Kredietkaartverzekering

Soms genegeerd, vaak weinig gebruikt, is het goed de verzekeringen te kennen die aan uw kredietkaart zijn gekoppeld. Er kunnen verschillende verzekeringen worden gekoppeld; ze variëren naargelang de aanbiedingen. Het is nuttig informatie in te winnen bij uw bank om te voorkomen dat u een nutteloze verzekering afsluit en om alle voorwaarden te kennen die van bank tot bank sterk kunnen verschillen.

GeldExpert bekijkt alle mogelijke verzekeringen en legt uit hoe u ze kunt gebruiken in geval van een probleem, evenals alle voorwaarden waarop u moet letten bij het afsluiten van een verzekering.

Kredietkaartverzekering

Reisverzekering met kredietkaart

Het type dekking en de gedekte bedragen hangen af van het type kredietkaart (standaard, Gold, Platinum…) en de daaraan verbonden jaarlijkse bijdrage. Er zijn ook variaties afhankelijk van de bank waar de kredietkaart is verkregen.

In het kader van de reisverzekering bieden kredietkaarten twee soorten dekking:

Verzekeringsdekking

Verzekeringsgaranties die overlijden/invaliditeit, verlies of vertraging van bagage, annulering, vertraging, wettelijke aansprakelijkheid dekken. In de meeste gevallen gelden deze garanties alleen wanneer de reis geheel of gedeeltelijk via de kredietkaart is betaald.

Standaardkaarten dekken over het algemeen alleen overlijden / blijvende invaliditeit. De andere kaarten (Premium, Gold Platinum, enz.) dekken de rest.

De annuleringsverzekering, d.w.z. de terugbetaling van een reis die u heeft moeten annuleren, treedt alleen in werking als de in het contract vermelde voorwaarden volledig worden nageleefd. Er kunnen zich onaangename verrassingen voordoen, want de definitie van een dwingende reden is niet altijd dezelfde voor u en de bank die de kaart uitgeeft.

Bijstandsgaranties

Bijstandsgaranties dekken medische en hospitalisatiekosten in geval van ongeval of ziekte, medische repatriëring en de verplichting om vervroegd naar huis terug te keren. Ze impliceren de mogelijkheid om 24 uur per dag contact op te nemen. Een geldige kaart is meestal voldoende.

LET OP: De bedragen die door een basis kredietkaart worden gedekt voor medische kosten en ziekenhuisopname kunnen veel lager zijn dan die welke worden gedekt door een high-end kaart of door een afzonderlijk bij een verzekeringsmaatschappij afgesloten reisverzekering, ongeacht of het een tijdelijke (voor een specifieke reis) of een jaarlijkse verzekering betreft. Dit is belangrijk om in gedachten te houden, bijvoorbeeld wanneer u naar de Verenigde Staten reist, waar de ziekenhuiskosten zeer hoog kunnen zijn.

Kredietkaart Shopping Verzekering

Verzekering voor online winkelen

Belgen kopen steeds meer online en deze trend is tijdens de insluiting nog sterker geworden.

Wettelijk gezien is de verkoper er verantwoordelijk voor dat de bestelling binnen een redelijke termijn, onbeschadigd en zoals geadverteerd wordt geleverd.

Maar contact opnemen met de verkoper kan moeilijk zijn en een vervanging krijgen voor een niet-geleverde of beschadigde bestelling kan een hindernisbaan zijn.

Een aantal kredietkaarten bieden een verzekering tegen dergelijke ongelukken. Het maximale gedekte bedrag varieert van kaart tot kaart.

Winkelverzekering

Een shopping verzekering is een verzekering die diefstal of schade dekt in de weken of maanden na een aankoop. Uiteraard moet de aankoop met de kredietkaart zijn betaald.

Sommige kaarten bieden ook een langere garantie dan de wettelijke termijn van 2 jaar voor een beperkt aantal artikelen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px