lening van 250.000 euro over 20 jaar

U wenst een appartement of een huis te kopen en wenst een hypothecair krediet voor dit vastgoedproject?
Met GeldExpert, zorg ervoor dat u in aanmerking komt voor een hypothecaire lening van 250.000 euro op 20 jaar.

Krediet op 20 jaar?

Een lening van € 250.000 met een looptijd van 20 jaar afsluiten: de hoofdzaken

Als u € 250.000 wilt lenen, moet u er zeker van zijn dat uw salaris voldoende is om de komende 20 jaar de vereiste maandelijkse betalingen te dekken. Idealiter is uw schuldquote minder dan 33%.

Houd er rekening mee dat de toegepaste rentevoet uw maandelijkse betaling aanzienlijk kan beïnvloeden. Dit hangt af van de kredietverstrekker en uw situatie.

De totale kosten van een lening van € 250.000 met een looptijd van 20 jaar zijn niet beperkt tot de terugbetaling van dit bedrag plus rente. Er zijn nog vele andere kosten waarmee u rekening moet houden. Bereken de totale kosten van uw lening door een vrijblijvende simulatie aan te vragen.

Wat is het minimumloon dat vereist is voor een lening van € 250.000 over 20 jaar?

Voordat u een hypotheek van € 250.000 met een looptijd van 20 jaar aanvraagt, moet u er eerst voor zorgen dat u over het juiste salaris beschikt.

Bij de analyse van uw hypotheekaanvraag gaat de bank namelijk na wat uw leencapaciteit is.
Deze wordt beperkt door een maximale schuldquote van 33%, de ⅓ regel.
De 1⁄3-regel houdt in dat niet meer dan 1⁄3 van uw inkomen naar de terugbetaling van uw lening mag gaan. Deze regel is ingevoerd om het risico op wanbetaling te beperken, maar staat niet vast. Een hoog salaris en een groot leefsaldo kunnen in zeldzame gevallen leiden tot een schuldquote van meer dan 33%.

Netto maandsalaris Maximale maandelijkse betaling (33%) 20 jaar lening
3157 € 1041,81 € 250.034,4 €

Om een krediet van € 250.000 over 20 jaar te verkrijgen en onder verwijzing naar de ⅓ regel, zou u een minimum nettosalaris van € 3157 moeten hebben.

Uw rust om te leven, een sterk argument

De “reste à vivre” is het maandelijkse bedrag dat u overhoudt na betaling van al uw uitgaven en maandelijkse kredietbetalingen.
Ook dit element wordt door de kredietgever geanalyseerd, omdat het representatief is voor uw vermogen om uw maandelijkse betalingen terug te betalen.
Een laag restinkomen verhoogt namelijk het risico op wanbetaling. De hoeveelheid geld die u overhoudt om van te leven is dus een belangrijk argument om te presenteren in uw kredietaanvraag.
Uw leefgeld is daarom een belangrijk argument om in uw kredietaanvraag te presenteren.

Bereken de totale kosten van uw lening van € 250.000 met een looptijd van 20 jaar

Aangezien de kosten van uw lening niet alleen het bedrag van de lening plus de rente zijn, is het essentieel dat u berekent wat het u uiteindelijk daadwerkelijk gaat kosten.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan uw hypotheek. Administratieve kosten, notariskosten, verzekeringsabonnementen, enz. Het bedrag van deze bijkomende kosten varieert naargelang de gekozen financiële instelling en uw situatie. Een levensverzekering zal bijvoorbeeld duurder zijn als u senior bent.

Ook de rentevoeten variëren aanzienlijk naargelang van de kredietgever en het soort lening dat u afsluit.

Het JKP (jaarlijks kostenpercentage) drukt de rentevoet en de aan uw lening verbonden kosten uit. Het is dus een belangrijke indicator voor het vergelijken van kredietaanbiedingen.
Voor een lening van € 250.000 over 20 jaar kan het JKP op het moment van schrijven variëren van 1,30% tot 2,95%, een verschil van 1,65%!

Het JPK* Maandelijkse betaling voor een lening van € 250.000 met een looptijd van 20 jaar Totale rente
1,30% finday aanbod 1 182,63 € 33 831,98 €
1,73% bpost aanbod 1 231,41 € 45 538,12 €
2,95% CPH aanbod 1 375,36 € 80 087,23 €

* Het JKP (jaarlijks kostenpercentage) omvat de bankrente voor uw lening en alle bijkomende kosten. Het is dus essentiële informatie wanneer u kredietaanbiedingen vergelijkt. De tarieven werden als voorbeeld genomen op een vaste datum en worden niet bijgewerkt.

Merk op dat over de aan u voorgelegde rentevoeten en andere kredietkosten altijd kan worden onderhandeld. Een goede onderhandeling begint met de voorbereiding van een degelijk dossier.

Zorg voor een goed dossier

Om ervoor te zorgen dat u een lening van 250.000 euro over 20 jaar krijgt, is het essentieel dat u een solide dossier voorlegt aan de kredietinstellingen.

Concreet moet u hen overtuigen van uw terugbetalingscapaciteit.
Daartoe raden wij u aan de volgende argumenten voor te leggen:

Uw schuldgraad is laag

Zoals we hierboven hebben gezien, mag uw schuldquote niet hoger zijn dan 33%.
De presentatie van een lage schuldquote (15% of minder) is dus een sterk argument.

Je profiteert van een flink maandelijks inkomen

Als uw maandelijkse inkomen hoog is, is uw leefgeld dat ook. Dit verkleint het risico op wanbetaling en stelt kredietverstrekkers gerust.

Je levert een hoge eigen bijdrage

Een minimale aanbetaling van 10% is nu bijna altijd verplicht. Een hoge aanbetaling van 30% of meer verzekert de geldschieter van uw financiële middelen en inzet.

Is het nog steeds mogelijk om 250.000 euro over 20 jaar te lenen zonder aanbetaling?

Tegenwoordig is het zeer zeldzaam om een hypotheeklening zonder aanbetaling te kunnen afsluiten. Er bestaan echter wel oplossingen (uitzonderingen voor starters, familiekrediet, enz.).
Lees voor meer informatie onze uitleg over de vereiste eigen bijdrage

U heeft geen proces op uw naam staan

Heeft u in het verleden een lening afgesloten? Toon aan dat u niet in geschil bent met de kredietverstrekker die u de lening heeft verstrekt. Ook de afwezigheid van roodstand op uw bankrekeningen moet worden benadrukt.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo GeldExpert détouré h-65px