opties en functionaliteiten, die door de meeste financiële organisaties worden aangeboden.

Bepaal uw MASTERCARD criteria en vergelijk 80 kaarten!

Gebruikslimiet
Gebruikslimiet - slider
020.000
Jaarlijkse kosten van de kaart
Jaarlijkse kosten van de kaart
Financiële aspecten
Financiële aspecten
Mastercard

Sinds het ontstaan van de kredietkaarten is het reizen van het ene naar het andere land veel minder stressvol.

Tijdens de verschillende reizen heeft u, om aan uw financiële behoeften te voldoen, de mogelijkheid om een voorschot te krijgen in de vorm van een krediet. Onder de verschillende internationale kredietkaarten, kennen we de Mastercard kredietkaart, maar ook de Visa en American Express. 

Over het algemeen worden deze kaarten niet uitgegeven door de moedermaatschappij, maar wel door financiële partner-structuren, zoals banken.

In België zijn er vele en gevarieerde aanbiedingen om kredietkaarten te verstrekken. Het is aan u om uzelf te informeren om een goede keuze te maken. Om te zeggen dat de kredietkaart enkel bedoeld is voor de internationale reiziger, klopt al lang niet meer. Zozeer zelfs dat de aanbiedingen vandaag de dag zijn aangepast aan alle mogelijke toepassingen.

Noot van de redactie, is de Mastercard kredietkaart de juiste keuze?

Mastercard kredietkaarten zijn tegenwoordig de meest complete en allesomvattende aanbiedingen van banken. 

Vergelijk de kredietkaarten onderling om hierachter te komen. De concurrent Visa is nu in een aantal landen aanwezig naast MasterCard, dus we nodigen u uit om meer te weten te komen voor uw reis.

Wat is een Mastercard kredietkaart?

De Mastercard is een internationaal geaccepteerde betaalkaart voor al uw betalingen, maar ook bijvoorbeeld voor het opnemen van contant geld via een geldautomaat. Al deze verrichtingen kunnen zowel in België als in 209 andere landen waar MasterCard actief is, worden uitgevoerd.  Het is een betrouwbare en veilige kaart die voldoet aan de laatste veiligheidseisen. 

U vindt veel aanbiedingen op de markt voor het verkrijgen van een Mastercard. 

Het MasterCard-niveau

Het merk biedt niet minder dan 5 niveaus, van de eenvoudigste tot die welke voorbehouden zijn voor een elite:

  • Prepaid: een betaalkaart die u moet opwaarderen alvorens te gebruiken. Prepaid kredietkaarten worden steeds gebruikelijker omdat het inkomen niet hoeft te worden geverifieerd.
  • Standaard MasterCard: geeft u toegang tot internationaal aanvaarde betaaldiensten.
  • Gold: De Gold MasterCard heeft een aankoop- en reisverzekering inbegrepen
  • Platinum: voor de veeleisender in termen van verzekeringsdekking, zowel particulier als zakelijk
  • World Elite: dit betekent lidmaatschap van een zeer besloten en beperkte club, voorbehouden aan een elite, met uitnodiging voor evenementen.

Wat zijn de voordelen?

Het eerste en onbetwistbare voordeel is het internationale gebruik. Ten tweede is er een cashback aanbod dat door sommige banken wordt voorgesteld. En zoals de meeste kredietkaarten, verhoogt u het niveau van de verzekering zodra u het maandelijkse krediet vergroot. Het is dan ook gebruikelijk om te profiteren van verzekeringen die zijn inbegrepen, zoals:

Qua verzekeringen, kan je gedekt zijn voor:

2 cartes de credit mastercard 1

Van wie krijg ik een Mastercard?

In België zijn er verschillende financiële partnerstructuren die zo’n kredietkaart kunnen toekennen. Voor een nauwkeuriger idee vindt u hier een lijst met 12 structuren waarmee u zich op deze kaart kunt inschrijven: Beobank, Deutsche Bank, KBC, Argenta, Buy Way, Belfius, Bpost Bank, BNP PARIBAS FORTIS, ING, Nagelmacker, Cofidis, enz.

Vandaag de dag hebben veel neobanken zich aangesloten bij de Mastercard markt, vaak met een basisaanbod dat volledig gratis is.

U zult dus een keuze moeten maken uit vele criteria na een zorgvuldige vergelijking van de voordelen en kosten van elke Mastercard kredietkaart. Onze simulatie heeft als doel uw zoektocht te vergemakkelijken en u gerust te stellen bij het maken van de juiste keuze van uw kaart.

Het voorstel van de redactie om de meest interessante MasterCard te krijgen:

Dit is de Mastercard die zich onderscheidt van alle anderen! Beobank biedt de MasterCard World Travel aan tegen de beste jaarprijs van slechts 5 euro. Voor dit bedrag krijgt u alle voordelen van enkele zeer dure kaarten, namelijk: kilometers voor elke uitgegeven euro, een ongelooflijk pakket van 7 verzekeringen (aankoop en reizen) en een limiet tot 5500 €.

Wie kan een kredietkaart aanvragen?

De criteria voor het verkrijgen van een Mastercard kredietkaart in België verschillen per bankinstelling. Opgelet, elke instelling staat vrij om de voorwaarden van haar eigen kaart vast te stellen volgens haar intern beleid. Er zijn echter bepaalde parameters die van algemene aard zijn en die voor alle banken gelden. Deze zijn als volgt:

  • Eerst en vooral moet je meerderjarig zijn. Alle kandidaten moeten 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een Mastercard (met uitzondering van prepaid kaarten);
  • Ten tweede moet u bij de aanvraag van de kaart op Belgisch grondgebied wonen;
  • Een vast en regelmatig inkomen kunnen verantwoorden;
  • Niet erkend zijn als slechte betaler of niet op de zwarte lijst van de Nationale Bank van België te staan.
Securite carte de credit mastercard 1

Mastercard en veiligheid

Met een Mastercard kredietkaart profiteert u van de Zero Deductible bescherming. Als uw kaart frauduleus wordt gebruikt, bent u automatisch verzekerd en hoeft u niets te betalen. 

Dankzij de Mastercard Identity Check helpen zij u te controleren of uw aankopen niet frauduleus zijn. In geval van twijfel zal de organisatie u vragen om extra authenticatie om u te identificeren, zoals een uniek wachtwoord of biometrie. 

Hoe lang duurt het om uw kaart te ontvangen?

De meeste banken sturen u de kaart binnen 48 uur na inschrijving. U kan er dan meteen mee aan de slag. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px