Hypotheken zonder aanbetaling

Wil je graag huiseigenaar worden, maar heb je niet de financiële middelen om je eigen geld in te brengen in het project? Of je nu op zoek bent naar een hypotheek voor starters, een familielening, een hypotheek met 2 hypotheken of een sociale hypotheek, ontdek de 6 hypotheken in België zonder aanbetaling!

Hypotheken zonder aanbetaling

Welke hypotheken zijn beschikbaar zonder aanbetaling?

Sinds 1 januari 2021 verplicht de NBB (Nationale Bank van België) de Belgische banken om een persoonlijke inbreng te vragen van particulieren die een hypothecair krediet willen verkrijgen. Deze persoonlijke inbreng moet :

  1. Minimum 10% + aankoopkosten voor een eerste koper,
  2. Minimum 20% + aankoopkosten voor een huurwoning.

 

Er zijn echter uitzonderingen. Er zijn 6 kredietoplossingen zonder aanbetaling beschikbaar om je te helpen je vastgoedproject tot een goed einde te brengen.

De 125 hypotheek voor starters

Voor mensen onder de 30 is het vaak moeilijker om een hypotheek te krijgen. Om sommigen van hen te helpen, heeft de NBB de Belgische banken toegestaan om hun kredietvoorwaarden te versoepelen en meer geld te lenen aan starters. Hierdoor kan 35% van de starters een lening krijgen die meer dan 90% van de prijs van de woning dekt. En 5% van deze kredietnemers komt in aanmerking voor een volledige lening. Met andere woorden, zij kunnen 100% en soms zelfs 125% van de aankoopprijs van de woning lenen.

De familielening

De familielening, die in september 2020 in het leven werd geroepen, is een alternatief voor de 125-hypotheek. Deze innoverende formule, een variant van de persoonlijke lening tegen verlaagd tarief, stelt ouders in staat om tot € 50.000 te lenen om hun kinderen te helpen bij de financiering van hun aanbetaling en notariskosten.

De hypothecaire lening met 2 hypotheken

Sommige kredietverstrekkers staan kredietnemers toe om een hypotheek te nemen op een tweede eigendom om hun lening te waarborgen. In dit geval kan een lid van de entourage van de lener bijvoorbeeld zijn huis als onderpand aanbieden. De toekomstige huiseigenaar kan dan tot 90% van de gecombineerde waarde van de 2 hypotheken lenen. Dit betekent dat ze kunnen profiteren van een hypotheek zonder een aanbetaling te hoeven doen.

Sociaal hypothecair krediet

Onder bepaalde voorwaarden en afhankelijk van je regio kun je in aanmerking komen voor een sociale hypotheek. Hiermee kun je tot 125% van de prijs van de woning lenen.

Co-investering

Co-investering wordt aangeboden door online platforms en is een relatief recente hypotheekoplossing zonder aanbetaling. Het principe is eenvoudig: het platform verstrekt een deel van het bedrag dat nodig is om de aanbetaling te doen en wordt zo mede-eigenaar van het onroerend goed in de mate van zijn financiële deelname. Op deze manier kun je een appartement of huis kopen zonder eigen middelen te hoeven inbrengen, terwijl je de mogelijkheid hebt om de aandelen van het platform op een later moment terug te kopen om de enige eigenaar te worden.

Een woning kopen met een persoon met een economisch belang

Tot slot kan een natuurlijke of rechtspersoon het eigendom samen met jou kopen voor een minimum van 25% om te profiteren van een economisch belang. Zodra je aandeel 90% bereikt, heb je de optie om het aandeel van de persoon te kopen met een gezamenlijk eigendomsrecht van 1%.

Hypotheken zonder aanbetaling : samenvatting

Woningkrediet zonder aanbetaling

Hoe het werkt

125 hypotheek voor starters

35% van de starters kan een hypotheek krijgen die meer dan 90% van de woning dekt. 5% van hen kan tot 125% lenen.

Familie Krediet

Ouders sluiten een persoonlijke lening af om hun kinderen te helpen de aanbetaling en notariskosten te financieren.

Hypotheek met 2 hypotheken

Familieleden bieden hun eigendom aan als onderpand voor de hypotheek. De lener kan dan tot 90% van de gecombineerde waarde van de 2 hypotheken aanvragen.

Sociaal hypothecair krediet

Krediet verleend door de Regio’s waarmee je tot 125% kunt lenen. 

Hypothecaire lening met co-investering

Een gespecialiseerd online platform investeert samen met jou in je vastgoedproject door je te voorzien van het geld dat je nodig hebt om een aanbetaling te doen.

Kopen van een persoon met een economisch belang

Acquisitieoplossing met inkoop van eigen aandelen gedurende de looptijd van de lening.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px