Ik wil mijn geld terug! Hoe ga je te werk?

Wilt u het geld dat u hebt geïnvesteerd in een effectenrekening, een handelsplatform of een marktplaats voor cryptocurrencies terugvorderen?
Volg de GeldExpert gids!

Man die zijn geld terug wil

Geld terugvorderen van uw effectenrekening

Het geld en de effecten op uw effectenrekening zijn altijd beschikbaar.
U kunt dus op elk moment uw geld opnemen. De manier waarop u dit doet, hangt echter af van het soort geld dat u wilt opnemen.

De procedure voor het opnemen van uw inkomsten (rente en dividenden) en meerwaarden van uw effectenrekening is eenvoudig. In de meeste gevallen worden uw inkomsten automatisch overgemaakt naar uw bijbehorende lopende rekening. U kunt er dus onmiddellijk van profiteren.

Als u het geld van uw effectenrekening wilt krijgen dat overeenkomt met de waarde van de effecten in uw portefeuille, zult u ze eerst moeten verkopen.
In dat geval moet u verkooporders plaatsen of uw manager vragen dat voor u te doen. Zodra de transacties zijn voltooid, kunt u het geld dat naar uw gekoppelde lopende rekening is overgemaakt, terughalen.
Hier zal de tijd die nodig is om uw fondsen te recupereren variëren, afhankelijk van de tijd die nodig is om uw effecten te verkopen. Sommige effecten zijn liquider dan andere en kunnen veel sneller worden verkocht. Zo kan een CAC40-aandeel in enkele seconden worden verkocht, terwijl een niet-beursgenoteerd aandeel met een lage liquiditeit er dagen of zelfs weken over kan doen.

Geld terugkrijgen van uw rekening op een handelsplatform

Ongewone winsten of een periode van grote prestaties kunnen ertoe leiden dat u uw verdiensten van een handelsplatform wilt terugvorderen. Dit kan zijn om elders te investeren of om een reis, een aankoop of een donatie te financieren.

De exacte opnamemethoden verschillen per online handelsplatform en zijn vaak onderworpen aan bepaalde voorwaarden, die soms enigszins beperkend kunnen zijn.

Sommige brokers eisen dat u al uw posities sluit om geld op te nemen.
Bovendien is het niet ongewoon dat u wordt gevraagd uw winsten op te nemen op dezelfde manier als waarop u uw geld heeft gestort. Als u bijvoorbeeld €1000 hebt gestort met een creditcard toen u uw effectenrekening opende, moet u minimaal €1000 opnemen met diezelfde kaart voordat u andere opnamemethoden kunt gebruiken, zoals bankoverschrijving, PayPal, enz.

Andere makelaars hebben meer beperkende voorwaarden waarbij u verplicht bent een bepaald minimumvolume te verhandelen voordat u uw winst kunt opnemen. Dit soort praktijken kan worden aangetroffen bij handelsrekeningen die naar aanleiding van een prijsvraag zijn geopend. De winnaar krijgt een bepaald bedrag, maar moet een bepaald aantal transacties uitvoeren om de winst te kunnen opnemen.

Het is daarom raadzaam om bij uw toekomstige makelaar te informeren naar de toegepaste opnamemethode en de eventuele voorwaarden die daaraan verbonden zijn.
Om onaangename verrassingen te vermijden, kunt u ook een deel van uw kapitaal kort na de opening van uw rekening opnemen. Zo kunt u zich vertrouwd maken met de terugtrekkingsprocedure en ervoor zorgen dat alles naar behoren werkt.

Geld terugkrijgen van je cryptocurrency investering

De prijzen worden gek en u beseft dat het misschien tijd is om uw geld terug te verkopen?
Duizenden euro’s hebben in de vorm van cryptocurrencies is één ding, maar die fondsen daadwerkelijk bezitten is iets anders. Hoewel er specifieke diensten zijn om dit te doen en het proces relatief eenvoudig is voor kleine bedragen, kan het ingewikkelder zijn voor grote beleggers.
Dus uitstappen uit de Bitcoin, Ether, Cardano en andere spelletjes is iets waar je je vooraf op moet voorbereiden.

Zodra u uw beslissing hebt genomen, moet u een dienst van een derde partij inschakelen om uw activa naar een traditionele valuta over te boeken. Maar zoals bij elke investering in vreemde valuta is het essentieel dat u de wisselkoersen analyseert, zodat u kunt bepalen welke koers u het beste kunt gebruiken.
Dit komt omdat de wisselkoersen tussen cryptocurrency marktplaatsen kunnen verschillen.

U kunt dan diensten als Paymium, Coinbase, Kraken of BitStamp gebruiken om uw cryptocurrencies over te maken naar de bankrekening van uw keuze.
Merk op dat marktplaatsen soms een vertraging van enkele dagen kunnen opleggen voordat uw geld daadwerkelijk wordt overgemaakt, om uw identiteit als portefeuillehouder en de gegevens van de door u opgegeven bankrekening te verifiëren.

Hoe zit het met belastingen?

In beginsel moet de belastingdienst altijd op de hoogte worden gebracht wanneer een persoon een meerwaarde boekt van het ene jaar op het andere. Als belastingbetaler bent u dus verplicht het geld dat u verdient met uw investering in cryptocurrency aan te geven telkens wanneer u er een aankoop mee doet of uw crypto’s overboekt naar traditionele valuta. Er is geen belastingrapportage nodig zolang u uw crypto’s in uw portefeuille bewaart.
Het is belangrijk in gedachten te houden dat u uw inkomsten op een bepaald moment zult moeten verantwoorden. Zorg er dus voor dat u de nodige bewijzen en verslagen bijhoudt om de oorsprong ervan te rechtvaardigen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px