JKP op autoleningen lager dan ooit

Autolening autosalon brussel ferrariDe race naar de 2017 Brussel autosalon is gestart. Record Bank heeft per 1 december 2016 het minimum JKP op autoleningen verlaagd naar 1,39%. Dit super laag tarief voor de financiering van nieuwe wagens geldt tot 16 februari 2017, waardoor zowel de periode van de autosalon – 14 tot 22 januari 2017 – als de beslissende weken hierna zijn gecoverd. Met dit jaarlijks kosten percentage zet Record Bank een nieuw diepte record op autoleningen. Het laagst genoteerde tarief stond hiervoor in de boeken van Crelan, met een JKP van 1,44%. Crelan en andere financierders zullen overigens nog aan zet komen vóór de autosalon.

Een autolening wordt haast gratis

Consumenten die traditioneel een lening aangaan om een nieuwe auto te kopen hebben momenteel weinig reden tot klagen. Met 1,39% JKP hoeft op een financiering van 15.000 euro met een looptijd van 4 jaar elke maand maar 9 euro aan kosten worden betaald. Ter vergelijking: aan een JKP van 6% hangt een maandelijks prijskaartje van 40 euro. Rond de eeuwwiseling werd een dergelijk tarief nog als uiterst voordelig aangeprezen. Met het huidige minimum JKP van Record Bank los je in feite alleen nog het geleend kapitaal af. In het bovengenoemd voorbeeld bedraagt dit 313 euro per maand, waardoor de totale maandaflossing op 322 euro uitkomt.

Waar zijn de verborgen kosten?

Van nature kijken wij Belgen wantrouwend tegen aanbiedingen die té mooi lijken. Er zal altijd wel een addertje onder het gras liggen. Maar in het huidig kredietklimaat zijn de lage tarieven over het algemeen geen stunts. Veel banken zitten letterlijk met het geld van spaarders in hun maag. Als ze het kapitaal niet uitlenen moeten ze tegenwoordig 0,4% kosten betalen om het bij de Europese Centrale Bank (ECB) te parkeren.

Toch mag u bij het aangaan van een autofinanciering alert zijn voor enkele combinatieconstructies. Bent u bij een super goedkope autolening verplicht de verzekering elk jaar via de financierder af te sluiten? Bij een dergelijke koppeling zult u moeten natrekken als de aangeboden Omnium niet duurder is dan normaal en als u gedurende de looptijd van de lening kunt genieten van de oplopende premiekorting bij schadevrij rijden. Een andere mogelijke combinatie betreft de inruil van de huidige auto bij de financiering van een nieuwe. Ook hier dient u goed te checken dat u de maximale prijs krijgt voor de oude auto.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px