Getrouwheidsprogramma's voor kredietkaarten

Met kredietkaarten kunt u uw aankopen online of in fysieke winkels betalen, maar ook getrouwheidspunten verdienen en profiteren van bonussen en extra diensten. Hier leest u hoe kredietkaarten op basis van punten werken en wat de belangrijkste getrouwheidsprogramma’s in België vandaag zijn.

Bespaar geld

Kredietkaarten getrouwheidsprogramma's

Hoe de puntengebaseerde kredietkaart werkt

Wanneer u uw kredietkaart gebruikt voor aankopen in fysieke winkels of online, verzamelt u punten die zich opstapelen in een potje. Wanneer u genoeg punten hebt, kunt u deze inwisselen voor geschenken, kortingsbonnen of speciale aanbiedingen van partners, zoals reisbureaus, die bij het loyaliteitsprogramma zijn aangesloten.

Alle kredietkaartsystemen bieden puntenincasso: Mastercard, Visa of American Express. De voorwaarde voor het verzamelen van deze punten is dat u uw puntenkredietkaart overal gebruikt. De voordelen, geschenken en kortingen, hangen af van het getrouwheidsprogramma van elke kaart.

Dit systeem is vergelijkbaar met de manier waarop cashback-kaarten werken, waarbij u wordt beloond voor elke aankoop die u doet. Het werkt volgens hetzelfde principe als de miles die u verdient wanneer u met dezelfde luchtvaartmaatschappij reist. Nadat u een bepaalde afstand hebt afgelegd, zet u uw mijlen om en krijgt u een gratis reis.

Getrouwheidsprogramma's voor kredietkaarten

Bij de keuze van uw kredietkaart zijn er verschillende criteria waarmee u rekening moet houden: de jaarlijkse bijdrage voor de kaart, de limieten voor geldopnames en aankopen in winkels, de terugbetalingsvoorwaarden, alsook de kosten voor eventuele transacties in het buitenland, vooral buiten Europa.

Het laatste te kiezen criterium is het getrouwheidsprogramma. Dit zijn de drie belangrijkste puntenprogramma’s die in België beschikbaar zijn.

1 - Het "Flying Blue" programma

Het Flying Blue-programma wordt vaak gebruikt door Belgische frequent flyers. Hiermee kunt u het hele jaar door punten verzamelen, die u kunt inwisselen voor vliegtickets, upgrades of geschenken.

Om aan het Flying Blue-programma deel te nemen, hebt u een compatibele kredietkaart nodig, zoals de Beobank Flying Blue World Mastercard.

Uw inschrijving gebeurt dan automatisch en u ontvangt mijlen voor elke dollar die u uitgeeft. De omrekeningskoers is 1 euro uitgegeven, 1 mijl ontvangen; maar als u de premiumkaart hebt, stijgt dit tot 1,25 mijl per uitgegeven euro.

Aan de deelname aan dit getrouwheidsprogramma zijn kosten verbonden: 75 euro per jaar voor de basiskaart, 150 euro voor de premium kredietkaart. Er zijn verschillende elementen waarmee u rekening moet houden bij uw berekening: het lidgeld omvat een aantal verzekeringen, en het voordeel van de kaart varieert naargelang het bedrag dat u met de kaart uitgeeft en dus het aantal mijlen dat u krijgt toegekend.

2 - Het "Neckermann" programma

Het Neckermann loyaliteitsprogramma is alleen toegankelijk voor personen met een Beobank Neckermann World MasterCard. U hoeft zich niet in te schrijven voor het programma: het volstaat de kaart aan te schaffen, want u wordt automatisch opgenomen in het getrouwheidsprogramma.

Elke uitgegeven euro is 1 verzameld punt waard. Als u in het buitenland bent, krijgt u één punt voor elke twee euro die u uitgeeft.

De punten kunnen worden gebruikt voor het verkrijgen van kortingsbonnen voor Neckermann vakanties. Gemiddeld moet u ervan uitgaan dat u ongeveer 100 punten verzameld met uw Beobank Neckermann World MasterCard nodig hebt om 1 euro korting op uw vakantiebudget te krijgen.

6

U hebt recht op het verzamelen van maximaal 25.000 punten per jaar, of € 250 aan vouchers die u van uw vakantie kunt aftrekken. Uw punten zijn drie jaar geldig, dus u kunt ervoor kiezen om uw punten drie jaar lang op te sparen om een totale korting van €750 te krijgen.

Kortom, elke euro die u uitgeeft met uw Beobank Neckermann World MasterCard bespaart u een cent.

3 - Het Membership Rewards Programma

Het Membership Rewards programma is alleen beschikbaar voor houders van een American Express punten kredietkaart. Als uw kaart een American Express Platinum is, bent u automatisch gratis ingeschreven in het programma. Voor alle andere versies van de American Express-kaart moet u zich echter online registreren na betaling van een vergoeding van 18,50 euro, die elk jaar moet worden vernieuwd.

Het verzamelprincipe is hetzelfde als bij de andere twee programma’s: voor elke euro die u uitgeeft, krijgt u 1 punt. Alle punten die u verzamelt, blijven levenslang geldig. Zorg ervoor dat je altijd je American Express kaart vernieuwd, anders ben je alles kwijt. Als u beslist om American Express te verlaten, vergeet dan niet om uw puntenpool op voorhand leeg te maken door gebruik te maken van de huidige aanbiedingen.

De programmacatalogus staat online, zodat u het cadeau kunt kiezen dat u interesseert. Er zijn vele voordelen: geschenken, kortingsbonnen, tickets voor feestelijke en culturele evenementen, vliegtickets, hotelaccommodatie, enz. Als u graag reist, kunt u uw punten overdragen naar een loyaliteitsprogramma voor hotels of luchtvaartmaatschappijen.

Met het loyaliteitsprogramma van American Express kunt u de grootste besparing van de drie beschreven programma’s realiseren, met 5 cent per uitgegeven euro.

Programma's die rechtstreeks verband houden met de kaartverstrekker

Elke detailhandelaar die een kredietkaart aanbiedt, kan zijn eigen getrouwheidsprogramma hebben. Een warenhuis, bijvoorbeeld, zal u kortingen aanbieden wanneer u in een van zijn verkooppunten winkelt.

Als u een regelmatige klant bent in een winkel, is het de moeite waard om uw berekeningen te maken. In een winkel als Carrefour, bijvoorbeeld, kunt u interessante kortingen krijgen, tot 10% op sommige van uw aankopen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px