Kan ik gewaarborgd lenen?

Verzekering gewaarborgd wonen en lenenWilt u gewaarborgd lenen, of bent u benieuwd wat de regeling inhoudt? Het gaat om een verzekering waar je gratis van gebruik kan maken, omdat de overheid de verzekeringskosten op zich zal nemen. Wat dat betreft kunt u deze dekking gratis aanvragen, zodat u gewaarborgd kunt lenen. U zorgt er daarmee voor dat u een compensatie zal ontvangen op het moment dat u arbeidsongeschikt of werkloos raakt, waardoor u minder snel te maken krijgt met financiële problemen.

Verzekering Gewaarborgd Lenen

De Verzekering Gewaarborgd Lenen kunt u aanvragen bij de Vlaamse overheid, zodat u als het ware een dekking heeft tegen de momenten waarop u uw aflossing op uw hypothecaire lening niet langer kunt doen. U kunt rekenen op een ondersteuning voor maximaal 3 jaar, indien u arbeidsongeschikt raakt. U kunt maximaal €500 of €600 per maand aan tegemoetkoming ontvangen, afhankelijk van uw situatie. De Verzekering Gewaarborgd Lenen zorgt er wat dat betreft voor dat u niet zomaar in de problemen zal komen, wanneer u uw inkomen verliest en u aan de andere kant toch aflossingen dient te doen.

Percentage van afbetalingsbedrag

Het bedrag dat u aan tegemoetkoming ontvangt is afhankelijk van het werkelijk geleden inkomensverlies, maar is daarnaast beperkt tot €500 of €600 per maand. Om voor het hoge bedrag in aanmerking te komen dient het primair energieverbruik in de woning lager of gelijk te liggen dan de E70 norm. Daarnaast dient u te voldoen aan bepaalde inkomensvoorwaarden, die bepalen of u het verlies zelf op kunt vangen. Men gaat hierbij uit van het aan de persoonsbelasting onderworpen inkomen, zoals dit op het laatste aanslagbiljet vermeld staat. U kunt wat dat betreft zelf nagaan in hoeverre u in aanmerking zou komen voor compensatie via de Verzekering Gewaarborgd Lenen.

Maximale duur

Houd er bovendien rekening mee dat er sprake is van een maximale duur van de tegemoetkoming binnen het gewaarborgd lenen. Het percentage dat u krijgt als een tegemoetkoming zal per periode afnemen, maar wees u er daarnaast van bewust dat u in het geval van arbeidsongeschiktheid maximaal 36 maanden kunt rekenen op deze tegemoetkoming. Indien u werkloos raakt bedraagt de maximale periode 18 maanden. Om opnieuw in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming via de deze verzekering dient u aan te kunnen tonen dat u in ieder geval 3 maanden heeft gewerkt.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht op:

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px