De kredietkaarten van American Express ofwel AMEX

American Express kredietkaarten zijn emblematisch, ze bestaan al 170 jaar. AMEX is hét symbool van kredietkaarten in de wereld. Ze staan synoniem voor het kunnen kopen van alles en nog wat!

Vergelijk meer dan 80 kredietkaarten

Gebruikslimiet
Gebruikslimiet - slider
020.000
Jaarlijkse kosten van de kaart
Jaarlijkse kosten van de kaart
Financiële aspecten
Financiële aspecten
American-express

American Express is al bijna 170 jaar actief in de financiële sector en is een groot Amerikaans bedrijf dat wereldwijd actief is. Van het vlaggenschip-product, de Amex-kredietkaart, zijn er naar schatting meer dan 100 miljoen exemplaren in omloop. Hoewel een groot deel van deze kredietkaarten op Amerikaanse bodem wordt gebruikt, is het eveneens mogelijk om ze in Europa, meer bepaald in België, te verkrijgen. Ondanks deze steeds grotere bekendheid zijn veel mensen in België zich niet bewust van deze mogelijkheid.

Noot van de redactie, maakt het AMEX-bestuur zijn reputatie waar?

American Express kredietkaarten zijn en blijven kredietkaarten die veel voordelen bieden zoals verzekeringen, garanties, getrouwheidsprogramma’s, etc. Maar voor de gemiddelde Belgische consument zullen ze niet de meest geschikte kredietkaart zijn gezien hun netwerk. Ze worden immers niet overal aanvaard. Daarnaast kan hun jaarlijkse kost oplopen tot meer dan 700€. Als laatste zijn er vrij strikte aanvaardingsvoorwaarden. 

Vergelijk de kaarten om een idee te krijgen van de beste kredietkaart voor u!

Wat moet ik weten over het gebruik van de American Express kaart in België?

Om te beginnen, moet worden opgemerkt dat de firma American Express, via haar Amex kredietkaarten, de minst bekende in België is. Deze kredietkaart heeft zich gepositioneerd in de sector van de luxe kredietkaarten met hogere kosten. De jaarlijkse vergoedingen, dus de kosten voor het gebruik van de diensten van de kaart, zijn inderdaad aanzienlijker dan andere kaarten. Ook is de vraag naar inkomsten een voorwaarde geworden voor de toekenning van de kaart.

Wat zijn de voordelen van een American Express kredietkaart?

Als internationaal betaalmiddel zijn de voordelen van het gebruik van een Amex kredietkaart legio. Hier is een niet-uitputtende lijst van deze voordelen:

 • Een breed scala aan kredietkaarten;
 • Onfeilbare beveiliging met SafeKey’s fraudebestrijding;
 • Een systeem dat gebaseerd is op het toekennen van punten voor elke transactie. Deze punten worden dan ingewisseld voor cadeaubonnen, kortingen of gratis reizen.

Het Membership Rewards programma is ook een voordeel voor de Belgische Amex gebruikers. Alle American Express kaarthouders kunnen van deze mogelijkheid profiteren. Dit programma is onderverdeeld in 3 hoofdgebieden, namelijk:

 • Winkelen;
 • Aangeboden reizen;
 • Cadeaubonnen.
Carte de credit american express

Welke zijn de verschillen van de AMEX kredietkaarten in Beligië?

Aangezien het merk in verschillende landen van de wereld aanwezig is, hebben ze ook een aanbod in België opgezet. Zo zijn er in dit land 4 AMEX kaarten in omloop gebracht en komt elk daarvan overeen met een klantenprofiel. Als zodanig heb je :

De American Express Blue die de meest toegankelijke kaart van het bedrijf is. Het biedt veel voordelen en het gebruik ervan is universeel. Het heeft ook het puntentellingssysteem waarmee je prijzen kunt winnen. Om het te verkrijgen, moet de abonnee een bruto-inkomen van ten minste 25.000 euro kunnen bewijzen en 35 euro vergoeding voor het gebruik ervan betalen. Naast het verrichten van online betalingen met de kaart kan de houder ook geld opnemen aan sommige geldautomaten. Dit is mogelijk door 3,5% van het bedrag te betalen, en het minimumbedrag dat moet worden opgenomen is 4,5 euro.

