Cashback kredietkaarten

Wat is cashback? Het is een som geld die je terugkrijgt op je aankopen via kredietkaart.

SIMULATIE CASHBACK

Principe du cashback 1

Hoe werkt Cashback?

Letterlijk vertaald, betekent de term “cashback”, “geld terug”. Waar wat is het dan? Dit betekent een permanente vermindering op uw aankopen. 

Dit bedrag wordt vaak uitgedrukt als een percentage en ligt in de orde van 1% tot 2% van het uitgegeven bedrag, maar kan oplopen tot 5%. In het geval van online aankopen wordt het percentage vaak berekend zonder rekening te houden met de kosten voor de verzending van de bestelling. Hierdoor kan de kaarthouder op elk moment geld besparen, zolang hij of zij het maar gebruikt voor zijn of haar dagelijkse gebruik. Dit percentage is echter ook afhankelijk van de gekozen kaart. Opgelet, in het geval van een aankoop buiten België kan de cashback lager zijn.

Bovendien wordt dit geld aan het einde van de maand op de rekening van de kaarthouder overgemaakt of omgezet in kortingsbonnen voor toekomstige (online) aankopen. 

Wat zijn de voordelen van een Cashback kredietkaart?

Het is duidelijk dat het eerste voordeel van het gebruik van een dergelijke kredietkaart de besparing op de aankopen is. In feite gebeurt dit wanneer je er je aankopen mee betaalt.

Je verdient een percentage van het geld dat je uitgeeft, dus je kunt gemakkelijk geld besparen. Het is als een permanente korting.

Een ander voordeel zijn de verzekeringsvoordelen die verbonden zijn aan de cashback kredietkaart. Afhankelijk van de gekozen kaart kan de kaarthouder profiteren van een aankoopverzekering die hem of haar beschermt in geval van diefstal of andere plotselinge ongemakken of onvoorziene omstandigheden. Aan deze verzekering zijn echter bepaalde voorwaarden verbonden en deze verschillen van de ene financiële instelling tot de andere. Sommige verzekeringen sluiten bijvoorbeeld juwelen, bont, planten, enz. uit.

Andere verzekeringen bieden ook een uitgebreide garantie die van toepassing is op de aankoop van huishoudelijke apparaten. Zo kan de cashback kaarthouder, naast de garantie die de leverancier standaard aanbiedt, zijn garantie uitbreiden.

De veilige online optie is ook één van de voordelen van de cashback kaart. Het stelt de kaarthouder in staat om zijn geld terug te krijgen als een bestelling niet wordt geleverd of als deze niet conform is.

Vergelijk de voordelen van de verschillende kaarten met een soort van beloningsprogramma of spaaractie.

Hoe kan je maximaal besparen met een cashback kredietkaart?

Het is heel simpel. Gebruik gewoon je nieuwe cashback kredietkaart voor zoveel mogelijk van je aankopen. En waarom zou je niet bij je leverancier nagaan of zij je telefoon-, gas- en elektriciteitsrekeningen kunnen afschrijven? En laten we niet vergeten dat de supermarkt een belangrijke rol speelt in het huishoudbudget. Je kunt een heleboel dingen betalen met een kredietkaart.

Carte de credit cashback 1

Bijvoorbeeld : De mogelijke besparingen van een gezin met een budget van 1500 euro per maand, oftewel 18 000 euro per jaar:

Berekening van mogelijke besparingen met een cashback kredietkaart over een jaar
Voorbeeld van de kaart Cashback Maandelijkse besparingen Verdienste over een jaar Kost van de kaart
N26 Business 0,1% 1,5 € 18 € Gratis
Beobank Extra Mastercard 1% 15€ 180 € 5€
MCO Crypto Visa 4% 60 € 720 € Equivalent van ongeveer €20.000 in crypto gedurende 6 maanden.

Sommige merken combineren met de Cashback kredietkaart resulteert in extra voordeel!

Dat klopt! Sommige cashback kredietkaarten zijn verbonden aan commerciële bedrijven. Hierdoor kunnen hun houders profiteren van eventuele kortingen of voordelen bij het uitvoeren van aankopen in hun bedrijf. In België is er een samenwerkingsverband tussen Beobank en Q8 dat heeft geresulteerd in de Beobank Q8 World MasterCard of de Beobank Neckermann World Mastercard. Door deze samenwerking kan de klant een deel van het bedrag van zijn aankopen terugkrijgen, maar ook geld besparen op elke tank benzine of diesel.

Let wel op dat het hier om een kredietkaart gaat en dat het bedrag binnen de gestelde termijn moet worden terugbetaald. Op die manier wordt voorkomen dat er rente moet worden betaald, die meestal ongeveer 12% bedraagt.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px