Is het mogelijk om uw budget te beheren met een kredietkaart?

Creditcards zijn een prima manier om te betalen, maar het gemak ervan kan averechts werken.

Als u niet oppast, kunt u te maken krijgen met een debetsaldo dat moeilijk te beheren is.

Wanneer u in het rood staat, komt u in een vicieuze cirkel terecht, omdat u zich verder in de schulden steekt door de rente die u moet betalen.

Gelukkig zijn er oplossingen om u te helpen deze problemen te voorkomen.

Is het mogelijk om uw budget te beheren met een kredietkaart

De apps voor smartphones

Er zijn evenveel bank-apps als er banken zijn. 

In het buitenland zijn er tal van bankieren apps voor smartphones, compatibel met iOS of Android, waarmee u een of meer bankrekeningen kunt beheren die u bij verschillende banken hebt.

Bij elke verrichting geeft uw bank de informatie door aan de app, die dan in real time uw saldo kan berekenen en uw inkomsten voorspellen. Dit betekent dat u uw budget nauwkeurig kunt beheren, vooral omdat de app uw uitgaven categoriseert, zodat u een stapje terug kunt doen van hoe u uw geld uitgeeft.

Deze toepassingen bieden een gratis pakket aan waarmee u alle basisbewerkingen kunt uitvoeren. U kunt dan besluiten een betaald abonnement te nemen om toegang te krijgen tot meer functies, de mogelijkheid om meer maatwerk in te stellen, en originele opties, zoals advies van een bankcoach.

De banktoepassingen zijn compatibel met een groot aantal bankinstellingen, ongeacht hun profiel: traditionele bank, online bank of neo-bank.

Ontdek onmiddellijk de gedetailleerde presentatie van onze selectie van apps om uw budget te beheren

 

Prepaid bankkaarten om binnen uw budget te blijven

De prepaid bankkaart is een debetkaart, geen kredietkaart. Wanneer u een kredietkaart gebruikt, staat de bank u toe te veel geld op te nemen, wat uw budget met rente doet stijgen.

Met een debetkaart mag u niet rood staan. Telkens wanneer u een transactie verricht, wordt u om toestemming gevraagd om na te gaan of u over het nodige bedrag beschikt om uw aankoop te betalen.

De prepaid bankkaart is voordelig omdat :

  • het abonnement dat de bank aanrekent is goedkoper dan dat van de kredietkaart;
  • geef je niet meer uit dan je hebt;
  • als u geen rekening-courantkrediet heeft, bespaart u kosten voor rekening-courantkrediet.

 

De bankkaart geeft personen die op de zwarte lijst van de Centrale des Crédits aux Particuliers staan, toegang tot een bankkaart wanneer zij niet langer recht hebben op een kredietkaart. Deze CCP is het instrument van de Nationale Bank van België om overmatige schuldenlast tegen te gaan.

Dit type kaart wordt ook aanbevolen voor jongeren van wie de ouders borg staan. Zo kunnen zij hun budget onder controle houden en financieel onafhankelijk worden.

De kredietkaart van de Neobank komt met een meer ontwikkelde toepassing

Neobanken, zoals N26, Bunq of Revolut, zijn online banken die geen fysieke kantoren hebben. Zij bieden bankkaarten aan op basis van hetzelfde principe als prepaid bankkaarten, d.w.z. onmiddellijke debitering.

Zij werken in real time, zodat iedereen na elke transactie zijn bijgewerkte saldo kan raadplegen. Dit maakt het beheer van de rekening nog eenvoudiger.

Aangezien dit type bank volledig online is, is de nadruk gelegd op hun mobiele toepassingen, die vaak zeer geavanceerd zijn in vergelijking met traditionele banken. De gebruiker zal vele hulpmiddelen vinden om zijn maandelijks budget te beheren.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px