Amex kredietkaarten

De beroemde American Express bankkaarten zijn niet zo ontoegankelijk als sommige mensen denken. Het Amerikaanse bedrijf, dat in tegenstelling tot conventionele bankinstellingen onafhankelijk functioneert, heeft ervoor gekozen om haar aanbod te diversifiëren door een evolutief aanbod van 6 bankkaarten ter beschikking te stellen.

AMEX blijft in de hoogste categorie omdat er voor het aanvragen van deze kaart een minimumjaarinkomen wordt vereis. De evolutie van het AMEX-kredietkaartenaanbod is verdeeld in 4 niveaus die gemakkelijk herkenbaar zijn aan hun kleur. Ze beginnen met de goedkoopste (BLUE) en eindigen met de duurste, Platina.

Hieronder kunt u het volledig aanbod bekijken:

AMEX BLUE
Basisaanbod: bescherming tegen fraude en 24/7 klantendienst
35€ / jaar
AMEX GREEN
Internationale betaalkaart met shoppingverzekering
65€ / jaar
AMEX GOLD
Premiumkaart met getrouwheidsprogramma en reis- en shoppingverzekering
195€ / jaar
AMEX Platinum
Elite premiumkaart met toegang tot lounges, reisbijstand en conciërges
720€ / an
Previous slide
Next slide

In dit artikel hebben wij het alleen over de 4 kredietkaarten die AMEX aanbiedt. Een andere pagina is gewijd aan de 2 andere aanbiedingen die bestemd zijn voor wie regelmatig vliegt: de Miles&More kaarten van Brussels Airlines

Waarom kiezen voor een AMEX kredietkaart?

American Express heeft al enkele jaren een sterke aantrek dankzij haar exclusieve voordelen die maar weinig andere kredietkaarten kunnen bieden. Al deze kaarten hebben één ding gemeen: zij werken internationaal, ze zijn beveiligd tegen fraude en hebben een klantendienst die te allen tijde bereikbaar is.

De grootste troef van AMEX is haar Membership Reward programma waarmee u punten kunt sparen bij elke aankoop en ze nadien kunt inwisselen voor cadeaubonnen, reizen, of winkelaankopen. Bovendien hebben alle AMEX-kredietkaarten geen betalingslimieten: u kunt uw kaart gebruiken zoals u wilt, zolang u het financieel vermogen hebt. De kaarten bieden ook talrijke mogelijkheden op vlak van bescherming, of het nu in de vorm van verzekeringen of bijstand is. Deze opties zijn geïntegreerd of worden voorgesteld naar gelang van het bereik van de gekozen kaart.

Tenslotte geeft AMEX ook toegang tot privileges bij grote sport- en muziekevenementen voor haar leden.

AMEX kredietkaart vergelijking

Amex blue

AMEX BLUE

Carte green american
Carte bancaire amex gold1

Neem een kijkje naar onze kredietkaartenvergelijker als u nog niet overtuigd

Welke AMEX kredietkaart is voor u het meest geschikt?

Kosten van de American Express kredietkaarten

Geld afhalen aan een geldautomaat

Elke American Express kaart biedt de mogelijkheid om geld af te halen bij een geldautomaat.

  • Geldopname aan een terminal: 3,50% commissie
  • Wisselkoers: 2,5% commissie op de interbancaire koers

Rente op achterstallige betalingen

Alle aankopen en uitgaven moeten betaald worden bij ontvangst van de uitgavenstaat.

Er wordt geen interesse in rekening gebracht voor betalingen die vóór de 25ste dag na de factuurdatum worden uitgevoerd.

  • Interesse van 1,5% per maand op het verschuldigde bedrag, te rekenen vanaf de 60ste dag na de factuurdatum en een vaste en onherleidbare schadevergoeding van 12% per jaar als schadevergoeding.
  • Bij wanbetaling wordt na de 25ste dag na de factuurdatum een bedrag van 2,50% van het verschuldigde saldo in rekening gebracht.
  • Na deze periode zal elke maand een extra bedrag van 2,50% van het verschuldigde bedrag in rekening gebracht worden.
  • In geval van weigering van betaling behoudt American Express zich het recht voor om een minimum van 25,00 € in rekening te brengen.

American Express, Visa of MasterCard ?

American express visa mastercard

American Express is een zeldzamere kaart. Er zijn daarom minder AMEX-compatibele terminals dan voor Visa en MasterCard. Hetzelfde geldt voor online betalingen op sommige websites.

Dit is een probleem in België, maar ook in het buitenland. Daarom is het meestal nodig om een tweede bankkaart te hebben: de rekening kan anders snel oplopen.

AMEX kan hoge kosten hebben: minstens 95 € per jaar om een kaart te hebben die vergelijkbaar is met een klassieke Visa of MasterCard, 2% kosten per geldafhaling in de eurozone en 2,8% buiten de eurozone.

Ter vergelijking: sommige online banken rekenen geen kosten aan voor geldafhalingen in de eurozone.
Een American Express kaart heeft niet echt kernvoordelen, zoals 24/7 klantenservice, verzekering en bijstand, en een getrouwheidsprogramma.

Maar het feit dat de kaart aan de bank gekoppeld is, en niet noodzakelijk door haar beheerd en uitgegeven, geeft meer flexibiliteit.

Als uw bank geen American Express aanbiedt, dan kunt u gewoon naar de AMEX-website surfen en daar uw kaart bestellen. U hoeft enkel uw RIB-attest op te sturen om gedebiteerd te worden.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px