De American Express Green kaart is het klassieke aanbod van het merk. Met een bewijs van inkomen van 25.000 euro bruto kan u het al aanvragen. De kosten voor het gebruik van deze kaart bedragen ongeveer 65 euro per jaar. Ook is het noodzakelijk om een Belgische of Luxemburgse rekening te hebben, uiteraard in euro’s. Andere bijzonderheden definiëren deze kaart.

De American Express Gold is het luxe aanbod van het merk. Het biedt onbeperkte uitgaven en de reisverzekering is inbegrepen. Het is zelfs mogelijk om vliegtickets te verdienen door te sparen op punten die tijdens de transacties zijn verdiend. De jaarlijkse vergoeding voor het gebruik van de kaart is echter ongeveer 195 euro, maar er wordt verwacht dat u in het eerste jaar 146 euro betaalt.

American Express Platinum is gereserveerd voor de elite, het vereiste minimuminkomen is 80.000 euro zonder uitgavenlimiet. Het is zelfs mogelijk om een extra krediet gratis te krijgen, maar de jaarlijkse vergoeding hiervoor is wel 570 euro.

Wie kan een Amex kredietkaart aanvragen in België?

Zoals hierboven vermeld, zijn er strikte voorwaarden voor het verkrijgen van elke American Express kredietkaart. Er zijn echter enkele algemene voorwaarden:

 • U moet minstens 18 jaar oud zijn;
 • In België of Luxemburg gedomicilieerd zijn;
 • De houder zijn van een bankrekening in België of Luxemburg;
 • Niet op de zwarte lijst van de NBB staan;
 • Bewijs van inkomen dat overeenkomt met de kaart die u wenst aan te vragen.

Hoe kan ik een AMEX kredietkaart aanvragen in België?

Indien u voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van de American Express kredietkaart, kan u zich als toekomstige kaarthouder online aanmelden. Hiervoor downloadt de kaarthouder een formulier, vult het in, ondertekent het en stuurt het terug op. De terugzending gebeurt per e-mail of per post.

Op dit verzoek moeten enkele aanvullende documenten worden bijgevoegd, deze zijn :

 • Een kopie van beide zijden van de identiteitskaart (Belgisch of Luxemburgs) van de aanvrager;
 • Een salarisstrook;
 • De laatste water-, gas- of elektriciteitsrekeningen.

Hoeveel kost een AMEX kredietkaart in België?

Het maakt niet uit welke Amex kredietkaart u gebruikt, u bent verplicht om een jaarlijkse vergoeding te betalen. Dit bedrag is afhankelijk van de kaart die u kiest en de voordelen die de kaart biedt. De verschillende kosten zijn als volgt:

 • De jaarlijkse vergoeding, die varieert van 35 tot 570 euro (voor de meer luxe versie van American Express);
 • Een kost voor elke extra kaart, deze varieert tussen 0 en 45 euro;
 • Voor registratie in het loyaliteitsprogramma is het te betalen bedrag 18,5 euro per jaar. Met uitzondering van de Amex Platinum kaarthouders moeten alle andere kaarthouders deze vergoeding betalen.

Wat zijn de getrouwheidsprogramma's van AMEX in België?

American Express biedt 2 verschillende getrouwheidsprogramma’s aan:

 • Lidmaatschapsbeloningen, waarmee u punten krijgt voor elke aankoop. U kunt deze punten inwisselen voor cadeaus, voor punten van een ander programma genaamd “Frequent Traveller”.
 • Het Mile and More programma in samenwerking met Brussels Airlines. U bespaart direct “mijlen” die u kunt inwisselen voor vliegtickets. Ontdek meer over de kredietkaarten van Brussels Airlines.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px